CATEGORIEËN

Spanningsomvormers

Wil je apparatuur aansluiten op een spanning die te hoog of juist te laag is? Een spanningsomvormer kan zodoende de oplossing zijn. Hiermee kunnen diverse spanningen namelijk worden omgeschakeld naar de gewenste spanning. Bekijk ons assortiment en vind jouw ideale omvormer!

lees meer...

De beste spanningsomvormers

Ben je op zoek naar een oplossing om stroom van een bepaalde spanning om te vormen naar een andere spanning? Dan kun je het beste een spanningsomvormer gebruiken. Lees verder over alle mogelijkheden. Kabeldirect.nl helpt je graag aan de juiste spanningsomvormer en biedt alleen de beste kwaliteit.

Wat is een spanningsomvormer?

Een spanningsomvormer, ook wel stroomomvormer genoemd, is een elektrisch apparaat dat je kunt gebruiken om de invoerspanning naar een andere spanning te vormen. Een omvormer kan zodoende diverse soorten invoerspanning omvormen. Omvormers worden voornamelijk gebruikt door consumenten voor spanning met een relatief laag vermogen. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan een omvormer voor in de auto waarmee je elektronische apparaten kunt voeden met behulp van de 12 volt accu.

Hoe werkt een spanningsomvormer?

Een omvormer heeft een bepaalde werking tussen gelijkspanning en wisselspanning. Afhankelijk van het type spanning dat omgevormd moet worden doet de omvormer zijn werk. Een gelijkspanning komt binnen en wordt met hulp van een wisselrichter omgezet in wisselspanning. Deze wisselspanning is daarna klaar om omgevormd te worden en kan dus verlaagd of verhoogd worden, afhankelijk van de gewenste spanning. Als de wisselspanning de ingang is, zal deze met een diodebrug gelijk worden gemaakt en worden gefilterd naar de spanning die als uitgang nodig is.

Welke spanningsomvormer heb jij nodig?

Let bij de aanschaf van een omvormer voornamelijk op de soort spanning die er mee moet worden omgezet. Er zijn namelijk diverse soorten omvormers waar je uit kunt kiezen. Wij bieden bijvoorbeeld stroomomvormers aan waarmee het mogelijk is om Europese apparaten (230V) aan te sluiten op het Amerikaans lichtnet (110V) en vice versa. Daarnaast verkopen wij ook omvormers waarmee jij jouw 12V apparaten (zoals een autoradio, koelbox of navigatiesysteem) aan kunt sluiten op een normaal stopcontact (230V). Let dus goed op waarvoor je jouw spanningsomvormer wilt gebruiken.

Mijn apparaat is geschikt voor zowel 110 als 230v, heb ik een omvormer nodig?

Sommige apparaten zijn geschikt voor zowel 110 als 230 volt, het is mogelijk dat deze getallen net iets afwijken. Dit kun je meestal terugvinden op het apparaat of de adapter van het apparaat dat je van stroom wenst te voorzien. Als het apparaat inderdaad geschikt is voor meerdere voltages, maar de stekker niet overeenkomt met het Nederlandse stopcontact, kun je gebruik maken van een reisstekker. Weet je dit niet 100% zeker? Vraag ons dan om advies, wij helpen je graag verder.

Een spanningsomvormer kopen bij Kabeldirect.nl!

Bekijk hierboven ons assortiment aan spanningsomvormers. Bestel je vandaag vóór 22:00? Dan ontvang jij jouw product morgen al in huis! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.