CATEGORIEËN

Zekeringen


Bescherm uw auto met autozekeringen

Een autozekering zorgt ervoor dat de bedrading van uw auto niet beschadigd wordt door te hoge stroom of kortsluiting, met als gevolg een niet werkende auto. Zekeringen zijn dan ook essentieel voor uw auto. Een autozekering wordt ook wel eens een steekzekering genoemd.

Werking autozekeringen

Er zijn verschillende soorten zekeringen, zoals glaszekeringen en keramische zekeringen. Een autozekering lijkt qua uiterlijk niet op deze zekeringen, maar de werking komt wel gedeeltelijk overeen. Ook autozekeringen hebben namelijk een soort smeltveiligheid.De zekering heeft dan een (smelt)draad die wegsmelt wanneer er sprake is van een te hoge stroom of kortsluiting.

Zodoende wordt de stroomkring onderbroken en is duidelijk dat de zekering moet worden vervangen. Er is echter wel een verschil tussen gewone zekeringen en autozekeringen wat betreft gebruik. Autozekeringen worden namelijk in een patroonhouder gestoken. Om de zekering hieruit te verwijderen zijn speciale zekeringstrekkers te koop.

Soorten autozekeringen

Autozekeringen zijn voorzien van verschillende kleuren. De kleur is een indicatie voor de waarde die de betreffende zekering heeft. Veel gebruikte autozekeringen zijn bijvoorbeeld de paarse met een maximale stroom van 3 ampère, de donkerbruine met een maximale stroom van 7.5 ampère en de rode met een maximale stroom van 10 ampère. Andere kleuren zijn blauw (15A), geel (20A), wit/transparant (25A) en groen (30A). Komt u er niet uit? Neem dan gerust even contact met ons op.