CATEGORIEËN

HDMI splitters

Op zoek naar een HDMI splitter of HDMI hub? Met een HDMI splitter, in het Engels vaak een HDMI hub genoemd, speel je eenvoudig één HDMI bron af op meerdere beeldschermen, televisies of monitors. Een HDMI splitter dupliceert dus een signaal en zendt de verschillende kopieën uit naar ieder aangesloten scherm. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een slideshow of presentatie op meerdere schermen tegelijk wilt laten zien. Bekijk hieronder ons assortiment aan HDMI splitters en lees meer over de verschillende manieren om beeldsignaal te dupliceren of verdelen.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2

Welke HDMI Splitter heb jij nodig?

Wanneer je besluit om een HDMI Splitter te kopen, is het belangrijk om goed na te gaan op hoeveel schermen je jouw beeldscherm wilt dupliceren. HDMI splitters hebben immers altijd een vast aantal poorten en het zou zonde zijn als je er na het bestellen achterkomt dat je een poort mist. Het kan natuurlijk nooit kwaad om een splitter aan te schaffen die meer poorten beschikbaar heeft dan je nodig hebt. Je weet immers nooit wanneer die extra poort van pas kan komen. Let er wel op dat een splitter groter wordt naarmate het aantal poorten toeneemt. Ben je op zoek naar een compacte oplossing? Kies dan voor exact het aantal poorten dat jij nodig hebt. Een HDMI splitter met één ingang en twee uitgangen is een eenvoudige oplossing als je bijvoorbeeld een DVD-speler of een spelconsole wilt aansluiten op twee televisies. Er zijn ook HDMI splitters met meerdere uitgangen beschikbaar als je meerdere beeldschermen wilt gebruiken. Bijvoorbeeld als je een presentatie wilt geven in een vergaderruimte, dan kun je een splitter met één ingang en meerdere uitgangen gebruiken om de presentatie op meerdere schermen tegelijkertijd te laten zien.

Haal het maximale uit een HDMI splitter

Een HDMI splitter is handig zodat je meerdere schermen tegelijkertijd kunt gebruiken vanuit één bron. Om het maximale uit je HDMI splitter te halen en te zorgen dat je helder beeld hebt op meerdere schermen is het belangrijk dat de resolutie van je schermen ondersteund worden door de HDMI splitter. Als de resolutie namelijk te hoog is kan dit leiden tot beeld-kwaliteitsproblemen. Daarnaast is het belangrijk om kwalitatieve HDMI kabels te gebruiken om beeldverlies te voorkomen. Als je van plan bent om vaak tussen verschillende bronnen te schakelen is het aan te raden om te overwegen om een HDMI switch te kopen.

HDMI Splitter of HDMI schakelaar?

Een HDMI schakelaar, ook wel HDMI switch genoemd, is een apparaat dat vaak verward wordt met een HDMI splitter. De werking van een HDMI schakelaar is compleet anders ten opzichte van een HDMI splitter: in plaats van één signaal naar meerdere schermen sturen, wissel je tussen apparaten en speel je beelden af op slechts één scherm. In tegenstelling tot een HDMI splitter is het met een schakelaar dus mogelijk om te schakelen tussen meerdere HDMI signalen en deze af te spelen op hetzelfde scherm. Let op! Hoewel je meerdere bronnen aansluit op één scherm, zie je altijd maar het beeld van één bron tegelijk.

Verschillende beelden op verschillende beeldschermen

Wil je verschillende beelden weergeven op meerdere schermen? Dan is een HDMI splitter niet het juiste product. Om dit te realiseren is het van belang dat jouw apparaat meerdere schermen ondersteunt.

Is jouw apparaat hier geschikt voor? Dit hangt af van een aantal dingen. Is het apparaat bijvoorbeeld uitgerust met meerdere HDMI poorten, of zit er een DisplayPort of andere aansluiting naast de HDMI aansluiting? Dan kun je vaak zonder extra accessoire je scherm uitbreiden naar meerdere schermen. Beschik je over één enkele videoaansluiting? Dan is het vaak niet mogelijk om schermen uit te breiden direct via de HDMI poort. Beschikt jouw apparaat over een USB-C poort met DisplayPort alternate modus? Dan is een USB-C hub met video aansluiting (bijvoorbeeld HDMI) of een USB-C Multiport adapter de juiste keuze. Werk je liever niet met adapters of hubs? Dan is het aanschaffen van een nieuwe, betere of externe videokaart een andere oplossing.

HDMI accessoires

Voor de beste beeldkwaliteit heb je naast de juiste HDMI splitter ook de beste HDMI accessoires nodig. Wat dacht je bijvoorbeeld van een van onze vele verschillende soorten HDMI kabels? Kies bijvoorbeeld voor een:

Ben je niet zo’n fan van lange kabels? Dan is een draadloze HDMI streamer precies waar jij naar zoekt. Daarnaast kun je kiezen uit een van de vele HDMI adapters om jouw HDMI kabel of HDMI splitter op de meest uiteenlopende aansluitingen aan te sluiten.

HDMI Splitters kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke HDMI splitter jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.