CATEGORIEËN

Batterijladers


Batterijlader nodig?

Om uw oplaadbare batterijen opnieuw energie te geven, heeft u natuurlijk een oplader nodig. Wij hebben voor alle oplaadbare batterijen verschillende batterijladers in ons assortiment, zowel voor NiCD als voor NiMH batterijen. Batterijladers zijn er in verschillende uitvoeringen, zo hebben we bijvoorbeeld bureauladers (deskladers), maar ook plugin laders die rechtstreeks in een stopcontact kunnen worden gestoken om batterijen op te laden.

Druppellaad functie

Wanneer het normale laden voltooid is, schakelen laders over naar de zogenaamde "druppellading". Dankzij ingebouwde beveiligingen kunnen de batterijen veilig in de lader blijven zitten. Wel wordt aangeraden de stekker uit het stopcontact te trekken wanneer de lader niet in gebruik is. Om de optimale prestaties van de batterijlader te behouden, moet u de contactvlakken van de batterijen en het batterijvlak iedere keer reinigen als u de batterijen vervangt. Dit doet u door deze schoon te wrijven met een schone gom of doek.

Oplaadbare batterijen

Er zijn veel verschillende modellen oplaadbare batterijen. De meest bekende zijn AA, AAA, C, D en de 9V blok batterijen. Daarnaast zijn er twee typen oplaadbare batterijen: NiCD (nickel cadmium) en NiMH (nickel metal hybride). NiMH batterijen zijn technisch geavanceerder, hebben een hogere capaciteit, leveren een constantere stroom en bevatten niet de giftige stof cadmium. Voor beide typen batterijen bestaan laders. Wij verkopen tevens laders die zowel NiCD als NiMH batterijen kunnen opladen.

Advies nodig over het opladen van batterijen?

Alleen batterijen die nadrukkelijk gekenmerkt zijn als "oplaadbaar" kunnen opgeladen worden. Zo zijn zogenaamde wegwerpbatterijen, zoals alkaline batterijen, niet oplaadbaar. Als u deze probeert op te laden, kunnen ze gaan scheuren of lekken. Voor ons assortiment van oplaadbare batterijen, klikt u hier.