CATEGORIEËN

Stekkerdozen

Geen resultaten gevonden voor de filter!

De beste stekkerdozen

Als je te weinig stopcontacten hebt voor al je elektrische apparaten is een stekkerdoos vaak dé oplossing. Zeker omdat het plaatsen van nieuwe stopcontacten niet altijd even makkelijk is, vormt de stekkerdoos een ideale oplossing. Met zo’n verdeeldoos breid je makkelijk je bestaande stopcontact uit met 3 tot 12 extra ingangen, afhankelijk van de vermogensbehoefte en spanning. Onze stekkerblokken bestaan in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren. Daarnaast hebben wij stekkerdozen met en zonder schakelaars. Bekijk ons uitgebreide assortiment aan verdeeldozen en kies er een uit of vraag ons naar de juiste stekkerdoos voor jouw toepassing.

Wat is een stekkerdoos en hoe werkt deze?

Een stekkerdoos is een handig product waarmee je een enkel stopcontact eenvoudig uit kunt breiden naar meerdere stopcontacten. Steek de stekker, die aan het einde van de kabel van de verdeeldoos zit, in een vrij stopcontact en deze is klaar voor gebruik. Er bestaan zelfs stekkerdozen met schakelaars waarmee je met een druk op de knop alle aangesloten apparaten in een keer aan of uit kunt schakelen. Op deze manier worden alle aangesloten apparaten in een druk op de knop van spanning voorzien, of wordt deze van de apparaten afgehaald. Natuurlijk vind je bij ons ook stekkerdozen zonder schakelaar.

Veiligheid bij stekkerdozen

Wij hebben verschillende stekkerdozen met extra veiligheids functionaliteiten op voorraad:

Stekkerdozen met randaarde

Om stekkerdozen zo veilig mogelijk te maken, worden sommige modellen uitgerust met randaarde. Dit zorgt ervoor dat apparaten bij een storing niet onder stroom komen te staan. Ook zijn deze ideaal voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer of keuken. Stopcontacten met randaarde hebben extra contactpunten die door middel van een extra aardedraad verbonden zijn aan de aardelektrode. Stekkerdozen met randaarde zorgen voor contact met de aarde door middel van de aardedraad. Hierdoor zal de stroom bij een storing wegstromen via de aarde.

Dubbel geïsoleerde apparatuur

Er zijn ook apparaten die al een dubbele isolatie hebben, waarbij de buitenkant van het apparaat al voorzien is van een extra laag plastic dat isoleert. Deze apparaten hebben een platte stekker zonder randaarde en worden bijvoorbeeld gebruikt bij keukenapparaten zoals blenders en mixers. Ook worden ze gebruikt voor apparaten die veel met water te maken krijgen zoals wasmachines, vaatwassers en waterkokers. Door de extra laag isolerend plastic kan er dus geen stroom (spanning) op de geleidende onderdelen aan de buitenkant komen te staan. Ze kunnen in elk stopcontact gebruikt worden, ook in stekkerdozen met randaarde. De dubbel geïsoleerde apparatuur is te herkennen aan het KEMA keurmerk en hebben veiligheidsklasse twee.

Stekkerdoos voor buiten

Wij verkopen diverse stekkerdozen die geschikt zijn voor buiten. Deze stekkerdozen voor buiten zijn spatwaterdicht en dus bestand tegen regendruppels. Dergelijke stopcontacten moeten voldoen aan de IP44 certificering.

Design stekkerdozen en speciale aansluitingen

We verkopen veel verschillende stekkerdozen, zoals dozen die voldoen aan verschillende keurmerken, stekkerdozen die zelf samen te stellen zijn en verdeeldozen die over verschillende aansluitingen beschikken. Ook hebben wij stekkerdozen met platte stekkers, stekkerdozen met USB aansluitingen waarmee je eenvoudig je smartphone of tablet op kunt laden en diverse stopcontact splitters die geschikt zijn voor stopcontacten met randaarde. Daarnaast verkopen wij speciale stekkerdozen met kinderbeveiliging. Deze zorgen voor een extra laagje veiligheid en beschermen kinderen tegen elektrische schokken.

Welke stekkerdoos heb jij nodig?

Kom je er niet uit, weet je niet welke stekkerdoos/verdeeldoos het beste bij jou past, of wil je gewoon wat extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om elke vraag dezelfde werkdag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee jij aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel onze vraag in onze live chat of stuur ons een e-mailbericht.