CATEGORIEËN

CAT7 Kabels en patchkabels

Ben je op zoek naar een snelle, stabiele internetverbinding die niet gevoelig is voor storingen? Een CAT7 kabel maakt het mogelijk! Deze kabel is perfect voor netwerken die te maken hebben met een grote hoeveelheid dataverkeer. Ook kleinere netwerken waarbij er op piekmomenten plots grote hoeveelheden data worden verbruikt kunnen van deze kabel profiteren. CAT7 Kabels zijn ideaal als je jouw computer, printer of ander apparaat wilt aansluiten op jouw netwerk. Bekijk ons aanbod hieronder!

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3 4 5

Wat is een CAT7 kabel?

Om duidelijk te maken wat een CAT7 kabel precies is, moet eerst worden uitgelegd wat een UTP kabel is. Dit is een kabel die speciaal is ontwikkeld voor dataoverdracht en telefonie. Je kunt een UTP kabel dus bijvoorbeeld gebruiken om een apparaat op het internet aan te sluiten. Er bestaan verschillende soorten UTP kabels. De CAT7 kabel is er hier één van. De CAT7 kabel is een UTP kabel met een overdrachtssnelheid van 10.000 Mbit/s en een doorvoersnelheid van 600MHz. De overdrachtssnelheid geeft aan hoeveel data er per seconde door de kabel kan worden verstuurd, terwijl de doorvoersnelheid aangeeft hoeveel data er op één concreet moment tegelijkertijd door de kabel kan worden verstuurd.

Waarvoor is een UTP kabel CAT 7 geschikt?

De CAT7 kabel is geschikt voor grote netwerken waarbij er veel data tegelijkertijd moet worden verstuurd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 10-Gigabit netwerken. Een CAT7 leent zich ook erg goed voor kleinere netwerken die grote piekmomenten hebben waarop er buitengewoon veel dataverkeer is. De CAT7 kabel is dan ook vooral geschikt voor professioneel gebruik. Als particulier is het aanschaffen van een CAT7 dus niet nodig. In dat geval kan bijvoorbeeld wel een CAT5e, CAT6 of CAT6a kabel interessant zijn. Hieronder vind je meer uitleg over over deze kabels.

Hoe gebruik je een UTP kabel CAT 7?

Wil je een CAT7 aanschaffen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

  • Zorg ervoor dat de kabel compatibel is met de apparatuur waarop je de kabel wil aansluiten. Niet alle netwerkapparatuur kan namelijk evenveel data verwerken! Als een apparaat slechts 100 Mbit/s kan verwerken en deze wordt aangesloten op een CAT 7 kabel met een overdrachtssnelheid van 10.000 Mbit/s, zal de maximale snelheid nog steeds slechts 100 Mbit/s zijn.
  • Om de snelheid te optimaliseren en storingsvrij te kunnen internetten, is het raadzaam om te kiezen voor een afgeschermde CAT7 kabel. Deze afscherming beschermt de kabel tegen storingsbronnen van buitenaf.

Wat zijn de voordelen van een UTP CAT 7?

Een CAT7 heeft een aantal grote voordelen.

  • De CAT7 is razendsnel: zoals eerder vermeld, kan dit type UTP kabel een overdrachtssnelheid van 10.000 Mbit/s en een doorvoersnelheid van 600MHz behalen. De snelheid van een CAT7 ligt een stuk hoger dan die van de CAT5E, CAT6 en CAT6A kabel.
  • Een CAT7 heeft een grotere koperen dwarsdoorsnede dan andere UTP kabels. Hierdoor wordt het spanningsverlies geminimaliseerd.

Wat is het verschil tussen UTP CAT 7 en andere kabels?

De UTP CAT 7 wordt vaak verward met de CAT5E, de CAT6 en de CAT6A kabel. Wij hebben de belangrijkste verschillen voor je op een rij gezet.

  • De CAT5E en de CAT6 kabels zijn een stuk minder snel dan de UTP CAT 7. Deze kabels hebben namelijk slechts een overdrachtssnelheid van 1.000 Mbit/s. Bovendien heeft de CAT5E slechts een doorvoersnelheid van 100MHz, en de CAT6 een doorvoersnelheid van 250MHz.
  • Ook tussen de CAT6A en de UTP CAT 7 bestaat er een belangrijk verschil. Hoewel de CAT6A een even grote overdrachtssnelheid heeft als de CAT7, is de doorvoersnelheid een stuk lager - namelijk slechts 500MHz.

Opbouw netwerkkabel

Naast de snelheid van de kabel, zitten er ook verschillen in de opbouw van netwerkkabels. Zo vind je op deze pagina S/FTP patchkabels. Bij deze kabels is er weinig kans op interferentie (overspringen van data). Dit komt doordat de kabel is afgeschermd met vlechtwerk. De aderparen in de kabel zijn bovendien afgeschermd met folie. Deze kabels zijn dus goed afgeschermd tegen elektromagnetische storingen. Bekijk hierboven ons assortiment aan Cat7 patchkabels!

CAT7 kabel kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke CAT7 kabel jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.