CATEGORIEËN

HDMI Omvormers & Repeaters

Met een HDMI converter, ook wel een HDMI omvormer genoemd, kun je een HDMI signaal omzetten in een ander soort signaal. De High Definition Multimedia Interface (HDMI) levert de hoogste videokwaliteit, zoals resoluties als 1080p (Full HD). Met een HDMI converter kun je verschillende apparaten met elkaar verbinden, ook als een van de apparaten niet over een HDMI aansluiting beschikt. Een HDMI converter werkt maar een kant uit. Houd hier rekening mee als je voor een converter kiest. Wil je een HDMI signaal verlengen? Dan kun je het beste kiezen voor een van onze HDMI repeaters. Wij hebben een divers assortiment aan HDMI converters en repeaters. Bekijk ons aanbod hieronder of lees verder voor meer informatie.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3

HDMI signalen eenvoudig verlengen of omzetten

Bent u op zoek naar een apparaat waarmee u een HDMI signaal kunt omzetten in een ander soort signaal? Of wilt u uw huidige HDMI signaal verlengen? Dan kunt u het beste gebruik maken van een HDMI omvormer of HDMI repeater. Hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een divers assortiment aan HDMI omvormers en repeaters. Bekijk ons assortiment hieronder of lees verder voor meer informatie.

HDMI omvormer

Een HDMI signaal omzetten in bijvoorbeeld een VGA, Scart of USB signaal is zeer eenvoudig met een HDMI omvormer. Een omvormer is erg handig als uw beeldscherm geen HDMI aansluiting heeft. Let in de productomschrijving goed op naar welke soort signalen u het HDMI signaal kunt omvormen.

HDMI converter aansluiten

Een HDMI converter aansluiten is eenvoudig. Je hebt alleen de juiste converter nodig. Wil je bijvoorbeeld een videorecorder of ander apparaat met een SCART aansluiting, aansluiten op een scherm of TV met HDMI aansluiting? Dan heb je een SCART naar HDMI omvormer nodig. Je kunt vervolgens de stekker van het bronapparaat (zoals de videorecorder) met de ingang van de omvormer (SCART) verbinden. Daarna verbind je de uitgang (HDMI) van omvormer met behulp van de juiste stekker met de TV. Ook als je meerdere apparaten hebt die je aan elkaar wilt aansluiten, een zogenaamde keten, kan dat met een HDMI omvormer. Een keten maak je eenvoudig door het ene apparaat bijvoorbeeld aan te sluiten op de audio receiver en de audio receiver vervolgens aan te sluiten op jouw televisie. Op deze manier wordt het signaal doorgegeven van het ene apparaat, zoals een Blu-rayspeler naar het andere apparaat, zoals een beamer. Er zijn ook diverse soorten omvormers waarmee je apparaten aan elkaar kunt aansluiten die bepaalde aansluitingen niet hebben. De converter kan het beeld- of geluid signaal omzetten naar een andere norm. Sommige converters kunnen signalen van bepaalde aansluitingen ook omzetten van analoog naar digitaal en omgekeerd. Bovendien bestaan er converters die signalen via andere mediums kunnen transporteren. Zo kunnen deze converters bijvoorbeeld beeldsignaal via glasvezel of UTP transporteren.

HDMI repeater

Met een HDMI repeater of HDMI verlenger kun je HDMI signalen met hoge kwaliteit verlengen. Als de kabel niet lang genoeg is en je het signaal een langere afstand wilt laten overbruggen, komt een HDMI repeater goed van pas. Deze verlengt het signaal over grotere afstanden zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Het is goed mogelijk dat je bijvoorbeeld niet de hoogste resolutie behaalt over langere afstanden, zonder een repeater. Zo kun je ook een scherm aansluiten dat in een andere ruimte staat. Door middel van een HDMI kabel kun je de HDMI zender aansluiten op de bron, zoals een laptop of computer. Vervolgens kun je de HDMI ontvanger aansluiten op jouw televisie of beeldscherm. Ook is het mogelijk om de zender en ontvanger met elkaar te verbinden door middel van een netwerkkabel.

Verschillende soorten converters

Er zijn verschillende soorten HDMI converters met verschillende uitgangen. Denk bijvoorbeeld aan converters voor VGA naar HDMI en omgekeerd, SCART naar HDMI en omgekeerd, USB naar HDMI en omgekeerd en omvormers waarmee je een audiosignaal kunt converteren. Wil je een laptop verbinden met een monitor of beamer en heeft deze laatste een VGA-aansluiting, maar geen HDMI aansluiting? Dan komt een VGA naar HDMI converter van pas. Deze verbindt de twee apparaten. De omvormer converteert het digitale signaal van de HDMI naar een analoog VGA beeld. Ook als je een audiosignaal wilt converteren, kun je gebruik maken van een omvormer. Kies dan wel voor een omvormer met een audio-uitgang. Met dergelijke omvormers kun je een audio signaal omzetten naar stereo of surround sound. Heb je een oudere computer of laptop en wil je deze verbinden met een nieuw scherm? Dan kun je het beste kiezen voor een VGA naar HDMI converter. Doorgaans hebben oudere apparaten namelijk een VGA, maar geen HDMI aansluiting. Een VGA naar HDMI converter stelt je in staat het apparaat met een VGA aansluiting aan te sluiten op een apparaat met een HDMI ingang. Ook als je nog gebruik maakt van apparaten met een SCART aansluiting komt een omvormer van pas. Een SCART naar HDMI converter of HDMI- naar SCART-converter zorgt ervoor dat je de apparaten met elkaar kunt verbinden. Het voordeel van een SCART aansluiting is dat deze audio en video combineert in een aansluiting. Hierdoor heb je geen omvormer nodig die een aparte audio-uitgang heeft.

Wij bieden verschillende repeaters aan voor diverse afstanden en resoluties, zoals afstanden tot 20-, 35-, 40-, 60-, 70- en 100 meter en resoluties tot 4K. Via een UTP-kabel kunnen onze HDMI repeaters de signalen verlengen. De maximaal te overbruggen afstand en geboden resolutie verschilt per type repeater. Bekijk daarom goed hoeveel afstand je wilt overbruggen en kies een geschikte HDMI verlenger. In de productomschrijving kun je zien tot op welke afstand het HDMI signaal verlengd kan worden. Voor monitoren of kleine schermen is een resolutie van 1080p (HD) vaak ruim voldoende. Als je het signaal wilt verlengen voor UHD apparatuur, kies je beter voor een repeater die 4K ondersteunt.

Bekijk hierboven ons assortiment aan HDMI converters en repeaters. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contactmet ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.