CATEGORIEËN

Tulp kabels en aansluitingen

Wil je jouw audio- en/of videoapparatuur verbinden en een storingsvrije verbinding garanderen? Bekijk dan onze Tulp kabels en aansluitingen hieronder. Wij bieden diverse soorten tulp kabels aan, zoals aansluitkabels, verlengkabels en verloopkabels. Ook vind je tulp adapters, splitters, schakelaars en omvormers in ons assortiment. Bekijk de producten hieronder!

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Wat is een tulp kabel?

Een tulp kabel, vroeger ook wel RCA, Phono of cinch-kabel genoemd, wordt gebruikt als analoge audioverbinding en is een van de meest gebruikte kabels in de audiotechniek. Een tulp kabel verbindt audio apparatuur, zoals DJ-gear, maar kan ook videoapparatuur verbinden. Je herkent de kabels aan de verschillende kleuren aansluitingen.

Voordelen tulp kabels

Een van de voordelen van het gebruik van tulp kabels is dat het een goede afscherming tegen interferentie van buitenaf biedt. Zo heb je geen last van ruis en kun je optimaal genieten van jouw favoriete liedjes. Daarnaast zijn de kabels zeer eenvoudig aan te sluiten. De ronde coaxiaalstekker past in vrijwel elk tulpchassisdeel. Het klemmechanisme van de connector zorgt ervoor dat de kabel goed vastgehouden wordt in jouw apparaten.

Tulp kabel aansluiten

Het aansluiten van een tulp kabel is zeer eenvoudig. Belangrijk is dat je let op de kleuren van de tulp stekkers. Er bestaan namelijk diverse soorten tulp audiokabels. Is er bijvoorbeeld sprake van een stereosignaal? Dan heeft elk uiteinde van de kabel twee pluggen. De rode tulp stekker is voor het geluid van rechts en de zwarte of witte tulp stekker is voor het geluid van links. De andere kleuren, zoals geel en oranje geven aan dat ze geschikt zijn voor een videosignaal of digitale coax aansluiting. De signalen van de kanalen zijn zowel in de kabel als de stekker fysiek gescheiden, waardoor je geen last van overspraak tussen het linker- en rechterkanaal zult merken. Plug simpelweg het uiteinde van de kabel in de geschikte ingang van het ene apparaat en het andere uiteinde in het andere apparaat. Let op: sluit je het snoer aan op een audio-installatie? Zet het apparaat dan uit. De middenpen van de connector steekt uit en maakt eerder contact met het chassisdeel dan de afschermingsring. Dit kan voor een hard geluid zorgen uit de luidsprekers als je het volume niet zacht zet of het apparaat niet uitschakelt. Wil je de kabel verwijderen? Pak dan de plug, en niet het snoer vast! Door aan het snoer te trekken kunnen de geleiders in de bekabeling intern beschadigd raken waardoor de kwaliteit van het audiosignaal afneemt.

Soorten tulp kabels

Er bestaan verschillende soorten tulp kabels. Wij leveren naast de standaard bekabeling en tulp aansluitingen diverse andere soorten kabels, zoals tulp naar jack kabels, ook wel tulp naar aux genoemd. Deze kabels zijn ideaal voor het gebruik bij smartphones, tablets en laptops. De tulp naar jack kabels leveren we in zowel 3,5mm Jack als 6,3mm Jack varianten. Bovendien bieden wij tulp adapters, tulp verlengkabels en tulp verloopkabels aan.

Tulp splitters, adapters en omvormers

Ben je echter op zoek naar tulp splitters of tulp omvormers? Ook dan kun je bij ons terecht. Met onze adapters kun je bijvoorbeeld van een tulp aansluiting een jack aansluiting maken. Onze splitters zorgen ervoor dat je met meerdere schermen tegelijk kunt werken. De splitter fungeert dan als bron waarvan geluid en beeld komt. De tulp omvormers zorgen er dan weer voor dat je het signaal om kunt zetten in een ander signaal, zoals van een digitaal coaxiaal signaal naar een analoog stereo signaal.

Tulp kabel kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke Tulp kabel jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.