CATEGORIEËN

S/FTP Kabels

Ben jij op zoek naar een netwerkkabel? Met een SFTP kabel zorg je voor een probleemloze verbinding. Een SFTP kabel is een dubbel afgeschermde netwerkkabel. Die dubbele afscherming vermindert de kans op storingen aanzienlijk. Je vindt bij Kabeldirect.nl een ruim assortiment aan SFTP kabels in verschillende lengtes, kleuren en materialen.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Wat is een FTP Kabel?

Een FTP kabel is een afgeschermde netwerkkabel. FTP staat voor Foiled Twisted Pair. Foiled betekent dat de kabel wordt beschermd door een laagje aluminiumfolie. Een FTP kabel beschikt dus over een enkele afscherming. De afscherming van de kabel verkleint de kans op storingen. Een FTP kabel wordt ook wel een STP kabel genoemd (Shielded Twisted Pairs) en is een variant op de SFTP kabel. Als je op zoek bent naar een afgeschermde netwerkkabel adviseren wij de SFTP variant.

Wat is een SFTP Kabel?

SFTP staat voor Shielded Foiled Twisted Pair. Foiled staat voor de beschermende aluminium laag om elke individuele ader van de kabel. Shielded betekent dat ook de mantel van de kabel beschermd is tegen storingen en interferentie. Door deze dubbele afscherming is een SFTP kabel het beste beschermd en geschikt voor een storingsvrije verbinding. Storingen ontstaan voornamelijk wanneer er veel kabels langs elkaar lopen. Bijvoorbeeld wanneer de netwerkkabel langs stroomkabels of andere netwerkkabels gelegd wordt, kan een SFTP kabel de oplossing bieden. Wanneer jouw netwerkkabel niet langs andere kabels ligt, kan een UTP kabel ook voldoende zijn. Twijfel je? Neem dan contact met ons op en laat je adviseren.

Welke soorten SFTP kabels bestaan er?

Het grote verschil tussen de SFTP kabels is de doorvoersnelheid en de snelheid.

  • Een Cat5e kabel heeft een doorvoersnelheid van 100 MHz en biedt een maximale snelheid van 1.000 Mbit/s (1 Gbit/s).
  • Een Cat6 kabel heeft een doorvoersnelheid van 250 MHz en biedt een maximale snelheid van 1.000 Mbit/s (1 Gbit/s).
  • Een Cat6a kabel heeft een doorvoersnelheid van 500 MHz en biedt een maximale snelheid van 10.000 Mbit/s (10 Gbit/s).
  • Een Cat7 kabel heeft een doorvoersnelheid van 1.000 MHz en biedt een maximale snelheid van 10.000 Mbit/s (10 Gbit/s).
  • Een Cat8.1 kabel heeft een doorvoersnelheid van 2.000 MHz en biedt een maximale snelheid van 40.000 Mbit/s (40 Gbit/s).

Afhankelijk van de specificaties van jouw netwerk maak je een keuze tussen deze kabels. Kom je er niet uit, weet je niet welke SFTP kabel jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op.

Kies ik een CU of CCA SFTP kabel?

Naast de verschillende soorten kabels die hierboven genoemd zijn vind je bij Kabeldirect.nl kabels in verschillende soorten en maten. Ons assortiment bevat SFTP kabels die in lengte variëren van 0,5 meter tot 50 meter. Daarnaast zijn er verschillende adermaterialen beschikbaar. Je kunt kiezen tussen een CCA of CU aderkern. Een CCA kabel bevat een aderkern van aluminium met een koperen buitenlaag. Dit wordt ook wel ‘kopermix’ genoemd. Door deze mix aan materialen is de CCA kabel een voordeliger alternatief. Een CU kabel heeft een volkoperen aderkern. Koper geleidt beter dan aluminium, waardoor een CU kabel beter zal presteren en een stabieler netwerk biedt. Koperen netwerkkabels zijn tevens buigzamer en duurzamer, een koperen kabel is minder vatbaar voor kabelbreuken en gaat langer mee. Wij adviseren daarom voor een CU kabel te kiezen.

SFTP Kabels kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke kabel jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.