CATEGORIEËN

Luidspreker stekker

Wil je eenvoudig en snel een luidspreker aansluiten op een versterker? Door het gebruik van een luidspreker connector is het zeer eenvoudig om de luidsprekerkabel op de versterker aan te sluiten. Deze luidspreker connector kan meestal snel en eenvoudig op de speakerkabel geschroefd worden. Wij hebben diverse luidspreker connectoren in ons assortiment van verschillende A-merken zoals Goobay, KD en Nedis.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2

Welke luidspreker connector heb ik nodig?

Er zijn verschillende soorten connectoren verkrijgbaar zoals de banana pluggen, DIN pluggen, NL4 connectoren (ook wel Speakon genoemd) , luidspreker pluggen en terminals en tulp. Wij leggen hieronder graag uit welke connector jij precies nodig hebt voor jouw luidspreker/speaker. Ook voor de juiste luidsprekerkabel zoals een OFC kabel moet je bij Kabeldirect.nl zijn.

Banaanstekker luidspreker

Een banaanstekker, ook wel banana plug genoemd, is een connector voor enkeldraadse verbindingen. Vaak gemaakt van metaal en heeft in de lengte een of meerdere veren die naar buiten bollen. Deze zorgen ervoor dat de connector stevig in het contact vastzit als die wordt ingestoken. Banaanstekkers worden vaak gebruikt voor duurdere audio apparatuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koptelefoons, versterkers, receivers en luidsprekers. Banana plugs zijn er in verschillende kwaliteitsniveaus. Daarnaast zijn er mannelijke (male) en vrouwelijke (female) banaanstekkers te koop.

DIN luidspreker stekker

Een DIN luidspreker stekker, voluit Deutsches Institut für Normung genoemd, wordt gebruikt voor verschillende toepassingen. Vaak komt deze aansluiting voor op wat oudere luidsprekers en versterkers. Een DIN connector bestaat uit een mantel met daar binnenin een aantal pinnen. In ons assortiment vind je verschillende DIN connectoren met twee of vijf pinnen, in mannelijke (male) en vrouwelijke (female) uitvoering. DIN connectoren worden geleverd in verschillende aantallen pinnen, maar ook orienteringen. Daarmee bedoelen we, bijvoorbeeld de 360 graden stekker, deze heeft 5-pinnen net als een gewone 5-pins DIN stekker maar de pinnen zitten op een andere plek. Let dus goed op welke DIN connector je nodig hebt. Vaak kun je deze stekkers prima visueel vergelijken.

NL4 luidspreker stekker

Een NL4 connector, ook wel vaker Speakon genoemd, wordt gebruikt voor verbindingen bij professionele audioapparatuur. De stekker is ontworpen met een kliksysteem. Bij het aansluiten van de mannelijke connector, wordt deze een kwart slag gedraaid zodat deze zichzelf vastklikt. Het voordeel van een NL4 connector is dat de stekker hoge stromen en spanningen kan overdragen. Handig bij hogere vermogens en high-end PA apparatuur.

Luidspreker stekker pluggen en terminals

Ook deze stekker is vooral terug te vinden op oudere versterkers en is te herkennen aan de schroefaansluiting met een ronde (+) en platte (-) pen. Tevens kan er ook gebruik worden gemaakt van een luidspreker terminal connector. Deze kan worden gebruikt om snel en eenvoudig een luidsprekerkabel op de vierkante rode en zwarte klemmetjes aan te sluiten.

Tulp luidspreker stekker

Een tulp connector, ook wel RCA, cinch of phono connector genoemd, worden onder andere gebruikt voor tabletop-spelers, dubbele CD-spelers, DJ-mixers, sommige PA-mixers en multimedia apparaten. Deze connector is te herkennen aan de ronde vorm en het uitstekend staafje en is een standaard audio connector.

Luidspreker stekker kopen bij Kabeldirect.nl

Bij Kabeldirect kun je terecht voor de beste luidspreker stekkers. Kom je ergens niet uit, weet je niet welke materialen je allemaal nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel je vraag in onze live chat of stuur ons een mail.