CATEGORIEËN

Isolatietape

Isoleer en bundel eenvoudig elektrische draden en kabels met onze isolatietape. Wij bieden diverse isolatietapes aan van topmerken als Tesa en 3M. Onze tape is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Ook hebben bepaalde producten unieke eigenschappen, zoals een vulkaniserende werking of hittebestendigheid. Bekijk ons uitgebreide assortiment hieronder.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3 4

Wat is isolatietape?

Isolatietape is een tape die gebruikt wordt voor het isoleren van elektriciteit en het voorkomen van ongewenste stromen. Het voordeel van isolatietape is dus dat het, in tegenstelling tot andere soorten tape, geen elektriciteit geleidt. De tape kan eenvoudig om een geleider geplakt worden. Niet alleen heeft de tape een isolerende werking, ook wordt het gebruikt om kabels of zekeringen die niet ingeschakeld mogen worden te markeren, kabelmantels vast te zetten, randen te beschermen en schade te voorkomen.

Isolatietape gebruiken

Isolatietape geleidt geen elektriciteit en kan zoals gesteld gebruikt worden om stroomdraden te bundelen. Hierdoor herken je in een oogopslag welke draad waarbij hoort. Deze tape kan ook gebruikt worden om de draad te beschermen. Gewone tapesoorten zijn niet geschikt voor het isoleren en beschermen van elektrische kabels door onder andere brandgevaar. Elk huis heeft talloze apparaten en elektrische kabels. Denk hierbij aan luidsprekerkabels en tv kabels. Elektrische stromen moeten beschermd en geïsoleerd worden, zowel bij kabels onder hoogspanning als kabels onder laagspanning. Hierbij komt isolatietape van pas. Daarnaast biedt deze tape de perfecte bescherming. Hoe meer meters kabel je namelijk hebt, hoe groter de kans dat de kabel defect raakt. Met isolatietape bescherm je niet alleen de mantel, ook kun je het gebruiken om een beschadigde kabelmantel eenvoudig te repareren. Kortom, isolatietape is geschikt voor het:

  • Isoleren van elektrische kabels
  • Bundelen van kabels
  • Beschermen van randen
  • Markeren van objecten en kabels

Is de kabel en de rubberen mantel van de kabel beschadigd? Let dan goed op! Als de draden bloot liggen mag je geen isolatietape gebruiken. De mechanische stabiliteit is namelijk onvoldoende als de draden bloot liggen. Gebruik in dat geval een krimpkous of vervang de kabel.

Een ruim aanbod aan isolatietape

Wij hebben een ruim assortiment aan kwalitatieve tape en isolatietape. Onze isolatietape vlakt af en is buigzaam. Het vormt zich naar het voorwerp of de kabel waarvoor je het gebruikt. Daarnaast voldoen de tapes die wij aanbieden aan de gestelde normen. Met behulp van onze tape bescherm je kabels tegen vocht, vuil en warmte. Isolatietape mag niet ontbreken in jouw huis! In ons assortiment vind je tape en isolatietape van merken als Tesa en 3M. Wij bieden de tape aan in verschillende lengtes en breedtes. Ben je dus op zoek naar tape voor 10 of zelfs 25 meter? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Ook als je de tape in diverse kleuren wilt kopen, kun je bij ons terecht. We hebben blauwe, grijze, rode, gele, zwarte en witte isolatietape. Onze isolatietape is geschikt voor isolatie tot 1000V en is bestand tegen omgevingstemperaturen tot 90 graden Celsius. Bekijk de producten en ontdek de diverse eigenschappen. Sommige tapes zijn zelfklevend, bestand tegen vocht, zuren, alkaliën, corrosie, uv en andere weersomstandigheden. Tot slot bieden wij zelfklevende waarschuwingstape aan. Hiermee markeer je eenvoudig gevaarlijke plekken.

Isolatie kopen bij Kabeldirect.nl!

Bekijk hierboven ons ruime assortiment aan tape en isolatietape. Bestel je vandaag vóór 22:00? Dan ontvang jij jouw product morgen al in huis! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel jouw vraag in onze live chat of stuur ons een e-mailbericht.