CATEGORIEËN

Dashcams


Filmen vanaf het dashboard: de dashcam

Het is steeds meer te zien: vastgelegde filmpjes vanaf een dashboard. Het internet staat er vol mee. Deze filmpjes worden veelal gemaakt met behulp van een dashboard camera, oftewel: een dashcam.

Met deze kleine camera, bevestigd op uw dashboard, wordt alles tijdens het autorijden gefilmd. Dit kan niet alleen leuke of mooie hobby filmpjes opleveren, maar dergelijke opnames kunnen ook erg van pas komen bij een aanrijding of ander ongeluk.

Functies van een dashcam

Een dashcam bevestigt u aan de voorruit en staat in principe altijd aan. Er bestaan verschillende dashcams met verschillende functionaliteiten. Zo zijn er de meer simpele camera's die enkel opnames maken en opslaan, maar ook zijn er dashcams die de GPS coördinaten bijhouden of de G-krachten meten. Met laatstgenoemde kan bijvoorbeeld worden vastgesteld wanneer er een ongeluk is gebeurd.

Regels en wetgeving

Let op! Belangrijk om te weten is dat het gebruik van dashcams niet overal legaal is. Daarbij kan het plaatsen van filmpjes met herkenbare gezichten en kentekens in strijd zijn met de privacywetgeving.