CATEGORIEËN

Stekkerdozen

Een stekkerdoos is de ideale oplossing om meerdere elektrische apparaten op één enkel stopcontact aan te sluiten. Of je nu elektrische apparaten thuis of op kantoor aansluit, een goede stekkerdoos kan veel gemak bieden. Bij Kabeldirect.nl vind je een breed assortiment aan stekkerdozen, van simpele varianten met enkele stopcontacten tot stekkerdozen met overspanningsbeveiliging en USB-poorten. Ontdek nu welke stekkerdoos het beste bij jouw behoeften past en maak het leven gemakkelijker.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Wat is een stekkerdoos?

Een stekkerdoos is een handig product waarmee je een stopcontact eenvoudig uit kunt breiden naar meerdere stopcontacten. Steek de stekker, die aan het einde van de kabel van de verdeeldoos zit, in een vrij stopcontact en deze is klaar voor gebruik. Er bestaan stekkerdozen met schakelaars waarmee je alle aangesloten apparaten in een keer in of uit kunt schakelen. Natuurlijk vind je bij ons ook stekkerdozen zonder schakelaar.

Veiligheid bij stekkerdozen

Bij Kabeldirect vind je verschillende stekkerdozen met extra veiligheidsfunctionaliteiten:

Stekkerdozen met randaarde

Om stekkerdozen zo veilig mogelijk te maken, worden sommige modellen uitgerust met randaarde. Dit zorgt ervoor dat apparaten bij een storing niet onder stroom komen te staan. Ook zijn deze ideaal voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer of keuken. Stopcontacten met randaarde hebben extra contactpunten die door middel van een extra aardedraad verbonden zijn aan de aardelektrode. Stekkerdozen met randaarde zorgen voor contact met de aarde door middel van de aardedraad. Hierdoor zal de stroom bij een storing wegstromen via de aarde.

Dubbel geïsoleerde apparatuur

Er zijn ook apparaten die een dubbele isolatie hebben, waarbij de buitenkant van het apparaat voorzien is van een extra laag plastic dat isoleert. Deze apparaten hebben een platte stekker zonder randaarde en worden bijvoorbeeld gebruikt bij keukenapparaten zoals blenders en mixers. Ook worden ze gebruikt voor apparaten die veel met water te maken krijgen zoals wasmachines, vaatwassers en waterkokers. Door de extra laag isolerend plastic kan er dus geen stroom (spanning) op de geleidende onderdelen aan de buitenkant komen te staan. Ze kunnen in elk stopcontact gebruikt worden, ook in stekkerdozen met randaarde. De dubbel geïsoleerde apparatuur is te herkennen aan het KEMA keurmerk en hebben veiligheidsklasse twee.

Stekkerdoos voor buiten

Wij verkopen diverse stekkerdozen die geschikt zijn voor buiten. Deze stekkerdozen voor buiten zijn spatwaterdicht en dus bestand tegen regendruppels. Dergelijke stopcontacten moeten voldoen aan de IP44 certificering.

Design stekkerdozen en speciale aansluitingen

In het assortiment van Kabeldirect vind je veel verschillende stekkerdozen. Denk hierbij aan stekkerdozen met platte stekkers, stekkerdozen met USB aansluitingen waarmee je eenvoudig je smartphone of tablet op kunt laden en diverse stopcontact splitters die geschikt zijn voor stopcontacten met randaarde. Bovendien zijn er speciale stekkerdozen met kinderbeveiliging. Deze zorgen voor een extra laagje veiligheid en beschermen kinderen tegen elektrische schokken.

Welke stekkerdoos heb je nodig?

Bij het kiezen van een stekkerdoos is het volgende belangrijk:

  • Aantal stopcontacten: Bedenk van tevoren hoeveel stopcontacten je nodig hebt om al je apparaten aan te sluiten.
  • Belastbaarheid: Let op de maximale belastbaarheid van de stekkerdoos. Dit staat vaak vermeld in wattage. Als je meerdere apparaten tegelijkertijd wilt gebruiken, is het belangrijk dat de stekkerdoos voldoende wattage aankan.
  • Overspanningsbeveiliging: Sommige stekkerdozen hebben een ingebouwde overspanningsbeveiliging. Dit beschermt je apparaten tegen schade bij spanningspieken.
  • Kabellengte: Let op de lengte van het snoer van de stekkerdoos. Als het stopcontact ver weg is van je apparaten, zorg dan dat je een stekkerdoos met een lang genoeg snoer kiest.
  • Extra functies: Er zijn stekkerdozen met extra functies, zoals USB-poorten of schakelaars om individuele stopcontacten aan en uit te zetten.

Een stekkerdoos kopen bij Kabeldirect

Een stekkerdoos kopen, doe je eenvoudig bij Kabeldirect. Wil je extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen . Het is ons streven om elke vraag dezelfde werkdag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee jij aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.