CATEGORIEËN

Oplaadbare batterijen

Wil je jouw apparaten voorzien van stroom, maar ben je het zat om telkens nieuwe batterijen te moeten kopen? Bekijk dan onze oplaadbare batterijen hieronder. Met onze oplaadbare aa en oplaadbare aaa batterijen heb je altijd volle batterijen in huis!

lees meer...

Wat is een oplaadbare batterij en waarvoor is het geschikt?

De oplaadbare batterij is eigenlijk helemaal geen batterij. Het is een batterij vervangende accu. Deze accu’s hebben dezelfde afmetingen als de normale batterijen en ook de spanning is hetzelfde. Ze leveren dus nog steeds draagbare stroom die wij kunnen gebruiken voor onze apparatuur. Het verschil is dat deze oplaadbare batterij in tegenstelling tot de normale batterij opgeladen kan worden. Dit doe je door het aan te sluiten op een elektrische spanningsbron (stopcontact). Meteen na de aansluiting vindt er een omgekeerd proces plaats. Er wordt nu energie getrokken uit de externe elektrische spanningsbron en zo wordt de accu vol geladen. Het gebruik van deze oplaadbare batterij maakt het mogelijk om tal van apparaten te gebruiken. Denk hierbij aan alle draagbare apparatuur, zoals jouw afstandsbediening, het speelgoed van jouw kinderen of de oude radio die je thuis nog hebt staan. Met dank aan de progressie binnen de technologie kun jij een NiMH batterij aanschaffen die langer meegaat dan een gewone batterij. Wij verkopen verschillende soorten batterijen. Zo bieden wij AAA (mini-penlite) aan, maar ook AA (penlite/mignon) batterijen.

Hoe werkt een NiMH batterij?

Een oplaadbare batterij, ook wel NiMH batterij (nikkel-metaalhybride) genoemd, voorziet apparatuur van stroom als deze zich in een gesloten circuit bevindt. Het gaat hierbij om de verbondenheid van de tegenpolen. Zo hoort de minpool verbonden te zijn met de pluspool. Alleen zo zal apparatuur zoals jouw afstandsbediening werken. Wanneer het circuit is afgesloten worden er elektronen geproduceerd in de minpool en worden er in de pluspool elektronen verbruikt. Om de NiMH batterij weer op te laden moet dit proces omgekeerd worden uitgevoerd. Door de batterijen aan te sluiten op een elektrische spanningsbron wordt de elektriciteit omgezet in een chemisch proces. De oplader zorgt ervoor dat de negatief geladen elektronen worden geleid van de pluspool naar de minpool. Doordat er zich nu energie in de batterij bevindt starten alle stoffen binnen de batterij weer vanaf hun beginpositie en kun je weer opnieuw van deze batterij gebruikmaken.

De voordelen van oplaadbare batterijen?

De voordelen van oplaadbare batterijen zijn erg simpel. Je bespaart er veel geld mee. Oplaadbare batterijen zijn wel duurder dan gewone batterijen, maar het voordeel is dat ze herbruikbaar zijn. Je kunt ze wel honderden keren oplader met een batterijlader. Voordat je het weet heb jij deze investering terug. Los van de duurzaamheid van deze batterijen zijn ze ook veel beter voor het milieu. Oplaadbare batterijen zorgen voor minder druk op ons milieu. Het kopen van oplaadbare aa batterijen of aaa is daarom zeker een aanrader. Bij de aanschaf van NiMH batterijen is het van belang om te letten op de soort (AA, AAA) en op de capaciteit. Dit wordt aangegeven in milliampère-uur (mAh) en geeft weer hoeveel uren de batterij jouw apparaat van stroom kan voorzien.

Oplaadbare batterijen kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke oplaadbare batterij jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.