CATEGORIEËN

Jack

Voor de overdracht van audio bestaan verschillende mogelijkheden. Een van die mogelijkheden waar je bij kunt uitkomen is een Jack kabel. Deze kabel is een van de meest gebruikte in zijn soort en wordt veel gebruikt als stekker voor hoofdtelefoons of om een gitaar aan te sluiten op een versterker. Maar, net zoals bij alle andere kabels heeft ook de Jack kabel diverse uitvoeringen. En elke uitvoering heeft weer unieke kenmerken. Goed om te weten wat jij nodig hebt voor je op aankoop overgaat.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Welke soorten Jack kabels zijn er?

Zo goed als iedereen gebruikt bewust of onbewust een Jack kabel. Dit komt omdat het een van de meest gebruikte kabels is op het gebied van audio. Vaak wordt ook de term AUX kabel gebruikt. AUX verwijst daarin naar de AUX ingang waar een 3,5mm Jack kabel kan worden aangesloten. AUX betekent namelijk ‘auxiliary input’ ofwel extra ingang. Dit is dus geen specifieke kabel. Op het gebied van Jack kabels zijn er de volgende varianten:

2.5mm Jack kabels

Deze versie wordt tegenwoordig niet meer veel gebruikt. Waarschijnlijk heb je een 2.5mm Jack kabel nodig bij oudere mobiele telefoons, walkie-talkies en overige apparatuur. Deze versie wordt ook wel micro jack genoemd. Omdat deze kabel minder gebruikt wordt kun je in ons assortiment ook een aantal converters vinden.

3.5mm Jack kabels

Oortjes of een eenvoudige hoofdtelefoon zul je waarschijnlijk met een 3.5mm Jack kabel verbinden aan je mobiele telefoon. Daarvoor wordt deze kabel, die ook wel bekend staat als mini-jack, voornamelijk gebruikt. De meest standaard versie. In het assortiment van Kabeldirect.nl kun je onder andere kabels en 3.5mm jack pluggen vinden.

6.3mm Jack kabels

Professionele hoofdtelefoons, microfoons en instrumenten hebben meestal de 6.3mm Jack kabel. Jack pluggen zijn zowel in mono (eenkanaals geluid, geen diepte) als in stereo (tweekanaals geluid, met diepte en plaatsing) verkrijgbaar. Een mono uitvoering is te herkennen aan één zwarte ring en een stereo uitvoering aan twee zwarte ringetjes op de plug.

Jack adapters & omvormers

Naast kabels en pluggen kun je bij Kabeldirect.nl ook terecht voor adapters en omvormers. Daarmee zorg je ervoor dat een apparaat toch kan worden aangesloten ondanks de verkeerde ingang. Gebruik bijvoorbeeld een 2.5mm Jack stekker als een 3.5mm Jack stekker. In principe is er voor elke Jack plug een adapter. Naast de standaard jack kabel, hebben we ook kabels die zorgen voor de omvorming naar een andere aansluiting. Zo zijn er Jack naar tulp kabels die ervoor zorgen dat een Jack aansluiting eenvoudig kan worden verbonden met een tulp aansluiting. Hierbij kun je denken aan het aansluiten van een laptop op een home cinema set of versterker. Deze komen in zowel 3.5mm als 6.3mm. Ook hebben we jack naar XLR kabels, leverbaar in verschillende lengtes en kwaliteitsniveaus. Deze worden gebruikt voor bijvoorbeeld het aansluiten van een microfoon op een mengpaneel of versterker.

Jack kabels kopen bij Kabeldirect.nl

Bij Kabeldirect kun je terecht voor alle soorten Jack kabel. Kom je ergens niet uit, weet je niet welk product je nodig hebt of wil je gewoon extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel je vraag in onze live chat of stuur ons een mail.