CATEGORIEËN

DVI

Wij hebben een uitgebreid assortiment aan DVI kabels. DVI is een van de vele aansluitingen die onderhand onderdeel geworden is van de standaard monitoraansluitingen. Veel computers beschikken over deze aansluitingen en wordt nog steeds veel gebruikt. Naast DVI kabels hebben we ook diverse DVI randapparatuur in ons assortiment.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3 4 5

Wat is DVI?

DVI staat voor Digital Visual Interface. Deze aansluiting doet denken aan een grotere vorm van VGA, de resolutie en snelheden die DVI kabels aankunnen zijn hoger dan VGA en de aansluiting is over het algemeen iets moderner. Hoewel de aansluiting inmiddels niet meer nieuw is en min of meer vervangen wordt door modernere aansluitingen als HDMI wordt deze aansluiting in de praktijk nog steeds veel gebruikt.

Welke soorten DVI zijn er?

Uiteraard bestaan er verschillende soorten DVI kabels. Niet alle soorten DVI zijn relevant voor u, maar het is handig om het verschil te kennen:

  • DVI-A, enkel een analoog signaal, gelijk aan DVI-I
  • DVI-I, combinatie van digitaal en analoog, voor computers met een CRT (digitale monitor)
  • DVI-D, de meest voorkomende variant, enkel een digitaal signaal.
  • DVI-D HDCP, een versleuteld digitaal signaal, vereist voor onder andere Blue-Ray, tegen illegaal kopiëren.

Verder wordt er nog onderscheid gemaakt tussen verschillende pinningen, waarbij de connector er net iets anders uit ziet en ook anders is aangesloten. De twee belangrijkste varianten zijn:

  • Dual link
  • Single link

Het verschil tussen deze twee is dat single link resoluties tot 1920 x 1200 pixels op 60Hz ondersteunt. Bij Dual link is er sprake van 6 extra pinnetjes, in het midden van de connector. Dit vergroot de bandbreedte en maakt het mogelijk om resoluties tot 2560 x 1600 pixels op 60Hz te behalen. Dual link wordt ook wel eens vaker DVL-DL genoemd.

Andere soorten DVI apparatuur en kabels

Is uw aansluiting te kort? Bekijk dan onze DVI verlengkabels. Tevens hebben wij ook DVI kabels in ons assortiment waarmee het mogelijk is om een verbinding te maken met een VGA, HDMI of DisplayPort apparaat.

Wilt u graag op meerdere beeldschermen tegelijkertijd uw beelden tonen? Dan kunt u het beste gebruik maken van een DVI splitter. Ideaal voor bij het geven van presentaties. Of wilt u snel en eenvoudig schakelen tussen verschillende beeldschermen? Op onze DVI schakelaars, waarmee u gemakkelijk schakelt tussen verschillende DVI signalen.

Advies of hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste DVI kabel of adapter?

Komt u er niet uit of weet u niet welke kabel of aansluiting bij u van toepassing is of wilt u advies? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee u aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.