CATEGORIEƋN

CAT 5e Kabels

Om computers en digitale apparatuur in een netwerk met elkaar te laten communiceren heb je de juiste kabel nodig. Een CAT 5e internetkabel wordt gebruikt voor het aanleggen van verbindingen bij kleinschalige netwerken. Met een CAT 5e kabel leg je een snelle netwerkverbinding aan voor een lage prijs. Bekijk onze CAT 5e kabels hieronder!

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3 4

Waarvoor is CAT 5e geschikt?

Er bestaan diverse kabels voor de onderlinge communicatie binnen lokale computernetwerken, ook wel bekend als LAN-netwerken. De netwerkkabels onderscheiden zich onder meer van elkaar door de hoeveelheid informatie die ze per seconde kunnen versturen. CAT 5e kabels hebben een doorvoersnelheid van 1.000 Megabit per seconde, wat gelijkstaat aan 1 Gigabit. Daarmee is een UTP kabel CAT 5e met name geschikt voor internetverbindingen bij particulieren en kantoorafdelingen van kleine bedrijven. CAT5 kabels daarentegen hebben een maximale snelheid van 100 Megabit per seconde. Wij verkopen verschillende soorten Cat5e netwerkkabels, zoals VALUE, ICONN en ROLINE. De patchkabels zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en kleuren.

Hoe werken CAT 5e kabels?

Zoals bij andere netwerkkabels bestaan er ook van CAT 5e UTP- en FTP-varianten. Het verschil zit hem in de bescherming en opbouw van de aderparen en de kabelkern. Zo hebben UTP CAT 5e LAN-kabels altijd onbeschermde aderparen. Bij F/UTP heeft de binnenkant van de buitenmantel van de kabel echter een folielaag, terwijl een SF/UTP CAT 5e kabel voorzien is van een sterke laag gevlochten folie. Bij CAT 5e FTP-kabels zijn de aderparen standaard omwikkeld met folie. Net als bij F/UTP is bij F/FTP ook de buitenmantel van binnen voorzien van een laag beschermingsfolie. CAT 5e kabels met de aanduiding S/FTP combineren beschermde aderparen met een gevlochten folielaag. De diverse folielagen zorgen voor minder storingen van buitenaf. Daarbij geldt: hoe beter de bescherming, hoe kleiner de kans op storingen. UTP CAT 5e is dus het gevoeligst voor elektromagnetische interferentie van externe bronnen. Dergelijke storingen kunnen ontstaan door hoogspanningsmasten en wanneer de CAT 5e netwerkkabel tussen andere bekabeling ligt.

Welke voordelen hebben CAT 5e internetkabels?

Een belangrijk voordeel van CAT 5e kabels is dat ze tot de goedkopere snelle LAN-kabels voor thuisgebruik behoren. De informatieoverdracht van 1000 Mbps is ook ruim voldoende voor kleine bedrijven. Bovendien is het signaal van CAT 5e sterk genoeg om zonder dataverlies een lengte van 100 meter te overbruggen. Bij het aanschaffen van een FTP of UTP CAT 5e netwerkkabel van vijf meter of meer kan je trouwens het best kiezen voor een koperen kern. Lange kabels met een aluminium kern hebben namelijk een lagere doorvoersnelheid. Verder heb je met een koperen kern minder snel last van breuken. Zorg er om breuken te voorkomen trouwens ook altijd voor dat de kabel niet te strak ligt.

Verschil tussen UTP kabels CAT 5e en CAT 6?

Het grootste verschil tussen CAT 5e en CAT6 is de bandbreedte. Waar die bij een CAT 5e kabel 100 MHz is, gebruikt een CAT6-kabel 250 MHz. Een lagere bandbreedte betekent dat er minder data tegelijkertijd kan worden verstuurd. De doorvoersnelheid van een CAT6 internetkabel is hetzelfde als die van een FTP of UTP CAT 5e LAN-kabel.

CAT 5e Kabel kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke CAT5e kabel jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.