CATEGORIEËN

Antenne kabels

Een antenne kabel is onmisbaar voor de ontvangst van via de kabel doorgegeven radiozenders. De antenne kabel wordt geplaatst tussen de kabelaansluiting in de muur of meterkast en het radiotoestel. Voor een goede radio-ontvangst in de auto of op de motor kan je niet zonder een antenne kabel voor een autoradio. Bekijk onze antenne kabels hieronder.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3 4

Waar is een antenne kabel radio voor bedoeld?

In de meeste werkplaatsen, fabriekshallen en klusruimtes neemt de radio een centrale plaats in. Welk volume machines en elektrisch gereedschap ook produceren, zonder de afleiding die de radio tussendoor biedt wordt het een saaie bedoening. Ook thuis en in de auto hebben veel mensen de radio graag aan staan. Naar de radio luisteren kan op verschillende manieren, maar als je geen gebruikmaakt van digitale radio of de ether is een antenne kabel essentieel. Met een antenne kabel voor de radio zorg je ervoor dat je favoriete radiostation kraakhelder je huiskamer, werkplek, vrachtwagencabine, bestelbus of personenauto binnenkomt.

Hoe werkt een antenne kabel?

Antenne kabels voor kabelradio zijn voorzien van een ‘male’ en een ‘female’ plug. Deze staan ook wel bekend als IEC- en RF-pluggen. De IEC-plug wordt in de kabel input in de muur of meterkast gestoken. Aan de achterzijde van de versterker of radio bevindt zich een aansluiting voor de RF-plug. Een antenne kabel voor de autoradio werkt via een soortgelijk systeem, maar maakt gebruik van een ander soort pluggen, zoals een DIN of ISO aansluiting. Voor de aansluiting van een antenne kabel in de auto is soms een verloopkabel nodig.

Welke voordelen biedt een antenne kabel radio?

Een belangrijk voordeel van een antenne kabel is dat je het radiosignaal vrijwel zonder storingen kunt ontvangen. Voor een goede ontvangst speelt mee hoe hoog de signaaloverdracht van een kabel is. Bij een antenne kabel voor de radio is echter altijd wel wat sprake van signaaldemping. De mate van demping hangt samen met de kabellengte en de signaalfrequentie. Het dempingsniveau van een kabel wordt vermeld in dB’s. Hoe hoger dit getal, des te hoger de demping.

Verschil van antenne kabels met vergelijkbare producten

Als je geen kabelradio gebruikt, kan je kiezen voor digitale radio of etherradio met behulp van een ontvangstantenne. Deze laatste methode geldt als verouderd en de kwaliteit van het signaal is niet altijd even goed. Bij internetradio heb je de keuze uit meer zenders dan bij kabelradio. Naast de bekende radiostations kun je via internet ook nog eens duizenden andere zenders beluisteren. De kwaliteit van het radiosignaal wordt daarbij altijd bepaald door de kwaliteit van de internetverbinding.

Antenne kabel voor autoradio kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke antenne kabel jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.