CATEGORIEËN

Glasvezelkabels

Met de opkomst van internet wordt er steeds meer verwacht van deze digitale wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er nieuwe oplossingen op de markt komen wat betreft de bekabeling van dit internet. Glasvezelkabels worden de laatste jaren door heel Nederland geplaatst. Het grootste voordeel van dergelijke kabels is de superieure snelheid die een glasvezelnetwerk biedt. Wij bieden diverse glasvezelkabels van verschillende merken aan. Bekijk ons aanbod hieronder.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Wat is glasvezel?

Het woord glasvezel geeft al direct aan wat het belangrijkste onderdeel van dit product is. Een glasvezelkabel wordt gemaakt van hele kleine deeltjes (vezels) glas. Het materiaal kan je herkennen van de ufo lampen die enkele decennia geleden erg populair waren. Een soortgelijke methode wordt op dit moment gebruikt bij het internet. Glasvezel leent zich er namelijk goed voor om signalen zoals licht erg snel en efficiënt over grote afstanden te laten bewegen.

Hoe werkt glasvezel internet?

Door het snelle overbrengen van signalen brengt dit heel veel mogelijkheden voor internet oplossingen met zich mee. Internet werkt namelijk precies op dezelfde manier. Door het seinen van een morsecode met punten en strepen weet dit internet precies wat voor data er gecommuniceerd moet worden. Het seinen van deze morsecode gaat enorm snel en is niet zichtbaar voor de mens. Hoe sneller deze code doorgegeven kan worden, hoe sneller jouw internet zal zijn.

Wat zijn de grootste voordelen van glasvezel?

Er zijn vele voordelen die deze online glasvezelbekabeling geeft. Allereerst ben je met glasvezel internet verzekerd van een constante en erg stabiele internetverbinding. Op de manier hoe de glasvezelkabels in Nederland zijn aangelegd weet je zeker dat de verbinding direct naar jouw adres loopt. Er zijn geen andere factoren die jouw internet beïnvloeden. Met normaal internet ben je vaak afhankelijk van het internetgebruik van jouw wijk en de afstand van de wijkcentrale tot jouw adres. Met glasvezel internet is dit niet het geval en weet je zeker dat je alleen afhankelijk bent van jouw eigen gebruik.

Een ander groot voordeel van een glasvezelkabel is dat de snelheid waarmee je kan internetten erg hoog is. Op dit moment is glasvezel dan ook de snelst mogelijke verbinding in Nederland. Bijna overal in Nederland waar glasvezelkabel beschikbaar is kun je met 500 Mbps internetten. In sommige regio’s wordt zelfs een snellere internetverbinding mogelijk gemaakt door glasvezel internet.

Online glasvezel zorgt er daarnaast voor dat je up- en download snelheid even snel is. Bij internet via de kabel is het vaak het geval dat de downloadsnelheid groter was dat de uploadsnelheid. Dit had als reden dat er vroeger meer gedownload werd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan films en muziek. Tegenwoordig is uploaden ook erg belangrijk aangezien we alles in de cloud willen zetten.

Dat glasvezel internet sneller is dan andere oplossingen is duidelijk. Het zorgt voor een stabielere en snellere internet verbinding dan coax. De snelheid van deze ‘ouderwetse’ manier van internet ligt rond de 50 à 60 Mbps. Glasvezel internet is vele malen sneller en begint al bij 100 Mbps en kan zogezegd oplopen tot boven de 500 Mbps.

Glasvezelkabel kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke glasvezelkabel het best bij jou past of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.