CATEGORIEËN

Audio kabel

Een audio kabel of geluidskabel gebruik je om het geluid van je computer of ander apparaat af te spelen op een luidspreker. Er zijn vele apparaten die je met een audio kabel kunt verbinden voor het afspelen van geluid. Daarom is het goed om te weten dat Kabeldirect een uitgebreid assortiment heeft en je verder helpt om te vinden wat je zoekt. Bekijk het aanbod en bestel eenvoudig bij Kabeldirect, zodat je snel je apparaten kunt aansluiten om te genieten van muziek en andere audio.

lees meer...

Wat is een audio kabel?

Met een audiokabel kun je geluidssignalen tussen verschillende apparaten overbrengen. Denk hierbij aan het aansluiten van een geluidsbron, zoals een smartphone, computer of instrument, op een versterker, luidspreker, hoofdtelefoon of ander audio-uitvoerapparaat. Audio kabels zijn zowel te gebruiken voor het afspelen als voor het opnemen van geluid.

Soorten audio kabels

Er zijn veel verschillende soorten audio kabels, zoals optische kabels, tulp kabels, RCA kabels en jack kabels. Welke kabel je nodig hebt, hangt af van waar jij het voor wilt gaan gebruiken. Wil jij bijvoorbeeld muziek afspelen vanaf je telefoon op een muziekinstallatie of een home cinema set aansluiten op je televisie? Alvorens je een geluidskabel koopt raden wij aan om naar de aansluiting op het apparaat te kijken. Bij Kabeldirect.nl kun je terecht voor een breed scala aan geluidskabels. Van jack-kabels in verschillende breedtes tot tulp kabels, XLR kabels en RCA kabels. En van kabels voor je luidspreker tot subwoofer kabels. Op zoek naar de juiste audio kabel? Wij hebben hem in huis!

Welke geluidskabel heb ik nodig?

Controleer eerst de aansluiting(en) om te bepalen welke geluidskabel je nodig hebt en of deze aansluitingen op elkaar aangesloten kunnen worden. Om aansluitingen te maken heb je een omvormer nodig, denk bijvoorbeeld aan Toslink naar Stereo Tulp. Vervolgens is het belangrijk om te bepalen hoe lang de audio kabel moet zijn. Staan de apparaten die je wilt verbinden naast elkaar? Dan kan een korte kabel al aan je eisen voldoen. Kies anders voor een lange kabel. Een goede geluidskabel is goed gemonteerd en beschermd. Kabels zijn namelijk redelijk kwetsbaar en zodra zij worden aangetast gaat dat ten koste van de kwaliteit van het geluid. Een stevige kabelmantel en bescherming van de connector heeft dus zeker meerwaarde.

Audio kabels kopen bij Kabeldirect.nl

Heb je advies nodig bij het kopen van audio kabels? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel jouw vraag in onze live chat of stuur ons een e-mailbericht.