CATEGORIEƋN

Striptangen

Striptang kopen bij Kabeldirect

Een striptang wordt gebruikt om een stukje isolatiemateriaal te verwijderen van een elektriciteitsdraad. Wilt u weten welke striptang het beste bij u past? Lees dan snel verder. Of wilt u meteen een striptang aanschaffen? Bij Kabeldirect bent u aan het juiste adres om de juiste tang te kopen.

Soorten striptangen

Kabeldirect biedt diverse striptangen aan. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een automatische afstriptang. Deze tang stelt zichzelf vanzelf in op de juiste diameter van de draad. Daarnaast kunt u gebruik maken van een manuele striptang. Met een schroef op de tang kunt u heel gemakkelijk de juiste snijdiepte instellen.

Gebruik van de striptang

Bij het gebruik van een striptang, verwijdert u een stukje isolatie van een elektriciteitsdraad. Let op: zorg er altijd voor dat de draad niet meer verbonden is met het stroomnetwerk. Om de striptang op de juiste manier te gebruiken, kunt u een bepaalde afstand instellen op de diameter van de geleidende kern. De tang pakt een stukje isolatiemateriaal beet, dat vervolgens van de draad kan worden verwijderd door de draad vast te houden en een trekkracht uit te oefenen met de tang. Op deze wijze verwijdert u gemakkelijk het isolatiemateriaal en blijft de kern onbeschadigd.

Andere tang aanschaffen?

Naast de automatische en manuele striptang, bent u ook voor andere tangen aan het juiste adres bij Kabeldirect. Hier vindt u meer informatie over overige tangen.