CATEGORIEËN

Elektrische Fiets Opladers

Oplader voor jouw elektrische fiets nodig? Bekijk onze elektrische fiets opladers en bestel snel een vervangende of reserve lader voor je E-bike. We geven je de tips zodat jij gemakkelijk en snel de juiste oplader kunt kiezen. Heb je vragen of kun je de juiste lader zelf niet vinden? Geen zorgen, onze productspecialisten staan voor je klaar en helpen je binnen enkele uren de juiste elektrische fiets oplader te vinden. Bekijk nu al onze laders.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1

Waar moet je op letten bij de aankoop van een E-bike oplader?

Bij de aanschaf van een E-bike oplader zijn er drie belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden, namelijk:

  1. De plug/connector op de lader
  2. Het uitgangsvoltage van de oplader en het voltage van jouw accu
  3. Het aantal ampère en vermogen van de oplader
Over alle drie de onderdelen kun je op deze pagina vinden wat je moet weten.

De plug/connector op de lader

Op het moment dat de plug of connector van de e-bike oplader niet past op de accu van je elektrische fiets, kun je niet opladen. Er bestaat namelijk verschil in de aansluiting waaronder een 3-pins of 4-pins XLR stekker. Sommige fietsen beschikken daarnaast juist over een 1-pins DC aansluiting, ook wel een ronde plug met binnenpen. Door de plug op de productfoto te vergelijken met de plug van je accu kun je inschatten of deze zal passen.

Het uitgangsvoltage van de oplader en het voltage van de accu

Bekijk vervolgens het uitgangsvoltage van de oplader. Deze wordt meestal aangeduid met ‘V’ of ‘volt’ te vinden bij ‘OUT’ of ‘Output’. Mocht je nog in bezit zijn van de originele oplader kun je controleren wat deze aangeeft en de nieuwe lader vergelijken. Let op: bij het controleren van het voltage moet je kijken daar het output voltage van de lader of het input voltage van de accu. Mocht je de originele e-bike oplader niet meer hebben kun je altijd de handleiding van de elektrische fiets raadplegen.

Het aantal ampère en vermogen van de elektrische fiets oplader

De capaciteit van de oplader wordt weergeven in ampère (A). Dit wisselt per lader. De meest voorkomende laders geven tussen de 1.5 ampère (1.5A) en 3 ampère (3A) aan stroom. Ook hier adviseren we dit na te kijken op de originele lader en de handleiding van jouw elektrische fiets.

Het vermogen kun je uitrekenen door het uitgangsvoltage (bijvoorbeeld 42V) te vermenigvuldigen met het aantal ampère (bijvoorbeeld 1,35A). Je komt dan uit op 60W, wat betekent dat je in dit geval minimaal een 60W oplader nodig hebt.

Welke elektrische fiets oplader heb ik nodig?

Belangrijk om te weten is dat het voltage van de oplader altijd hoger moet zijn het voltage van de accu. Een 42V elektrische fiets lader wordt bijvoorbeeld gebruikt om een 36V accu op te laden. In enkele gevallen wordt voor een 36V accu een lader 36V+ aangeraden, dit houdt dus in dat de lader hoger dan 36V moet geven om de accu op te kunnen laden. Dit mag ook weer niet te hoog zijn. Kies in dat geval daarom voor het dichtstbijzijnde voltage dat hoger is dan het voltage van je accu.

Het aantal volt van de oplader mag maximaal 0,5 volt naar boven of onder afwijken van de originele lader. Weet je niet zeker welke lader je nodig hebt? Neem contact met ons op voordat je bestelt. Stuur ons eventueel een foto van de oorspronkelijke lader zodat wij de juiste lader voor je kunnen zoeken.

Universele elektrische fiets opladers

Een universele elektrische fiets oplader is geschikt voor diverse fiets modellen. Zo kun je eenvoudig en snel een nieuwe elektrische fiets oplader bestellen als de oude bijvoorbeeld versleten is. Bij Kabeldirect hebben we verschillende universele elektrische fiets opladers. Deze zijn compatibel met vrijwel elk model. Afhankelijk van het aantal voltage dat je nodig hebt, heb je een ruime keuze. Weet je toch niet zeker welke elektrische fiets oplader je nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste elektrische fiets oplader.

Hoe gebruik je een elektrische fiets oplader?

Om een elektrische fiets oplader te gebruiken, sluit je het ene uiteinde van de oplader aan op het stopcontact en het andere uiteinde op de oplaadpoort van je elektrische fiets. Zorg ervoor dat de oplaadpoort correct is aangesloten en stevig vastzit. Laat de oplader gedurende de aanbevolen oplaadtijd aangesloten om de batterij van je fiets op te laden. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en eventuele veiligheidsaanbevelingen in acht te nemen tijdens het opladen.

Tips voor je E-bike oplader

Zoals je leest komt er heel wat kijken bij het kiezen van een elektrische fiets oplader. Daarom geven we je nog graag wat extra tips, zodat de oplader voor je elektrische fiets niet kapot gaat

  • Voorkom te diep ontladen; wanneer een accu te vaak leeg raakt (diepontlading) kunnen de accucellen beschadigen, waardoor deze mindere prestaties kan gaan leveren of zelfs volledig kapot gaat
  • Zorg voor minimaal 40% restcapaciteit van de accu
  • Wordt de E-bike een tijdje niet gebruikt, laadt de accu dan minimaal een keer per twee weken op tot 90 à 95%

Elektrische fiets oplader kopen

Een elektrische fiets oplader kopen doe je eenvoudig bij Kabeldirect. Wij helpen je graag om de e-bike oplader te vinden die je nodig hebt. Ben je op zoek naar deskundig advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Graag geven wij je zo goed en snel mogelijk antwoord. Zo hoef jij niet te lang te wachten en kun je direct aan de slag. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.