CATEGORIEËN

Jack


Geen resultaten gevonden voor de filter!

Jack kabels, pluggen en adapters

De jack kabel is een van de meest gebruikte kabels voor de overdracht van audio. De meesten zullen de jack plug kennen als een hoofdtelefoon stekker. Vaak wordt jack ook gebruikt om bijvoorbeeld een gitaar aan te sluiten op een versterker. Naast jack kabels hebben we ook jack stekkers, jack adapters, jack pluggen, jack naar tulp kabels en jack naar XLR kabels.

Soorten Jacks

Een jack stekker komt in verschillende diameters: 2.5 mm, 3.5 mm en 6.3 mm. De meest voorkomende zijn de 3.5 en 6.3mm jack stekkers. De 3.5mm audio jack aansluiting is terug te vinden op bijvoorbeeld autoradio's, telefoons en MP3-spelers. Deze wordt ook wel mini-jack genoemd. Een audio jack 3.5mm geluidskabel wordt vaak gebruikt om een telefoon of MP3-speler op een autoradio aan te sluiten.

Professionele hoofdtelefoons, microfoons en instrumenten hebben meestal de 6.3mm Jack stekker. Jack pluggen zijn zowel in mono (eenkanaals geluid, geen diepte) als in stereo (tweekanaals geluid, met diepte en plaatsing) verkrijgbaar. Een mono uitvoering is te herkennen aan één zwarte ring en een stereo uitvoering aan twee zwarte ringetjes op de plug.

Jack Adapters

Naast kabels en pluggen hebben we ook jack adapters in ons assortiment. Zo kunt u bijvoorbeeld een 2.5mm jack stekker gebruiken als een 3.5mm jack stekker.

Ook kunt u met behulp van de juiste adapter bijvoorbeeld van een jack aansluiting een tulp aansluiting maken. Wij van Kabeldirect hebben adapters voor 2.5mm, 3.5mm en 6.3mm jack pluggen.

Van Jack naar andere aansluiting

Naast de standaard jack kabel, hebben we ook kabels die zorgen voor de omvorming naar een andere aansluiting. Zo zijn er de jack naar tulp kabels, die ervoor zorgen dat een jack aansluiting eenvoudig kan worden verbonden met een tulp aansluiting.

Hierbij kunt u denken aan het aansluiten van uw laptop op een home cinema set of versterker. Deze komen in zowel 3.5mm als 6.3mm. Ook hebben we jack naar XLR kabels, leverbaar in verschillende lengtes en kwaliteitsniveaus. Deze worden gebruikt voor bijvoorbeeld het aansluiten van een microfoon op een mengpaneel of versterker.