CATEGORIEËN

Klittenband

Klittenband wordt al decennia gebruikt voor allerlei doeleinden. Klittenband is een systeem van bevestiging dat bestaat uit twee delen: een kant met kleine haakjes en een andere kant met een dichte matrix van kleine lusjes. Wanneer deze twee delen tegen elkaar worden gedrukt, grijpen de haakjes in de lusjes en ontstaat er een stevige bevestiging die gemakkelijk losgemaakt en opnieuw vastgemaakt kan worden. Klittenband wordt veel gebruikt in kleding, tassen, schoenen en andere accessoires, maar ook in industriële en medische toepassingen. Klittenband is ook zeer geschikt voor het netjes wegwerken van losliggende kabels. Een groot voordeel van klittenband ten opzichte van andere kabel management accessoires is dat klittenband opnieuw kan worden gebruikt. Eenvoudig los te maken en opnieuw om de kabels te spannen. Het is bovendien zeer eenvoudig in gebruik en makkelijk aan te brengen. Klittenband zorgt het voor een nette en professionele uitstraling. In ons assortiment vindt u zeer sterk en goedkope klittenband. Deze komen in verschillende soorten en maten. Zo hebben we dubbelzijdige klittenband op rol of per meter, welke we op maat afknippen. Maar ook zelfklevende klittenband en klittenband bundelbandjes. We bieden deze in allerlei kleuren aan zoals rood, groen, geel, blauw, zwart en wit. Kortom: er is voor ieder wat wils.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Welke soort klittenband bestaat er?

Er zijn veel soorten klittenband te koop welke verschillende toepassingen en gewenste eigenschappen hebben. Zo zijn ze er in verschillende breedtematen en lengtematen zoals 1, 5, 25 en 100 meter. Een aantal voorbeelden van klittenband zijn zelfklevende klittenband en dubbelzijdige klittenband. Kabeldirect.nl verkoopt uitsluitend A-merken zoals Cablexpert,, InLine, Orico en Velcro klittenband.

Zelfklevende klittenband met plakstrip (tape)

Zelfklevende klittenband is klittenband dat is voorzien van een laag zelfklevende stof op de achterkant, zodat het gemakkelijk op een oppervlak kan worden bevestigd. Dit type klittenband is zeer populair vanwege de eenvoudige installatie, omdat het geen naaien of andere bevestigingsmethoden vereist. Deze zelfklevende klittenband is dus handig wanneer je liever niet wil boren, schroeven of permanente beschadigingen wil veroorzaken. De zelfklevende plakstrip maakt de klittenband niet alleen eenvoudig te monteren, maar ook eenvoudig te verwijderen. Het zelfklevende materiaal is meestal gemaakt van acryl of rubber en zorgt voor een sterke en duurzame hechting op verschillende oppervlakken zoals stoffen, papier, hout, metaal en kunststoffen. Er zijn verschillende breedtes, lengtes en kleuren beschikbaar om aan verschillende toepassingsbehoeften te voldoen. Zelfklevende klittenband kan worden gebruikt in vele verschillende toepassingen.

Dubbelzijdig klittenband

Dubbelzijdige klittenband bestaat uit twee identieke delen van klittenband met een zelfklevende laag aan beide kanten. Dit type klittenband is handig, omdat het kan worden gebruikt voor bevestiging op oppervlakken waar het niet mogelijk is om klittenband op beide zijden aan te brengen. Dubbelzijdige klittenband is ook uitermate geschikt om kabels bij elkaar te binden. Het grote voordeel van klittenband ten opzichte van tie-wraps is dat klittenband de kabels niet afknelt als u het gebruikt als kabelbinder. Een ander belangrijk voordeel van dubbelzijdige klittenband is dat het gemakkelijk te verwijderen en opnieuw te gebruiken is. Het kan meerdere keren worden aangebracht en verwijderd zonder de oppervlakken te beschadigen of lijmresten achter te laten. Dit maakt het ideaal voor situaties waarin de bevestiging tijdelijk of veranderlijk moet zijn.

Klittenband op rol (kabelbinder op rol)

Klittenband op rol wordt ook vaker kabelbinder op rol genoemd. In principe is deze klittenband hetzelfde als dubbelzijdig klittenband en uitermate geschikt om kabels bij elkaar te binden voor een goed kabelmanagement. Daarnaast hebben we ook harde en zachte klittenband op rol. Feitelijk is dit hetzelfde als dubbelzijdige klittenband, echter zijn de harde en zachte kant apart verkrijgbaar op rol. Dit maakt het zo dat u de twee verschillende types klittenband op de twee oppervlaktes die aan elkaar moeten kleven kunt monteren. Zodra de twee oppervlaktes elkaar raken zal de klittenband hechten.

Klittenband kopen bij Kabeldirect.nl!

Komt u er niet uit of weet u niet welke klittenband u nodig hebt, of wilt u gewoon wat extra advies? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen . Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee u aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.