CATEGORIEËN

Audio kabel

De kwaliteit van geluid bepaalt voor een groot deel in hoeverre we kunnen genieten van muziek of een goede film. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van geluid zo goed mogelijk is heb je allereerst goede speakers of een goede koptelefoon nodig. Wat minstens zo belangrijk is, maar door veel mensen vergeten wordt, zijn de audiokabels die je gebruikt. Een audiokabel kan namelijk hét verschil betekenen tussen geruisloos genieten of storingen en krakend geluid.

lees meer...

De juiste audiokabel kopen

Het aansluiten van een apparaat met een audiokabel is niet altijd hetzelfde. Het gebruik van de kabel hangt namelijk af van waar jij het voor wilt gaan gebruiken. Wil jij bijvoorbeeld muziek afspelen vanaf je telefoon op een muziekinstallatie of een home cinema set aansluiten op je televisie? Alvorens je een kabel koopt raden wij aan om naar de aansluiting op het apparaat te kijken. Bij Kabeldirect.nl kun je terecht voor een breed scala aan geluidskabels. Van Jack-kabels in verschillende breedtes tot Tulp kabels en XLR kabels en van kabels voor je luidspreker tot subwoofer kabels. Op zoek naar de juiste audio kabel? Wij hebben hem in huis!

Welke geluidskabel heb ik nodig?

Controleer eerst de aansluiting(en) om te bepalen welke kabel je nodig hebt en of deze aansluitingen op elkaar aangesloten kunnen worden. Om aansluitingen te maken heb je een omvormer nodig, denk bijvoorbeeld aan Toslink naar Stereo Tulp. .Vervolgens is het belangrijk om te bepalen hoe lang de kabel moet zijn. Staan de apparaten die je wilt verbinden naast elkaar? Dan kan een korte kabel al aan je eisen voldoen. Kies anders voor een lange kabel. Een goede geluidskabel is goed gemonteerd en beschermd. Kabels zijn namelijk redelijk kwetsbaar en zodra zij worden aangetast gaat dat ten koste van de kwaliteit van het geluid. Een stevige kabelmantel en bescherming van de connector heeft dus zeker meerwaarde.

Kwalitatieve audio kabels kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke audio kabel je nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel jouw vraag in onze live chat of stuur ons een e-mailbericht.