CATEGORIEËN

Omvormer 24v naar 230v

Met de onderstaande auto omvormers zet je 24 volt om naar 230 volt. Zo kun je in jouw auto, caravan, vrachtwagen of boot gebruik maken van apparatuur die je thuis ook kunt gebruiken met een stopcontact. Bekijk ons aanbod aan 24v naar 230v omvormers hieronder!

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2

Omvormer 24v naar 230v

Heb je onderweg 230V nodig en wil je de stroomspanning omvormen en transformeren van 24v naar 230v in jouw auto, boot of vrachtwagen? Dat kan met een omvormer van 24 naar 230v. Dergelijke omvormers zetten het voltage (24v) gelijkspanning (DC) om naar 230v wisselspanning (AC). Heel handig als je apparaten wilt gebruiken in jouw auto, caravan of vrachtwagen die je normaal ook binnenshuis gebruikt. Ook als je met jouw servicewagen op locatie werkt komen onze omvormers van pas. Let wel op: auto’s beschikken meestal over 12 volt accu’s en vrachtwagens over 24v accu’s. Het is belangrijk om het juiste startvoltage te kiezen. Deze kun je vinden in de handleiding van jouw voertuig. Onze omvormers die een hoger uitgangsvermogen dan 300W hebben kunnen direct aan 24 volt accu’s aangesloten worden.

Gemodificeerde of zuivere sinus 24v omvormer?

Er bestaat een verschil tussen zuivere en gemodificeerde omvormers. Zuivere sinus 24v omvormers leveren ‘zuivere’ stroom zoals je die ook thuis uit het stopcontact krijgt. Gemodificeerde sinus 24v omvormers leveren echter minder zuivere spanning. De eerstgenoemde variant is te gebruiken om meer soorten apparaten van stroom te voorzien, maar is daardoor wel duurder. Gemodificeerde omvormers kun je gebruiken voor kleinere, niet te complexe apparaten. Denk bijvoorbeeld aan mini koelkastjes, waterkokers en lampen. Omdat gemodificeerde omvormers geen zuivere stroom levert, werken niet alle apparaten storingsvrij. Niet alle apparaten kun je dus probleemloos gebruiken met een gemodificeerde sinus omvormer 24v.

Wil je apparaten met een elektromotor, zoals boormachines, zagen of keukenmachines gebruiken? Dan heb je een zuivere sinus omvormer 24v nodig! Ook apparaten waar een pomp in zitten zijn niet geschikt voor gemodificeerde omvormers. Denk aan vriezers of airconditioning. Zolang het wattage van de omvormer voldoende is, kun je met een zuivere sinus omvormer 24v redelijk alle apparaten aansluiten.

Het verschil in mensentaal

Je kunt de verschillende type omvormers met kraanwater vergelijken. Zuiver kraanwater kun je voor alle doeleinden gebruiken, maar verontreinigd water is niet voor alle doeleinden geschikt. Je wilt bijvoorbeeld je tanden niet poetsen met verontreinigd water, laat staan dat je het wilt drinken. Je kunt zuivere sinus 24v omvormers vergelijken met kranen die zuiver water leveren. Gemodificeerde sinus omvormers 24v leveren ook stroom, maar minder zuiver. Vergelijk je het weer met het ‘water voorbeeld’, kun je deze omvormers nog steeds voor verschillende doeleinden gebruiken. Je kunt met minder goed gereinigd water bijvoorbeeld nog steeds je kleding en handen wassen. Hetzelfde geldt voor de stroom die een gemodificeerde omvormer levert. Wel is het dus belangrijk dat je let op welk apparaat je van spanning wilt voorzien.

Er zijn namelijk apparaten die absoluut niet met ongefilterde stroom om kunnen gaan. Enkele voorbeelden van apparaten die je niet op een gemodificeerde 24v omvormer aan moet sluiten:

  • Alle apparaten met elektromotoren zoals boormachines, zagen, magnetron etc.
  • Alle apparaten waar een pomp in zit zoals een koelkast, vriezer, airconditioner.
  • Gevoelige koffieapparaten zoals Senseo en Nespresso.
  • Medische apparatuur.

Doe je dit toch? Dan kun je enkele negatieve gevolgen verwachten, zoals rare geluiden en hitte vorming. Sommige apparaten zullen überhaupt niet werken met een gemodificeerde 24v omvormer, andere vertonen pas na een tijdje de symptomen.

Verschil in opstartvermogen en werkvermogen

Bij boten en vrachtwagens worden vaak meer apparaten gebruikt die van stroom voorzien moeten worden dan bij auto’s. Enkele voorbeelden zijn laptops die opgeladen worden, elektrisch gereedschap en keukenapparatuur. Het vermogen in Watt dat deze apparaten nodig hebben staat doorgaans vermeldt op het apparaat of de verpakking. Als je een omvormer kiest, moet je ervoor zorgen dat dit wattage niet het vermogen van de omvormer overschrijdt. Houd daarnaast rekening met het feit dat sommige apparaten tijdens het opstarten meer vermogen gebruiken dan staat aangegeven op het apparaat. Dit opstartvermogen, ook wel aanloopstroom genoemd, kan veel hoger zijn dan het werkvermogen. Vooral apparatuur met ingebouwde motoren of verwarmingselementen hebben een hogere aanloopstroom nodig. Ook gereedschap kan bijvoorbeeld al gauw drie keer meer vermogen vragen dan vermeldt wordt. Kies dus voor een omvormer die niet te klein is en ook geschikt is voor apparaten die hogere vermogens vragen. Een elektrische boor van 600W kan bijvoorbeeld wel 1800W vragen en voor een magnetron heb je al snel een 1500W omvormer nodig. Sommige van onze omvormers hebben een hoger uitgangsvermogen op pieken en zijn dus geschikt voor dergelijke apparaten. Informatie over het uitgangsvermogen kun je op de productpagina’s vinden. Enkele andere apparaten waarbij het stroomverbruik op bepaalde momenten hoger is dan het vermogen dat op het apparaat aangegeven staat zijn elektrisch gereedschap, airco’s, compressors, koelkasten en pompen.

Een groot aanbod aan 24v-230v omvormers

In ons assortiment vind je diverse omvormers. Zoals besproken kun je kiezen tussen gemodificeerde- en zuivere sinus omvormers. Niet alleen bieden we omvormers in diverse prijsklassen en kleuren aan, ook kun je kiezen uit omvormers met een gevarieerd wattage. Zo vind je al omvormers met een continu uitgangsvermogen van 100W of 150W waarmee je apparaten als mp3-spelers en camera’s van stroom kunt voorzien, maar vind je ook omvormers van 300W, 600W en 1500W. Ben je nu op zoek naar een omvormer die meer vermogen levert? Bekijk dan onze overige omvormers. We bieden omvormers aan met een continu uitgangsvermogen tot 5000W.

Omvormer 24v naar 230v kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke 24v omvormer jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.