CATEGORIEËN

Haakse & Draaibare HDMI Kabels

Haakse HDMI kabels en haakse HDMI adapters zijn ideaal voor het aansluiten van apparaten op een moeilijk bereikbare HDMI-aansluiting. Een veelgebruikte toepassing is het aansluiten van apparaten op een tv die dicht op de muur is bevestigd, waardoor er weinig ruimte is. Behalve haakse HDMI kabels en stekkers vind je bij Kabeldirect ook draaibare HDMI kabels.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3

Wat is een haakse HDMI kabel?

Bij een haakse HDMI kabel zijn een of beide connectors gehoekt. Daardoor neemt zo’n connector minder ruimte in beslag neemt dan een reguliere HDMI connector. Je gebruikt een kabel met haakse HDMI connectoren bijvoorbeeld om een receiver, mediabox, computer, notebook of ander HDMI apparaat op je televisie aan te sluiten. Handig wanneer er weinig ruimte achter je tv of computer is, maar je toch een HDMI aansluiting wilt maken.

Welke soorten haakse HDMI kabels zijn er?

Er zijn verschillende soorten haakse HDMI producten, zoals haakse HDMI kabels in verschillende lengtes en haakse HDMI stekkers. Hierbij is de richting van belang om rekening mee te houden: naar links, rechts, omhoog of omlaag.

Haakse HDMI kabels in verschillende lengtes

De afstand die je wilt overbruggen is bepalend bij het kiezen van de kabellengte van de haakse HDMI kabel. Heb je voldoende aan 0,5 meter? Wil je een lange afstand van 5 meter overbruggen? Of iets daar tussenin? Het is goed om te weten dat Kabeldirect.nl haakse HDMI kabels in verschillende lengtes aanbiedt, zodat je vindt waarnaar je op zoek bent. Kies bij HDMI 2.0 kabels of hoger altijd voor de kortst mogelijke lengte zodat de beeldkwaliteit optimaal blijft. Weet je niet zeker welke lengte je nodig hebt? Meet dan eerst met een meetlint of touw.

Haakse HDMI adapter

Een haakse HDMI adapter verwijst vaak naar een stekker met een hoek van 90 graden waarop je een HDMI kabel kunt aansluiten. Beschik je over een HDMI kabel, maar is er de ruimte tussen de muur en de tv te krap om deze aan te sluiten? Als je de kabel zelf niet wilt of kunt vervangen, dan is een haakse HDMI stekker de beste oplossing voor jou.

Haakse HDMI kabels en HMDI versies

Haakse HDMI kabels zijn verkrijgbaar in verschillende HDMI versies. Een HDMI 1.4 kabel is geschikt voor resoluties tot maximaal 3840 x 2160 pixels, bij 30 Hz (30fps). HDMI 2.0 is geschikt voor resoluties tot maximaal 3840 x 2160 pixels, bij 60 Hz (60fps). Deze resolutie wordt ook wel Ultra HD 4K genoemd (UHD). Het belangrijkste verschil is het aantal frames per seconde. Bij een hoger aantal Hertz zal het beeld dus soepeler afgespeeld worden.

HDMI haaks naar links, rechts, omhoog of omlaag

Haakse HDMI kabels en haakse HDMI adapters hebben een hoek naar links, rechts, omhoog of omlaag. Het is daarom belangrijk om te weten welke richting de kabel op moet gaan. Wat is de positie van de HDMI aansluiting op je televisie en waar wil je dat de kabel heen gaat? Op basis daarvan kies je voor een HDMI kabel haaks naar links, rechts, omhoog of omlaag.

Hoe kies ik de juiste richting haakse HDMI?

De richting van een haakse HDMI aansluiting is soms lastig te bepalen, maar wij helpen je graag. Waarom is het zo lastig? Omdat wij niet vooraf weten hoe om jouw HDMI aansluiting gepositioneerd is. Een HDMI connector heeft de vorm van een trapezium, de connector heeft een brede en een smalle kant. Om te bepalen of je de juiste richting haaks neemt, kun je het beste kijken naar de brede kant van de connector (het trapezium). Gebruikelijk gaan we ervanuit dat de brede kant boven zit, maar het is mogelijk dat jouw HDMI poort anders gedraaid of gepositioneerd is. Het is dus mogelijk dat wanneer je een ‘haaks linkse’ connector koopt, deze juist de andere zijde uitwijst. Controleer daarom de positionering van jouw HDMI poort voordat je een haakse HDMI kabel of connector koopt. Of kies voor een draaibare HDMI kabel als je het niet zeker weet. Dit maakt het gemakkelijker om de juiste richting te kiezen. Verder is de HDMI versie van belang, zoals HDMI 2.0 en HDMI 1.4. Lees meer over de verschillende opties, zodat je eenvoudig de juiste keuze maakt.

Draaibare HDMI kabels

Bij een draaibare HDMI kabel kun je de stekkers zowel horizontaal als verticaal draaien. Dit geeft je maximale flexibiliteit. Ook als je in de toekomst een nieuwe tv koopt, waarop de HDMI aansluitingen wellicht een andere positie hebben, kun je deze draaibare HDMI kabel blijven gebruiken. Oftewel, dit is een hele handige oplossing voor het aansluiten van je DVD-speler, BluRay speler, digitale decoder, laptop of ander apparaat op je tv.

Haakse en draaibare HDMI kabels kopen

Haakse en draaibare HDMI kabels kopen, dat doe je bij Kabeldirect. Ben je op zoek naar deskundig advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Graag geven wij je zo goed en snel mogelijk antwoord. Zo hoef jij niet te lang te wachten en kun je direct aan de slag. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.