CATEGORIEËN

Tulp

Geen resultaten gevonden voor de filter!

Tulp aansluitingen in alle soorten en maten

Tulpstekkers worden gebruikt voor het verbinden van audio- en videoapparatuur. Een andere benaming voor Tulp is ook wel RCA, Phono of Cinch. Tulp aansluitingen zijn de meest gebruikte aansluitingen op consumenten elektronica en zijn vaak herkenbaar aan de verschillende kleuren. We bieden zowel Tulp aansluit-, verleng- als verloopkabels aan. Daarnaast hebben we ook kabels die van Tulp naar Jack gaan. Andere tulp hulpmiddelen en tools zijn de Tulp adapters, splitters, schakelaars en omvormers.

Soorten Tulp kabels

De kleuren van de uiteinden van de Tulp kabels geven aan voor welk beeld- of geluidssignaal de stekker bedoeld is. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een stereosignaal heeft elk uiteinde van de kabel twee pluggen. De rode Tulp stekker is voor het geluid van rechts en de -meestal- zwarte of witte Tulp stekker is voor het geluid van links. Andere kleuren zijn geel (videosignaal) en oranje (digitale coax aansluiting).

Tulp adapters, splitters en omvormers

Naast de diverse Tulp kabels hebben we ook Tulp adapters voor het omzetten van een Tulp aansluiting. Zo zijn er bijvoorbeeld adapters waarmee u van een Tulp aansluiting een Jack aansluiting maakt, bijvoorbeeld om een apparaat met Tulp aan te sluiten op een apparaat met Jack, zoals een laptop.

Een splitter zorgt er voor dat je met meerdere schermen tegelijk kunt werken. De splitter fungeert als bron waarvan uit geluid en beeld komt. Tulp splitkabels zorgen ervoor dat u van één Tulp aansluiting meerdere kunt maken. Met een omvormer kunt u daarnaast een signaal omzetten in een ander signaal, zoals een digitaal coaxiaal naar een analoog stereo signaal.