CATEGORIEËN

Digitaal coaxiaal

Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2

Digitale coax kabels zorgen voor optimaal geluid

Een digitale coax kabel, ook wel digitale audiokabel genoemd, is een kabel om digitale audio aan te sluiten. De kabels zijn geschikt om bijvoorbeeld een DVD speler, Blu-ray speler, receiver (decoder) of CD-speler aan te sluiten op een versterker of TV.

De digitale coax verbinding staat garant voor een perfect digitaal signaal met een hoge digitale audio kwaliteit. De kwaliteit van het geluidssignaal is te vergelijken met de kwaliteit die te behalen is door optische toslink kabels te gebruiken.

Bouw digitale audiokabel

De digitale signalen die door middel van een digitale audiokabel worden afgegeven worden ook wel S/PDIF genoemd. De kabels zijn aan beide kanten voorzien van een mannelijke tulp stekker (RCA Male pluggen). Hierdoor zijn ze ook te gebruiken om een subwoofer aan te sluiten op een versterker of surround set.

Coax kabel aansluiting

Een coaxiale audiokabel is alleen te gebruiken voor het digitaal aansluiten van audio. Zo is deze aansluiting meestal terug te vinden op bijvoorbeeld versterkers, soundbars, TV’s, DVD spelers, Blu-ray spelers, mediaspelers enzovoorts. De aansluiting ziet eruit als een standaard tulp aansluiting, zoals de meesten deze kennen als de rode en witte tulp (Cinch/RCA) aansluiting op de oudere analoge versterkers en CD spelers. De digitale coax audio aansluiting is echter meestal oranje of paars van kleur.


Let op: een digitale coaxkabel is dus iets heel anders dan een coaxkabel die van de Ziggo wandcontactdoos naar je TV of decoder loopt voor overdracht van TV signalen.