CATEGORIEËN

Kerstboomverlichting

Zodra de temperaturen beginnen te dalen en het buiten écht koud aan het worden is, beginnen de eerste Kerstkriebels te verschijnen. Steeds eerder in het jaar kun je pepernoten kopen in diverse varianten. Als je een echte liefhebber bent van Kerstmis zet je waarschijnlijk zo vroeg mogelijk een kerstboom op. Er heeft niets zoveel charme als een mooie kerstboom in de woonkamer. De gezelligheid, de geur en tot slot de versiering. Geen kerstboom is compleet zonder kerstboomverlichting. Zorg dat je dit jaar op tijd bent en bestel direct.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3

Wat je moet weten over kerstboomverlichting

Samen met je naasten een kerstboom versieren is een intiem moment. Een moment waar je samen gezelligheid wilt ervaren. Toch brengt deze taak ook een aantal uitdagingen met zich mee. Om je goed voor te bereiden gaat Kabeldirect.nl je helpen zodat de kerstsfeer in tact blijft.

  1. Welke verlichting moet er in de kerstboom?

  2. Voor kerstboomverlichting kun je het beste voor LED verlichting kiezen. Deze verlichting is niet alleen duurzamer maar ook energiezuiniger. Er wordt doorgaans per huishouden een stuk meer energie verbruikt tijdens de feestdagen. Ook is deze verlichting minder snel aan vervanging toe.

  3. Hoeveel lichtjes moeten er in een kerstboom?

  4. De hoeveelheid kerstboomverlichting hangt natuurlijk af van je boom. De grootte van de boom bepaalt hoeveel lampjes je nodig hebt. Dit heeft overigens met smaak te maken. Voor een goed gevulde kerstboom kun je de volgende aantallen aanhouden. Een kerstboom van twee meter heeft ongeveer 320 lampjes nodig. Een kerstboom van 100 tot 200 centimeter 180 tot 320 lampjes. Onder de 100 centimeter zit je met 120 tot 180 lampjes altijd goed. Beter te veel dan te weinig.

  5. Welke kleur kerstverlichting?

  6. Ook de kleur kerstverlichting hangt helemaal af van de smaak die je hebt. Kies voor verschillende kleuren als je van een speels effect houdt of voor witte lampjes als je van de klassieke versiering houdt. Let wel op welke tint wit je gebruikt. Koud wit is namelijk zo wit als sneeuw en heeft een koudere uitstraling dan warm wit. Warm wit bevat een oranje/gele gloed.

  7. Hoeveel afstand tussen de kerstverlichting?

  8. Wij raden aan ongeveer 10 centimeter tussen de lampjes te houden voor een klassiek effect. Vanuit hier kun je natuurlijk zelf spelen met de afstand. Dit hangt er ook vanaf hoe verlicht jij je kerstboom wilt zien. Met clusterverlichting zorg jij voor heel veel lichtjes heel dicht op elkaar.

Kerstboomverlichting kopen bij Kabeldirect.nl

Bij Kabeldirect kun je terecht voor alle soorten kerstboomverlichting. Kom je ergens niet uit, weet je niet welk product je nodig hebt of wil je gewoon extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel je vraag in onze live chat of stuur ons een mail.