CATEGORIEËN

Alkaline batterijen

Alkaline batterijen zijn niet-oplaadbare batterijen, oftewel: wegwerpbatterijen. Dit type batterij wordt vooral gebruikt in apparaten die weinig of af en toe stroom nodig hebben, zoals klokken, wekkers, afstandsbediening van de TV, rookmelders en speelgoed. Ontdek diverse A-merken zoals Energizer, Goobay, BSE, GP, Nedis en Varta.

Naast Alkaline batterijen zijn er ook oplaadbare batterijen en lithium batterijen. Deze worden gebruikt voor apparaten die veel en langdurig stroom gebruiken zoals: digitale camera's met zoomfunctie, flitser en display, draadloze muizen en toetsenborden, professionele flitsers van vakfotografen, fietslampjes, discman of walkman, kleine zaklampen, koptelefoons en meer.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3

Welke soorten alkaline batterijen zijn er?

Alkaline batterijen zijn er in verschillende maten. Hieronder hebben wij een opsomming gemaakt van de meest voorkomende om je te helpen bij je zoektocht naar nieuwe batterijen.

AA batterij alkaline

AA batterijen worden ook wel LR6, Mignon of penlite batterijen genoemd. Deze batterij heeft een voltage van 1,5 Volt en een afmeting van 14,5 x 50,5 millimeter. Deze batterij kan ongeveer 3 tot 5 jaar bewaard worden op een droge plek op kamertemperatuur en heeft een capaciteit van 2500 tot 3000 mAh.

AAA batterij alkaline

AAA batterijen worden ook wel LR3, potlood of micro batterijen genoemd. Deze batterij heeft een voltage van 1,5 Volt en een afmeting van 10,5 x 44,5 millimeter. Deze batterij kan ongeveer 3 tot 5 jaar bewaard worden op een droge plek op kamertemperatuur en heeft een capaciteit van 1000 tot 1200 mAh.

9 volt blokbatterij alkaline

9 volt blok batterijen worden ook wel LR61 genoemd. Deze batterij heeft een voltage van 9 Volt en een afmeting van 26,5 x 17,5 x 48 millimeter.

C batterij alkaline

C batterijen worden ook wel baby cel, baby batterij of Engelse staaf genoemd vanwege de dikke en ronde vorm. Deze batterij heeft een voltage van 1,5 Volt en een afmeting van 50 x 26,2 millimeter. De batterij kan ongeveer 3 tot 5 jaar bewaard worden op een droge plek op kamertemperatuur en heeft een capaciteit van 7500 tot 9000 mAh.

D batterij alkaline

D batterijen worden ook wel mono batterijen genoemd. Deze batterij heeft een voltage van 1,5 Volt en een afmeting van 61,5 x 34,2 millimeter. De batterij kan ongeveer 3 tot 5 jaar bewaard worden op een droge plek op kamertemperatuur en heeft een capaciteit van 16500 tot 20000 mAh.

Knoopcel/horloge batterij alkaline

Knoopcel batterijen worden ook wel LR batterijen genoemd. Deze batterij wordt veel gebruikt in elektronica, medische, veiligheids- en fitnessapparaten. Een horloge batterij is een knoopcel batterij met een spanning van 1,55 Volt. Deze zijn uiteraard geschikt voor horloges, maar ook voor rekenmachines, afstandsbedieningen en lampjes.

Alkaline batterijen kopen bij Kabeldirect.nl

Bij Kabeldirect kun je terecht voor een grote variëteit aan alkaline batterijen. Kom je ergens niet uit, weet je niet welke batterij het beste bij jou past of wil je gewoon wat extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel je vraag in onze live chat of stuur ons een mail.