CATEGORIEËN

Subwoofer kabel

Heb je jouw audio installatie uitgebreid met een subwoofer of ben je van plan om subwoofers in bijvoorbeeld je auto te installeren? Vergeet dan niet om een passende subwoofer kabel aan te schaffen. Deze kabel zorgt ervoor dat je muziek ondersteunt wordt door je nieuwe subwoofer. De bastonen van jouw favoriete muziek komen zo nog beter naar voren waardoor je geniet van de ultieme audio beleving.

lees meer...

Welke subwoofer kabel heb ik nodig?

Een subwoofer geeft geluiden met zeer lage frequenties door en levert zo een betere geluidskwaliteit. Bij een kwalitatieve subwoofer kabel is er in feite minder signaalverlies dan bij normale luidsprekerkabels. Om te achterhalen welke kabel je nodig hebt is het belangrijk om te kijken naar de ingangen die je subwoofers bieden: mono of stereo. Op een mono ingang kun je ook alleen een mono subwoofer kabel aansluiten. Bij stereo wordt er gewerkt met een dubbele tulp kabel in de kleuren rood en wit. Ook is het aan te raden te kijken naar welke lengte je kabel moet hebben. Bedenk goed hoe ver je de subwoofers van je audio installatie vandaan wilt hebben en bestel een kabel die lang genoeg is. Wil je de aansluiting omvormen? Kijk dan bij onze tulp omvormers waarmee je een tulp verbinding kunt omvormen.

Een subwoofer kabel aansluiten

Subwoofer kabels zijn van beide kanten voorzien van een mannelijke tulp stekker, een RCA Male plug. Deze aansluiting ziet eruit als een normale tulp aansluiting. Het signaal wordt rechtstreeks via deze aansluiting naar de subwoofer gevoerd. In principe is het een kwestie van de kabel inpluggen en aansluiten op je audio installatie zodat je kunt genieten van de beste geluidskwaliteit. Dit wordt vaak aangegeven met ‘sub out’.

Je subwoofer kabel kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke subwoofer kabel jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.