CATEGORIEËN

RJ45 Connector

Wanneer je in de weer bent met het aanleggen, wijzigen of aansluiten van je netwerkapparaten is de kans zeer groot dat je daar RJ45 connectoren voor gebruikt. Dit zijn de uiteinden van de ethernet kabels die over de hele wereld het meest gebruikt worden om een de stekker in te pluggen in je modem of computer. Tegenwoordig bevat vrijwel elk apparaat dat aangesloten kan worden op internet een RJ45 connector. Maar naast de koppeling met ethernet heeft deze connector nog veel meer doeleinden die misschien niet bij iedereen bekend zijn. Bekijk onze RJ45 connectoren hieronder!

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3 4 5

Wat is een RJ45 connector precies?

Een RJ45 connector, ook wel UTP connector genoemd, is het punt waar de kabel een signaal afgeeft. Via dit punt wordt bijvoorbeeld ethernet geleid. De term UTP connector is niet geheel juist, bij Kabeldirect vind je zowel UTP (niet afgeschermde) als S/FTP en FTP connectoren (wel afgeschermd). De kwaliteit van het signaal is afhankelijk van de kabel en connector die je gebruikt. Niet iedere kabel bevat daarnaast dezelfde dikte aderen. Op het moment dat je afgeschermde netwerkkabels gebruikt, adviseren wij te allen tijde een afgeschermde netwerk connector te monteren om afscherming te behouden. Daarnaast hebben we ook UTP en S/FTP RJ45 connectoren die van elkaar verschillen, denk bijvoorbeeld aan een RJ45 connector met inzetstuk, of doorsteek stekkers waarbij de montage net iets anders is.

Wanneer gebruik je een RJ45 connector?

Een RJ45-connector wordt meestal gebruikt om Ethernet-kabels aan te sluiten op netwerkapparaten zoals computers, routers, switches, enz. Als u bijvoorbeeld een thuisnetwerk wilt instellen, moet u mogelijk Ethernet-kabels gebruiken om uw computers en apparaten met elkaar te verbinden en internettoegang te bieden.

Een RJ45-connector wordt ook gebruikt voor andere toepassingen, zoals telefonie en beveiligingssystemen, maar Ethernet-netwerken zijn de meest voorkomende toepassing van RJ45-connectoren.

Een RJ45 connector monteren

Het type connector dat je gebruikt moet dus ook afgestemd zijn op de kabel die je hebt. Een connector bestaat uit acht koperen klemmen waarin de kabel gestopt dient te worden. Als dit op de goede manier gebeurt kun je de klemmen indrukken met een RJ45 krimptang. De klemmen drukken dan in de connector en kunnen op deze manier via de aderen volledig verbinding maken.

Welke soorten RJ45 connectoren zijn er?

Er zijn verschillende soorten RJ45-connectoren beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke toepassingen en vereisten. We noemen hier enkele van de meest voorkomende typen:

  • Unshielded Twisted Pair (UTP) RJ45-connector: Dit is de meest voorkomende RJ45-connector en wordt gebruikt voor Ethernet-netwerken met koperen UTP-kabels.
  • Shielded Twisted Pair (STP) RJ45-connector: Dit type connector wordt gebruikt voor netwerken die extra bescherming tegen elektromagnetische interferentie (EMI) vereisen, zoals industriële omgevingen.
  • Augmented Category 6 (Cat6A) RJ45-connector: Dit type connector wordt gebruikt voor high-performance netwerken met een snelheid tot 10 Gigabit Ethernet.
  • Power over Ethernet (PoE) RJ45-connector: Dit type connector wordt gebruikt voor netwerken die Power over Ethernet ondersteunen, wat betekent dat het netwerkapparaat van stroom wordt voorzien via de Ethernet-kabel in plaats van via een aparte voedingsbron.
  • Field-terminable RJ45-connector: Dit type connector maakt het mogelijk om de kabel op locatie te monteren en te snijden, waardoor het handig is voor installaties waar de lengte van de kabel onbekend is.
  • Tool-less RJ45-connector: Dit type connector is ontworpen om zonder gereedschap te worden geïnstalleerd en is handig in situaties waar gereedschap niet beschikbaar is of snelheid belangrijk is.

Welke RJ45 connector heb ik nodig?

Het is belangrijk om voor een connector te kiezen die past op de huidige kabel die je gebruikt. Iedere kabel bevat andere eigenschappen en vraagt dus ook om een andere connector. Om je hier zo goed mogelijk bij te helpen wanneer je niet zeker weet welke connector je moet hebben, kun je contact met ons opnemen. Onze specialisten staan klaar om ervoor te zorgen dat je de juiste connector kiest.

Een RJ45 connector bestellen bij Kabeldirect

Bestel vandaag nog je connector en ontvang deze morgen al in huis! Of wil je eerst graag wat extra advies of heb je andere vragen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel je vraag in onze live chat of stuur ons een mail.