CATEGORIEƋN

Hoortoestel batterijen

Hoewel er hoortoestellen bestaan met een oplaadbare accu hebben de meeste gehoorapparaten nog batterijen die vervangen moeten worden. Wanneer de hoorbatterijen bijna leeg zijn werkt het gehoorapparaat niet meer goed. Hoortoestel batterijen van topkwaliteit koop je bij Kabeldirect. In onze webshop vind je hoortoestel batterijen in allerlei soorten en maten.

lees meer...

Hoewel er hoortoestellen bestaan met een oplaadbare accu hebben de meeste gehoorapparaten nog batterijen die vervangen moeten worden. Wanneer de hoorbatterijen bijna leeg zijn werkt het gehoorapparaat niet meer goed. Hoortoestel batterijen van topkwaliteit koop je bij Kabeldirect. In onze webshop vind je hoortoestel batterijen in allerlei soorten en maten.

Soorten batterijen voor gehoorapparaten

Er zijn 4 verschillende soorten hoortoestel batterijen. Ze verschillen in grootte en capaciteit. De batterijen hebben voor het gemak allemaal een kleurcode gekregen, waardoor ze makkelijk te herkennen zijn. Het ligt aan het hoortoestel en de stroomvraag welke je dient aan te schaffen.

Hoorbatterijen 312

Hoorbatterij 312 heeft een bruine sticker. De hoorbatterij 312 heeft een hoogte van 3,6 mm, een doorsnede van 7,90 mm, een capaciteit van 180 mAh en een spanning van 1,4 V. De batterijen hebben een compact formaat en wegen daardoor ook erg weinig. Stop de batterijen nooit in je broekzak, maar gebruik bijvoorbeeld een speciale sleutelhanger waar je de hoorbatterij 312 in mee kunt nemen.

Hoorbatterijen 13

Hoorbatterij 13 heeft een oranje sticker. De hoorbatterij 13 heeft een hoogte van 5,4 mm, een doorsnede van 7,90 mm, een capaciteit van ongeveer 290 mAh en een spanning rond de 1,4 V. De hoorbatterij 13 weegt ongeveer 60 gram. Bij Kabeldirect.nl vind je hoorbatterijen 13 verpakt per 6 of per 8 stuks.

Hoorbatterijen 10

Hoorbatterij 10 heeft een gele sticker. De hoorbatterij 10 heeft een hoogte van 3,6 mm, een doorsnede van 5,85 mm, een capaciteit van ongeveer 90 mAh en een spanning rond de 1,4 V. De batterij is afgesloten met een speciale strip. Zodra je deze stip van de batterij haalt, komt de batterij in aanraking met zuurstof waardoor deze geactiveerd wordt.

Hoorbatterijen 675

Hoorbatterij 675 heeft een blauwe sticker. De hoorbatterij 675 heeft een hoogte van 5,4 mm, een doorsnede van 11,6 mm, een capaciteit van ongeveer 630 mAh en een spanning rond de 1,4 V. Dit type hoorbatterij is het grootst en heeft de meeste kracht.

Levensduur van batterijen gehoorapparaat

De gemiddelde levensduur van de batterijen van een gehoorapparaat is tussen de 3 en 16 dagen. De precieze levensduur van de batterij hangt af van het hoorapparaat en het type batterij. Je kunt een paar dingen doen om de levensduur van de hoortoestel batterijen te verlengen.

  • Bewaar de hoortoestel batterijen op kamertemperatuur.
  • Zorg dat jouw hoortoestel 's nachts uitstaat.
  • Laat het batterijen vakje van het hoortoestel 's nachts open voor ventilatie.
  • Voorkom dat de batterijen in aanraking komen met metalen voorwerpen.
  • Laat de hoortoestel batterijen nog 5 minuten rusten nadat je het plastic stickertje van de batterij hebt gehaald. Dit kan de levensduur van de batterij met maar liefst 80% verlengen.

Controleren of de batterijen gehoorapparaat nog vol zijn

Niets is vervelender dan dat de batterijen van je gehoorapparaat leeg zijn. Dan werkt je gehoorapparaat niet meer. Je kunt zelf eenvoudig testen of de batterij van je gehoorapparaat vol of leeg is. Hier zijn verschillende manieren voor. Zo kun je bijvoorbeeld je handen in een komvorm op je hoortoestel leggen.

Hoortoestel batterijen kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke hoortoestel batterijen jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.