CATEGORIEËN

Videokabels

Een videokabel gebruik je voor het aansluiten van je camera of andere apparaten op bijvoorbeeld je televisie. Er zijn veel soorten videokabels, zoals HDMI, SCART en VGA, die je voor verschillende toepassingen gebruikt. Bekijk hieronder het uitgebreide aanbod en bestel je kabel eenvoudig online.

lees meer...

Wat is een videokabel?

Met een videokabel kun je videoapparatuur verbinden en het video- en geluidssignaal overbrengen van het ene naar het andere apparaat. Bijvoorbeeld voor het aansluiten van je camera, dvd-speler of spelcomputer op je televisie gebruik je een videokabel. Maar ook voor het bekijken van beelden op een beamer of monitor heb je zo’n kabel nodig.

Welke soorten videokabels zijn er?

Er zijn veel soorten videokabels verkrijgbaar voor allerlei verschillende toepassingen. Denk hierbij aan DisplayPort-kabels, component kabels, HDMI-kabels, S-videokabels en scartkabels. Het verschil zit zowel in de kabel zelf als in de aansluitingen van de kabel.

Videokabels zijn verkrijgbaar in de vorm van verlengkabels, aansluitkabels of verloopkabels. Daarnaast vind je diverse accessoires in ons assortiment, zoals adapters, omvormers, schakelaars en splitters. Om er zeker van te zijn dat je de juiste videokabel bestelt, lichten we graag de verschillende soorten toe.

DisplayPort kabels

Met een DisplayPort kabel kun je video en audio van een dvd-speler, gaming computer, laptop of ander apparaat naar een beeldscherm overbrengen. Denk bijvoorbeeld aan een gaming monitor. Dit type kabel lijkt qua functionaliteit op een HDMI-kabel, maar de aansluiting ziet er iets anders uit. Daarnaast biedt een DisplayPort kabel de mogelijkheid om via MST tot wel zes monitoren of projectoren aan te sluiten. De DisplayPort kabel is ook verkrijgbaar in een kleinere variant, de Mini DisplayPort. Bekijk alle DisplayPort kabels en gerelateerde producten.

Component kabels

Componentkabels zijn herkenbaar aan de groene, blauwe en rode tulp aansluitingen die zorgen voor een videosignaal van zeer hoge kwaliteit. Soms is de groene connector gedeeltelijk of helemaal geel. In dit geval werkt deze ook als composiet aansluiting. Het grootste voordeel van een component kabel is dat deze zelfs over lange afstanden HD beelden kan overdragen, omdat het signaal analoog is en niet digitaal. Een component video kabel verzendt net als composietkabels alleen beeld en dus geen geluid. Er zijn veel verschillende componentkabels verkrijgbaar en in diverse lengtes.

HDMI-kabels

De HDMI-kabel is de meestgebruikte kabel voor het overbrengen van beeld en geluid op je televisie of monitor. Dankzij het digitale signaal geniet van je van zeer hoge beeldkwaliteit. Er zijn verschillende versies verkrijgbaar, zoals HDMI 2.1 en HDMI 2.0. De nieuwste HDMI versies ondersteunen zelfs al tot 8K beeldsignaal en hoger! Je herkent een HDMI-kabel aan de platte, rechthoekige aansluiting met twee schuine hoeken aan de onderkant.

S-videokabels

Met een S-video kabel sluit je bijvoorbeeld je computer aan op je televisie voor het overbrengen van het videosignaal. Ook S-video draagt net als composiet en component geen audio over. Voor het overbrengen van geluid dien je daarom een aparte kabel te gebruiken. Doordat deze kabel alleen beeld overzet, haalt S-video een betere kwaliteit ten opzicht van bijvoorbeeld SCART. De S-videokabel is herkenbaar aan de ronde aansluitingen.

Scartkabels

Een scartkabel is ideaal voor het aansluiten van oudere apparaten, zoals videorecorders, oudere televisies, spelcomputers en dvd-spelers. Deze kabel met een langwerpige stekker met pinnen wordt ook wel gezien als de voorganger van HDMI. Wil je apparaten aansluiten via SCART, maar heb je hiervoor niet de juiste aansluiting? Dit los je eenvoudig op met een scart adapter of -omvormer.

Overige videokabels

Behalve bovengenoemde kabels, zijn er nog veel meer videokabels voor het aansluiten van jouw apparaten. Ben je op zoek naar Composiet /Tulp, VGA, BNC, Thunderbolt, DVI, camera kabels en accessoires? Of wil je een mediaspelers of streamers kopen? Ontdek het uitgebreide assortiment en laat je door ons adviseren als je hulp nodig hebt!

Omvormers, adapters en accessoires

Beschik je over een kabel maar niet over de juiste aansluiting? Dan biedt een omvormer of adapter uitkomst. Of kies een schakelaar of splitter om jouw apparatuur te verbinden. Tevens bieden we voor je camera diverse accessoires, zoals batterijen, geheugenkaarten en videograbbers.

Video Kabel kopen

Videokabels kopen, doe je eenvoudig bij Kabeldirect. Wij helpen je graag om de kabel te vinden die je nodig hebt. Ben je op zoek naar deskundig advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Graag geven wij je zo goed en snel mogelijk antwoord. Zo hoef jij niet te lang te wachten en kun je direct aan de slag. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.