CATEGORIEËN

Solar kabels en zonnepaneel accessoires

Met onze solar kabels sluit je zeer eenvoudig en snel jouw zonnepanelen aan. Alle kabels voor zonnepanelen die wij aanbieden zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik. Bekijk onze kabels en accessoires voor zonnepanelen hieronder!

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3 4 5

Wat is een solar kabel?

Een solar kabel, ook wel een zonnepaneel kabel genoemd, verbindt zonnepanelen met jouw groepenkast. Ook kunnen ze verbonden worden met andere elektrische installaties. Hierdoor kun je de energie van de zonnepanelen naar de omvormer brengen. Onze solar kabels zijn UV bestendig en vaak ook hittebestendig. Daarnaast zijn de kabels waterafstotend. Zo weet je zeker dat ze perfect functioneren bij buitengebruik!

Verschillende solar kabels

Wij bieden diverse solar kabels en accessoires aan. Niet alleen hebben we zwarte en rode solarkabels, ook kun je kiezen uit verschillende lengtes. Alle kabels zijn te koop per meter, maar ook als je op zoek bent naar zonnepaneel kabels voor lange afstanden kun je bij ons terecht. Bekijk bijvoorbeeld onze solar kabels op rol van 100m of 500m. Met al onze kabels kun je jouw zonnepaneel aansluiten op wissel- of gelijkstroom. Bovendien bevatten onze kabels een halogeenvrije buitenmantel, waarmee rookontwikkeling en uitstoot van giftige gassen beperkt wordt bij eventuele branden.

Stroomverlies in kabels

Let bij het kiezen van jouw kabel wel op een aantal dingen. Stroom die door kabels loopt verliest namelijk kracht door de weerstand van de kabel. De impact hiervan ligt aan de lengte van de kabel, de diameter van de kabel, het materiaal van de kabel en de grootte van de stroom. Dikkere kabels verliezen over het algemeen minder stroom dan dunne kabels. Wij bieden zowel kabels van 4mm2 als 6mm2 aan.

Zonnepaneel connector

Om de solarkabels aan te sluiten aan jouw zonnepanelen, heb je zonnepaneel connectors nodig. Wij bieden diverse varianten connectoren aan. Ook vind je krimptangen en montagesleutels voor deze connectoren in ons aanbod. Onze krimptangen stellen je in staat makkelijk de hulsjes van de kabelschoenen aan de kabels vast te knijpen. Met de montagesleutel monteer je de connectoren aan de kabels.

Solar kabels kopen bij Kabeldirect.nl

Kom je er niet uit, weet je niet welke solar kabel het beste bij jou past of wil je gewoon wat extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een mail.