CATEGORIEËN

Glasvezel / Fiber Optic


Geen resultaten gevonden voor de filter!

Fiber optic glasvezel werkt met communicatie over haardunne glasvezels. Glasvezel heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van koper en is voor vele toepassingen te gebruiken, waarbij de meest bekende internet en datacenters zijn. Wij bieden een zeer breed assortiment op het gebied van glasvezel. Zoekt u iets wat niet online staat? Neem gerust contact met ons op, wij kunnen nagenoeg alles leveren!

Soorten glasvezel kabels en stekkers

Er zijn verschillende soorten glasvezelkabels, waaronder Multimode en Singlemode. Aan de uiteinden van een kabel zijn meestal connectoren gemonteerd. De meest gebruikte stekkers zijn: SC, ST, MTRJ, FC en MTP / MPO.Er wordt voor het aanzetten van een stekker aan een kabel vaak gebruik gemaakt van een pigtail. Deze hebben wij in ons assortiment met diverse stekkers.Het is erg belangrijk om deze connectoren en de adapters goed schoon te maken en houden. Hiervoor zijn speciale cleaning tools te koop.

Meestal worden glasvezel kabels afgemonteerd in een patchpanel of wandbox. De stekker komt dan in een adapter/koppelstuk, waar aan de andere kant weer een andere kabel kan worden ingestoken.We hebben diverse accessoires voor glasvezel, waaronder: lasbeschermers, koppelstukken (adapters) en dempers.

MTP / MPO

MTP/MPO is de nieuwste techniek op het gebied van glasvezel kabels. Het zijn ultra compacte kabels waarbij tot wel 12 vezels kunnen worden aangesloten in één enkele MTP/MPO stekker.

Mediaconverters en SFP modules

We hebben ook mediaconverters en SFP modules in ons assortiment, Dit zijn omvormers om een koper naar glas signaal om te zetten en andersom, of om van Multimode naar Singlemode te gaan en andersom.

Wilt u meer informatie over glasvezel fiber optics? Komt u er niet uit?Neem dan gerust contact met ons op.