CATEGORIEËN

Wereldstekkers, reisstekkers en reisadapters

Ga je op vakantie en neem je elektronische apparaten mee? Zorg dan niet dat je voor verrassingen komt te staan. In sommige landen gebruiken ze namelijk verschillende type stopcontacten. Hierdoor kan het zijn dat jouw stekkers niet in de daar gebruikte stopcontacten passen. Wij bieden de oplossing! Wij hebben namelijk een ruim assortiment aan universele wereldstekkers, ook wel reisstekkers of reisadapters genoemd. Bekijk ze hieronder of bestel direct een adapter.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2

Welke wereldstekker heb ik nodig?

Bij de aanschaf van een reisadapter is het van belang om te weten voor welk land of welke landen de adapter geschikt is. Bekijk dit goed in de productomschrijving. Ga je naar meerdere landen? Dan kun je het beste een reisstekker set of universele reisstekker aanschaffen. Met deze set kun je in bijna ieder land al jouw elektronische apparaten aansluiten. Kom in het buitenland niet voor verrassingen te staan en bekijk ons assortiment aan reisadapters.

Stekker type a

Een stekker type a heeft twee pinnen met gaatjes en is niet geaard. De pinnetjes met gaatjes zorgen ervoor dat de stekker beter in het stopcontact blijft zitten. De type a stekker komt voor in onder andere Midden- en Noord-Amerika, delen van Zuid-Amerika, Japan en Saoedi Arabië. Daarnaast zijn er ook nog verschillen in type a stekkers. Amerikaanse versies verschillen een beetje in lengte tussen beide pinnetjes. Japanse versies zijn juist gelijk aan elkaar.

Stekker type b

Een stekker type b heeft drie pinnen en is geaard door de extra halfronde pin. Het type b is sterk verwant aan het type a en komt in dezelfde gebieden voor. Type a stekkers kunnen wel in type b stopcontacten maar andersom kan dat natuurlijk niet door de derde pin. Met een wereldstekker type b kun je je apparaten aansluiten op het stopcontact in bijvoorbeeld Midden- en Noord-Amerika, delen van Zuid-Amerika, Japan en Saoedi Arabië.

Stekker type c

De stekker type c is de meest voorkomende ter wereld. In Nederland wordt deze ook wel de eurostekker genoemd. Deze variant heeft twee ronde pinnen en is niet geaard. Deze type c stekker is sterk verwant aan de type f stekker. Dit is de ronde variant die wel geaard is.

Stekker type d

De stekker type d heeft drie pinnen en is geaard. Deze stekker komt voor in enkele Afrikaanse landen en in India, Nepal en Sri Lanka. Neem een reisstekker type d mee om in deze landen je apparaten en opladers aan te sluiten op het stopcontact. In eerste oogopslag lijkt deze stekker op het type m. De pinnen van type d zijn echter dunner en kunnen minder stroom aan.

Stekker type e

De stekker type e heeft twee pinnen en is geaard, ook heeft deze een gat in het midden van de stekker voor een aardpen. Deze pin zit in het type e stopcontact, hierdoor lukt het niet om een Nederlandse ronde stekker in dit stopcontact te steken. Een type c stekker lukt wel maar wordt niet aangeraden omdat het dan niet geaard is.

Stekker type f

De stekker type f is de welbekende Nederlandse ronde stekker, ook wel Schukostekker genoemd. Dankzij inkepingen aan de boven en onderkant is dit type wel geaard. Deze stopcontacten zijn terug te vinden in heel Europa.

Stekker type g

De stekker type g heeft 3 platte pinnen en is geaard. De pinnen staan in een driehoek gepositioneerd en de bovenste pen is iets langer dan de andere twee. Een reisstekker type g gebruik je in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Hong Kong.

Stekker type h

De stekker type h heeft drie ronde pinnen die in een omgekeerde driehoek op de stekker geplaatst zijn. Reisstekker type h gebruik je in Israël, Palestina en de Gazastrook.

Amerikaanse stekker naar Europees

Wanneer je een Amerikaanse stekker wilt gebruiken in Europa heb je een reisstekker nodig. Amerikaanse apparaten zijn vaak uitgerust met een type a stekker en in Europa gebruiken we vaak type f. Je hebt dan ook een reisstekker nodig van type a naar type f, oftewel van Amerikaans naar Europees.

Engelse stekker naar Europees

Wanneer je een Engelse stekker wilt gebruiken in Europa heb je een reisstekker nodig. Engelse apparaten zijn vaak uitgerust met een type g stekker en in Europa gebruiken we vaak type f. Je hebt dan ook een reisstekker nodig van type g naar type f, oftewel van Engels naar Europees.

Reisadapters en universele wereldstekkers: Spanning en voltage

Landen hebben niet alleen verschillende stopcontacten, ook de stroom en spanning is overal anders. In Nederland hebben wij een netspanning van 230 volt. Het is belangrijk om te kijken of je apparaten werken bij een ander voltage. Dit is vaak herkenbaar aan stickers met bijvoorbeeld de volgende informatie: 150 - 240 V, 50/60 Hz. In dit geval werkt het apparaat met een voltage van minimaal 150 Volt en maximaal 240 Volt.

Wereldstekker kopen bij Kabeldirect.nl

Bij Kabeldirect kun je terecht voor alle type wereldstekkers. Kom je ergens niet uit, weet je niet welke universele reisstekker je nodig hebt of wil je gewoon extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel je vraag in onze live chat of stuur ons een mail.