CATEGORIEËN

RJ45 Connector

Wanneer je in de weer bent met het aanleggen, wijzigen of aansluiten van je netwerkapparaten is de kans zeer groot dat je daar RJ45 connectoren voor gebruikt. Dit zijn de uiteinden van de ethernet kabels die over de hele wereld het meest gebruikt worden om een de stekker in te pluggen in je modem of computer. Tegenwoordig bevat vrijwel elk apparaat dat aangesloten kan worden op internet een RJ45 connector. Maar naast de koppeling met ethernet heeft deze connector nog veel meer doeleinden die misschien niet bij iedereen bekend zijn. Bekijk onze RJ45 connectoren hieronder!

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3 4 5

Wat is een RJ45 connector precies?

Een RJ45 connector, ook wel UTP connector genoemd, is het punt waar de kabel een signaal afgeeft. Via dit punt wordt bijvoorbeeld ethernet geleid. De term UTP connector is niet geheel juist, bij Kabeldirect vind je zowel UTP (niet afgeschermde) als S/FTP en FTP connectoren (wel afgeschermd). De kwaliteit van het signaal is afhankelijk van de kabel en connector die je gebruikt. Niet iedere kabel bevat daarnaast dezelfde dikte aderen. Op het moment dat je afgeschermde netwerkkabels gebruikt, adviseren wij te allen tijde een afgeschermde netwerk connector te monteren om afscherming te behouden. Daarnaast hebben we ook UTP en S/FTP RJ45 connectoren die van elkaar verschillen, denk bijvoorbeeld aan een RJ45 connector met inzetstuk, of doorsteek stekkers waarbij de montage net iets anders is.

Een RJ45 connector monteren

Het type connector dat je gebruikt moet dus ook afgestemd zijn op de kabel die je hebt. Een connector bestaat uit acht koperen klemmen waarin de kabel gestopt dient te worden. Als dit op de goede manier gebeurt kun je de klemmen indrukken met een RJ45 krimptang. De klemmen drukken dan in de connector en kunnen op deze manier via de aderen volledig verbinding maken.

Welke RJ45 connector heb ik nodig?

Het is belangrijk om voor een connector te kiezen die past op de huidige kabel die je gebruikt. Iedere kabel bevat andere eigenschappen en vraagt dus ook om een andere connector. Om je hier zo goed mogelijk bij te helpen wanneer je niet zeker weet welke connector je moet hebben, kun je contact met ons opnemen. Onze specialisten staan klaar om ervoor te zorgen dat je de juiste connector kiest.

Een RJ45 connector bestellen bij Kabeldirect

Bestel vandaag nog je connector en ontvang deze morgen al in huis! Of wil je eerst graag wat extra advies of heb je andere vragen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel je vraag in onze live chat of stuur ons een mail.