CATEGORIEËN

UTP Wandcontactdoos

Er bestaan diverse wandcontactdozen (WCD). De ‘standaard’ wandcontactdozen bieden aansluitingen voor apparaten die elektrische energie nodig hebben, maar er bestaan ook wandcontactdozen waar data mee verstuurd kan worden. Onze STP en UTP wandcontactdozen komen van pas als je een (nieuwe) ingang nodig hebt voor netwerkkabels. Wij bieden diverse wandcontactdozen aan voor kabels met verschillende aansluitingen. Bekijk bijvoorbeeld onze CAT6 wandcontactdozen, maar ook onze inbouw en opbouw dozen voor CAT5e, CAT6a en CAT7 kabels.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2

Wat doet een wandcontactdoos precies?

Een wandcontactdoos, ook wel stopcontact genoemd, is niets meer dan een aansluitpunt op het elektriciteitsnet. Een soort toegangspunt om elektrische energie af te nemen voor apparaten waarvoor dat nodig is. Dat kan door middel van de gebruikelijke stekkers zoals we deze kennen in Nederland maar kan tegenwoordig ook steeds vaker met een USB of andere aansluitmogelijkheden.

Diverse STP en UTP wandcontactdozen

De UTP (Unshielded Twisted Pair) en STP (Shielded Twisted Pair, ook wel U/FTP genoemd) worden gebruikt voor dataoverdracht en telefonie. Met een UTP wandcontactdoos kun je een stabiel netwerk creëren. Heb je nog geen ingang of geen ingang op de plek waar je deze graag zou zien? Dan kun je een (nieuwe) wandcontactdoos installeren. Op deze manier heb je overal toegang tot internet of telefonie. Wij bieden diverse wandcontactdozen van topmerken zoals Bachmann, Goobay en Nedis aan, waaronder:

  • UTP en STP CAT5e wandcontactdozen
  • UTP en STP CAT6 wandcontactdozen
  • UTP en STP CAT6a wandcontactdozen

Onze wandcontactdozen bestaan in afgeschermde en niet afgeschermde varianten. Daarnaast bieden we enkele en dubbele wandcontactdozen aan.

CAT6 wandcontactdoos

Een CAT6 wandcontactdoos is, zoals de naam al aangeeft, geschikt voor CAT6 kabels. Deze kabels halen snelheden tot 1.000 Mbit/s en zijn geschikt voor Gigabit netwerken. De CAT6 kabel wordt gezien als de standaard en is perfect voor een bekabeld thuisnetwerk. De doorvoersnelheid van CAT6 kabels bedraagt 250MHz, waardoor ze meer data kunnen verwerken dan CAT5e kabels. Met onze CAT6 wandcontactdozen werk je jouw CAT6 kabel op een nette manier weg en creëer je de perfecte verbinding tussen jouw router en computer. Wil je een CAT6 netwerkkabel monteren op een wandcontactdoos? Dan heb je een LSA tang nodig. Hiermee zorg je ervoor dat de stugge aders van de netwerkkabel netjes en stevig in de doos blijven zitten.

UTP wandcontactdoos aansluiten

Voordat je een UTP wandcontactdoos aansluit moet je een aantal zaken weten. UTP kabels hebben vier aderparen. Deze twisted pairs zitten in elke UTP kabel. Als je de paren uit elkaar draait zul je verschillende kleuren zien. Monteer je de wandcontactdoos? Dan is het belangrijk dat de kabels in de juiste volgorde in de UTP sokkel geplaatst worden. De volgorde van de te plaatsen kabels kan per merk verschillen. Bekijk daarom zeker de productpagina’s van de wandcontactdozen. Hier wordt aangegeven welke kleur in welke volgorde gemonteerd moet worden. Voor de montage heb je een schroevendraaier, striptang en LSA-montagetang nodig.

Je kunt een UTP contactdoos vrij eenvoudig monteren. Demonteer de sokkel, plaats de kabel langs de draaibare invoer aan de onderkant en plaats de aansluiting hierboven. Strip de buitenmantel van de kabel en haal de aderparen los. Plaats deze vervolgens voorzichtig en in de juiste volgorde bij de klemmen van de sokkel. Klem de aders in de juiste poorten met de LSA-tang en plaats daarna de afdekking over de aansluitingen. Zet tot slot de sokkel in de inbouwdoos of opbouwdoos en de wandcontactdoos is klaar voor gebruik.

Inbouw wandcontactdoos en opbouw wandcontactdoos

Inbouw wandcontactdozen zorgen ervoor dat er geen zichtbare kabels zijn. Je kunt deze eenvoudig op een installatiedoos plaatsen op jouw muur. Hierdoor vormt de doos een mooi geheel met de muur en biedt het een strakke uitstraling. Kun je echter geen nieuwe leidingen of inbouwdozen in je muur plaatsen? Dan bieden opbouw wandcontactdozen een goed alternatief. Je kunt deze plaatsen zonder in de muur te moeten slijpen. De doos vormt een geheel en je kunt deze eenvoudig verwijderen.

Hoe monteer je een wandcontactdoos?

Het monteren van een wandcontactdoos is niet voor iedereen weggelegd. Enige technische kennis over elektrische bedrading is vereist. Wij raden ten alle tijden aan hier een professional voor in te schakelen zodat je verzekerd bent van een degelijk resultaat. Een wandcontactdoos monteren zal in een aantal stappen worden gerealiseerd.

  1. Begin altijd met het uitschakelen van de stroom.
  2. Verwijder de oude wandcontactdoos en maak de aangesloten draden los.
  3. Strip de draden indien nodig van de isolatie zodat je deze goed kunt aansluiten. Controleer of de draden goed vast zitten.
  4. Je nieuwe wandcontactdoos kan nu bevestigd worden door deze vast te schroeven.
  5. Wanneer alles is aangesloten en geïnstalleerd kun je de stroom weer aanzetten. Controleer of de wandcontactdoos voorzien wordt van spanning.

Hoeveel is de netspanning in Nederland?

Een wandcontactdoos bevat 230 Volt in Nederland. De stroomsterkte is 16 Ampère wat neerkomt op een vermogen van 3680 Watt. De wandcontactdozen in ons assortiment zijn hiervoor geschikt. Let er wel op dat niet iedere plek geschikt is om een dubbele wandcontactdoos te installeren. Dit hangt af van de apparaten die je wilt aansluiten. Een grootverbruiker zoals een wasmachine gaat niet altijd goed samen met andere apparaten.

Een UTP wandcontactdoos kopen bij Kabeldirect.nl

Bekijk hierboven ons assortiment aan UTP wandcontactdozen. Bestel je vandaag vóór 22:00? Dan ontvang jij jouw product morgen al in huis! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.