CATEGORIEËN

Beamer beugels

Wil je ruimte besparen, de beamer zo plaatsen dat deze niet in het zicht staat of verstoring van het beeld als iemand langsloopt voorkomen? Dan is een beamer beugel ideaal. Bekijk ons aanbod aan beamer beugels en plafondbeugels hieronder!

lees meer...
1

Wat is een beamer beugel?

Een beamer beugel is een ophangsysteem voor beamers dat het mogelijk maakt om de projector aan een muur te bevestigen. Onze beamer plafondbeugels zijn geschikt om jouw beamer aan het plafond te monteren. Er zijn allerlei soorten draagsystemen voor projectoren beschikbaar. Niet alleen zorgt een beamer beugel voor ruimtebesparing, ook is het makkelijk te monteren aan het plafond en zorgt een plafondbeugel ervoor dat je geen last hebt van verstoring van het beeld als iemand langsloopt. Bij de keuze voor een beamer plafondbeugel is het onder meer van belang om op de eigenschappen te letten. Kijk bijvoorbeeld naar het draagvermogen van het ophangsysteem. Ook het aantal bevestigingsgaten is een punt van belang. Doorgaans zijn de meeste beamers uitgevoerd met vierpunt-bevestigingsgaten, maar er zijn ook uitvoeringen met driepunt-bevestigingsgaten.

Hoe monteer je een beamer beugel?

Bij het monteren van een beamer beugel is het eerst van belang om de gewenste locatie vast te stellen. Doorgaans is het gebruikelijk om met een afstand van twee tot drie meter tot de projectielocatie rekening te houden. Met andere woorden: de afstand tussen de beamer en de muur waarop het beeld geprojecteerd wordt bedraagt dan twee tot drie meter. De beamer beugel bestaat uit diverse onderdelen, zoals de montagebeugel, maar ook een plafondplaat als je gaat voor een beamer plafondbeugel. Leg de beamer omgekeerd op de grond of op tafel om daarna de beamer beugel te monteren. Het andere deel monteer je aan het plafond. Daarna schuif je beide onderdelen in elkaar om deze vervolgens vast te schroeven. Bij elke beugel die we verkopen leveren we een handleiding! Houd bij het kiezen van een beamer beugel rekening met de hoogte van jouw ruimte en het gewicht van beamer.

Welke voordelen biedt een beamer beugel?

Een beamer beugel biedt meerdere voordelen. De beamer staat namelijk niemand in de weg en kan ook na gebruik blijven hangen. Met behulp van de beugel hang je de beamer namelijk aan jouw muur of wand of aan het plafond. Ook biedt het ophangsysteem de mogelijkheid om de kabels op een nette manier weg te werken. Sommige van onze beugels zijn daarnaast in hoogte verstelbaar en 360 graden draaibaar. Zo kun je jouw beamer verschillende kanten op richten en ervoor zorgen dat je kunt genieten van een scherp en recht beeld op een plek naar keuze!

Wat is het verschil tussen wand- en plafondmontage?

Een beamer plafondbeugel is specifiek geschikt om de projector aan het plafond te hangen. De montage van een beamer plafondbeugel verschilt in dat opzicht niet veel van de wandmontage. In beide situaties is er sprake van het bevestigen van een onderdeel aan de projector. Het verschil is dat het vaste onderdeel op het plafond komt of aan de wand. Bij montage aan de wand is het wel belangrijk om na te gaan of de muur stevig genoeg is. Een muur van gipsplaten heeft bijvoorbeeld weinig draagkracht. In dat geval is het belangrijk dat de beamer beugel gemonteerd wordt op een houten balk in de wand.

Beamer beugel kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke beamer beugel jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.