CATEGORIEËN

Alkaline batterijen

Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2

Alkaline batterijen koop je bij Kabeldirect

Alkaline batterijen zijn niet-oplaadbare batterijen, oftewel: wegwerpbatterijen. Dit type batterij wordt vooral gebruikt in apparaten die weinig of af en toe stroom nodig hebben, zoals klokken, afstandsbedieningen of speelgoed.

Alkaline batterijmodellen

Het batterijmodel dat binnen deze soort batterij het meest wordt gebruikt is AA ofwel penlite. Hiervan zijn er meestal meerdere nodig voor één apparaat. Binnen ons assortiment zijn er verschillende merken die dit model alkaline batterij aanbieden.Daarnaast worden ook de modellen AAA, C, D en de 9V blok veelal gebruikt. AAA batterijen, ofwel de mini penlite, is de kleinere variant van de AA batterij. Daardoor is deze batterij geschikt voor apparaten waarin de ruimte voor batterijen beperkter is.

De C batterij, ook wel baby batterij genoemd, is dik en rond. Doordat dit model batterij een langere levensduur heeft, worden ze gebruikt in apparaten die ook meer energie vereisen, zoals digitale radio's. De grootste alkaline batterij is de D oftewel de mono batterij. Ook deze batterij heeft een langere levensduur. De 9 volt batterij is een platte, blokvormige batterij. Dit model alkaline batterij is geschikt voor apparaten die een constant en hoog energieverbruik hebben.

Advies nodig over alkaline batterijen?

Het hangt af van het door u te gebruiken apparaat welk model alkaline batterij het meest geschikt is. Als hulpmiddel staat in de beschrijving van de afzonderlijke producten hieronder telkens waarvoor de betreffende batterij geschikt is. Komt u er toch niet uit? Neem dan gerust even contact met ons op.