CATEGORIEËN

CCA luidsprekerkabel

Een CCA kabel verwijst vaak naar luidsprekerkabel met koper en aluminium mix. Een prima oplossing wanneer je audio-apparatuur wilt installeren, maar niet teveel wilt uitgeven. Bij Kabeldirect.nl kun je terecht voor allerlei soorten luidsprekerkabels, waaronder ook luidsprekerkabel met koperen aders. Een compleet assortiment helpt jou al je apparatuur aan te sluiten. Alles wat je moet weten over CCA kabels kun je vinden op Kabeldirect.nl. Zo verzeker jij jezelf van de juiste aankoop.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3 4

Wat is een CCA kabel voor luidsprekers?

Een CCA kabel is een kabel waarvan de aders bestaan uit een combinatie van zowel koper als aluminium. De kern van elke ader bestaat uit aluminium, deze wordt omhuld door een dunne laag koper. Koper is de betere geleider van deze twee. Het geleidingspercentage van aluminium is namelijk 60% ten opzichte van koper. Kabeldirect.nl adviseert daarom voor OFC te kiezen. Als je toch kiest voor CCA, kies dan om een dikkere kabel te kiezen van wanneer je voor koper zou kiezen.

Hoe gebruik je CCA luidsprekerkabels?

Alle luidsprekerkabels zijn nagnoeg hetzelfde opgebouwd. Vaak bestaat een rol of haspel luidsprekerkabel uit twee verschillend gekleurde kabels die aan elkaar vast zitten. Dankzij de twee verschillende kleuren kun je plus en min gemakkelijk onderscheiden. Vaak wordt voor plus de kleur rood gekozen en voor min een zwarte kleur. Hoe om de kabels gebruikt worden maakt niet uit, dat bepaal jij. Wat wel belangrijk is dat je dit consequent op dezelfde manier doet bij elke luidspreker. Zo voorkom je dat de luidsprekers ‘out-of-phase’ (uit fase) spelen, storingen en blijft de geluidskwaliteit in tact.

Waar staat CCA bij een kabel voor?

CCA staat voor Copper Clad Aluminium. De benaming van de kabel legt uit waaruit de kabel bestaat. Zoals eerder benoemd is dat als volgt; de kern bestaat uit aluminium met daaromheen een dunne laag koper. CCA kabel kan verwijzen naar elke kabel met zo’n aluminium en koper mix, maar wordt vaak gebruikt voor de categorie luidsprekerkabels.

CCA luidsprekerkabels kopen bij Kabeldirect.nl

Bij Kabeldirect kun je terecht voor alle soorten luidsprekerkabels zoals CCA kabels. Weet je niet zeker of je het juiste product hebt? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We proberen je dezelfde dag of binnen 24 uur van antwoord te voorzien zodat jij verder kunt. Er is altijd een passende kabel. Twijfel dus niet om je vraag te stellen in onze live chat of stuur een mail.