CATEGORIEËN

HDMI - DVI kabels

Een van de meest benodigde digitale oplossingen is misschien wel het aansluiten van een laptop of computer op een TV of monitor. Wat een genot was het geweest als daar een universele oplossing voor was geweest. Dat is niet het geval maar gelukkig heeft Kabeldirect voor iedere situatie een oplossing. Zo ook HDMI naar DVI kabels. De HDMI connector kan worden aangesloten op een TV of monitor en de DVI stekker op je laptop of PC om een verbinding tussen beide tot stand te brengen.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2

Kan HDMI naar DVI?

Het is mogelijk middels de juiste kabel signalen te verzenden met een laptop of computer. Er zijn echter wel een aantal onderdelen om rekening mee te houden. Zo werken niet alle kabels in deze categorie beide kanten op. Dit wordt in de beschrijving op de productpagina aangegeven. Deze werking hangt af van de variant DVI aansluiting die in de kabel verwerkt is. Ook de te verbinden apparaten spelen hier een rol in. Verder ondersteunen DVI kabels geen audio. Een scherm kan worden aangesloten maar voor ontvangst en overdracht van geluid moet een aparte audiokabel worden aangesloten.

HDMI naar DVI kabel gebruiken

Wat goed is om te weten is hoe de kabel en beide uiteinden werken. Alleen zo kun je namelijk inschatten of een kabel voor een situatie de juiste is. Controleer allereerst of de monitor een HDMI ingang heeft. Tegenwoordig is bijna ieder digitaal beeldscherm zoals een TV of monitor voorzien van een HDMI ingang. In negen van de tien gevallen zal dit ook het geval zijn maar het is altijd goed om te checken. De volgende stap is om te controleren of en welke DVI aansluiting je laptop of computer heeft, een DVI-I of DVI-D bijvoorbeeld. Het verschil zit in de ondersteuning in snelheid, resolutie en of de aansluiting analoog of digitaal is. Wanneer je de aansluitingen gecontroleerd hebt weet je zeker welke kabel je moet gebruiken.

HDMI naar DVI kabels kopen bij Kabeldirect.nl

Bij Kabeldirect kun je terecht voor alle HDMI naar DVI kabels. Maar ook voor HDMI kabels kun je bij ons terecht. Kom je ergens niet uit, weet je niet welk product je nodig hebt of wil je gewoon extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel je vraag in onze live chat of stuur ons een mail.