CATEGORIEËN

HDMI splitters

Geen resultaten gevonden voor de filter!
1

HDMI splitter of hub

HDMI splitter of HDMI hub kopen? Met een HDMI splitter, in het Engels vaak een HDMI hub genoemd, kunt u zeer eenvoudig één HDMI bron afspelen op meerdere beeldschermen, televisies of monitors. Een HDMI splitter dupliceert dus een signaal en maakt een kopie. Bekijk hier onder ons assortiment aan HDMI splitters of lees hier meer informatie over verschillende manieren om beeldsignaal te dupliceren of verdelen.

Welke HDMI splitter kopen?

HDMI splitters hebben altijd een aantal poorten. Hoeveel poorten er nodig zijn hangt af van het aantal beeldschermen of monitoren dat u wenst aan te sluiten. Het kan geen kwaad om meer poorten te hebben dan nodig is, echter wordt een splitter prijziger naarmate het aantal poorten toeneemt. Tevens zijn splitters met minder poorten uiteraard iets compacter en gemakkelijker weg te werken.

Verschillend beeld op meerdere beeldschermen

Als u verschillende beelden wilt weergeven op meerdere schermen is een HDMI splitter niet het juiste product. Om dit te realiseren is het van belang dat uw apparaat meerdere schermen ondersteunt. Hoe komt u hierachter? Dit hangt af van een aantal dingen. Heeft uw PC, laptop of ander apparaat meerdere HDMI poorten? Dan kunt u meerdere schermen probleemloos aansluiten, door simpelweg een extra HDMI kabel aan te sluiten op een extern scherm. Heeft u een DisplayPort of andere aansluiting naast uw HDMI aansluiting? U kunt dan probleemloos uitbreiden naar nog een extra scherm. Heeft u maar één videoaansluiting en wilt u toch een extra beeldscherm aansluiten? Dan kunt u kijken naar een USB A (normale usb aansluiting) naar HDMI of modernere USB C (zoals in de modernere telefoons) naar HDMI, indien uw PC, laptop of zelfs tablet/mobiele telefoon al over USB C beschikt. Dit is de goedkoopste en snelste oplossing. Een andere oplossing is een betere videokaart die meerdere beeldschermen ondersteunt.

Verschil tussen een HDMI splitter en HDMI schakelaar

Een HDMI schakelaar , ook wel HDMI switch genoemd, is een apparaat dat vaak verward wordt met een HDMI splitter, in tegenstelling tot een HDMI splitter is het met een schakelaar mogelijk om te schakelen tussen meerdere HDMI signalen. Er kunnen dus meerdere bronnen aangesloten worden, waarvan er één wordt weergegeven op het aangesloten beeldscherm of meerdere beeldschermen. Dit is dus ook één beeldsignaal tegelijk, echter is het mogelijk om te schakelen tussen welke bron er wordt weergegeven.