CATEGORIEËN

IR verlengers

Wanneer je een of meerdere apparaten hebt die op afstand bedienbaar zijn dan maak je daar natuurlijk graag gebruik van. Veel van deze apparaten maken gebruik van infrarood. Infrarood maakt het bijvoorbeeld mogelijk om van programma te wijzigen wanneer je televisie aan het kijk bent. Je afstandsbediening zendt de gewenste veranderingen naar je TV-modem door via infrarood. Ideaal, want zo hoef je niet iedere keer op te staan als je een andere zender wilt zien of het volume wilt wijzigen.

lees meer...

Infrarood verlenger

Stel nu dat jij je TV-modem mooi hebt opgeborgen in een kast zodat deze niet in het zicht staat. Dan kan het voorkomen dat het infrarood signaal niet goed kan worden ontvangen. Of misschien heb jij een ander apparaat dat een stuk verder weg staat dan vanuit waar jij het wilt bedienen door middel van infrarood. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de luxe van een afstandsbediening vervalt en je allerlei omwegen moet maken om alsnog je apparatuur te gebruiken.

Gelukkig is hier de infrarood verlenger voor in het leven geroepen. Hiermee wordt een nieuw punt voor ontvangst gecreëerd waardoor jij zowel je apparaten op afstand kunt bedienen als de apparaten op de plek laten staan waar jij ze graag wilt hebben.

Hoe werkt een infrarood verlenger?

Een infrarood verlenger kent meerdere namen zoals IR verlenger, infrarood extender of IR extender. Al deze benamingen wijzen op dezelfde toepassing. Deze werkt namelijk als volgt. De sensor van de IR verlenger plaats je aan de voorzijde van het apparaat waarvoor je hem wilt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een DVD-speler, Home Cinema Set, Satellietontvanger of Set Top Box. De ontvanger van het signaal plaats je daar waar je het apparaat zonder problemen kunt besturen, bijvoorbeeld op je kast. Je creëert als het ware een nieuw ontvangstpunt met de IR verlenger zonder dat dit al te veel opvalt.

De soorten IR verlengers

In ons assortiment kun je verschillende IR verlengers vinden. Deze beschikken over 3 infraroodsensoren. Het verschil zit in het effectieve bereik welke per product anders is. Alvorens je een product aanschaft raden wij aan om te bekijken welk bereik jij minimaal nodig hebt om je apparaten te besturen.

Infrarood verlenger Ziggo

Op zoek naar een IR verlenger die geschikt is voor jouw Ziggo apparaten? Bekijk ons assortiment, bekijk welke specificaties het product heeft en bedenk of deze matcht met jouw vereisten. Als je advies nodig hebt kun je altijd contact met ons opnemen.

Infrarood verlengers kopen bij Kabeldirect.nl!

Bekijk ons assortiment aan infrarood verlengers. Bestel je vandaag vóór 22:00? Dan ontvang jij jouw product vaak morgen al in huis! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel jouw vraag in onze live chat of stuur ons een e-mailbericht.