CATEGORIEËN

Batterijladers

Geef je batterijen nieuw leven en kies voor een duurzame oplossing. Niet alle apparaten hebben een eigen accu of bron van energie maar hebben wel energie nodig om gebruikt te kunnen worden. Afstandsbedieningen zijn een mooi voorbeeld van zulke apparaten die we toch echt vaak nodig hebben. Niks is dan ook vervelender dan een apparaten te willen gebruiken maar het niet kunnen omdat de batterijen leeg zijn. Helemaal als je geen nieuwe hebt. Dat is verleden tijd wanneer je kiest voor een batterijlader.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2

Waarom je kiest voor een batterijlader?

Er zijn een aantal belangrijke voordelen die batterijladers met zich meebrengen. Deze lichten we op deze pagina toe. Deze voordelen gelden uiteraard ook voor de oplaadbare batterijen in ons assortiment.

  1. Duurzaamheid

  2. De productie van batterijen vergt veel grondstoffen en energie. Wanneer batterijen vervolgens niet worden ingezameld en gerecycled, maar in het zwerfafval belanden, is de kans groot dat zij verbrand zullen worden. Het verbranden van batterijen is enorm slecht voor het milieu. Een oplaadbare batterij gaat ook niet eeuwig mee, maar is een veel betere en milieubewustere keuze dan wegwerpbatterijen.

  3. Gemak

  4. Naast het steentje dat je bijdraagt aan het milieu zorg je er ook voor dat je altijd je apparaten kunt blijven gebruiken. Zorg voor een extra paar batterijen die opgeladen zijn en bezorg jezelf enorm veel gemak. Is een paar leeg? Vervang ze door de volle batterijen en plaats de lege meteen in de batterijlader. Zo hoef je ook niet tussendoor nog naar de winkel en heb je altijd een stel batterijen klaar liggen om te gebruiken.

  5. Universele batterijladers

  6. Niet alle batterijen zijn oplaadbaar. Bij Kabeldirect.nl kun je naast oplaadbare batterijen ook terecht voor Alkaline batterijen en Lithium batterijen. Verder bevat het assortiment ook universele laders waarin verschillende formaten batterijen kunnen worden opgeladen. Daarmee haal je één lader voor meerdere batterijen in huis.

  7. Druppellaadfunctie

  8. Wanneer het normale laden voltooid is, schakelen laders over naar de zogenaamde "druppellading". Dankzij ingebouwde beveiligingen kunnen de batterijen veilig in de lader blijven zitten. Wel wordt aangeraden de stekker uit het stopcontact te trekken wanneer de lader niet in gebruik is. Om de optimale prestaties van de batterijlader te behouden, moeten de contactvlakken van de batterijen en het batterijvlak iedere keer schoon worden gemaakt wanneer de batterijen worden vervangen. Dit kan door deze schoon te wrijven met een doekje.

Oplaadbare batterijen

Er zijn veel verschillende modellen oplaadbare batterijen. De meest bekende zijn AA, AAA, C, D en de 9V blok batterijen. Daarnaast zijn er twee typen oplaadbare batterijen: NiCD (nickel cadmium) en NiMH (nickel metal hybride). NiMH batterijen zijn technisch geavanceerder, hebben een hogere capaciteit, leveren een meer constante stroom en bevatten niet de giftige stof cadmium. Voor beide typen batterijen bestaan laders. Wij verkopen tevens laders die zowel NiCD als NiMH batterijen kunnen opladen.

Batterijladers kopen bij Kabeldirect.nl

Bij Kabeldirect kun je terecht voor alle batterijladers. Kom je ergens niet uit, weet je niet welk product je nodig hebt of wil je gewoon extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel je vraag in onze live chat of stuur ons een mail.