CATEGORIEËN

S-video

Maak je gebruik van een oudere (spel)computer, dvd-speler of beamer? Dan heb je wellicht een S video kabel nodig om een beeldverbinding tot stand te brengen. Met een S-video kabel ontvang je beter beeldsignaal dan met een Scart. Bij Kabeldirect vind je verschillende S-video kabels en onderdelen in lengtes van 1 tot 10 meter. Ook hebben we diverse adapters om bijvoorbeeld een S-video kabel aan te sluiten op een tulp aansluiting.

lees meer...

Waar wordt een S-video kabel voor gebruikt?

S-video staat voor separate video. Dit is een videokabel die de kleurinformatie over een aparte geleider verstuurt. Het zwart-wit beeld wordt over een tweede geleider verstuurd. Door het scheiden van beeldinformatie worden kleuren beter weergegeven en is het beeld beduidend scherper. Ten opzichte van bijvoorbeeld een Scart haalt een S-video daarnaast betere kwaliteit aangezien deze enkel beeld overzet. In 1987 werd de S video kabel geïntroduceerd. Hiermee nam de resolutie van het beeld toe van 240 naar 400 beeldlijnen. De kabelconnector heeft vier pinnen. Doordat een S-video kabel enkel beeldsignalen transporteert is het wel nodig om een aparte kabel voor geluid aan te sluiten. Klik hier voor ons assortiment van audiokabels.

Welke S-video kabel moet ik kiezen?

Pas op dat je in de grabbelton een S-video kabel gaat pakken. Bij deze kabels is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest voor jouw toepassing. Let op de volgende punten bij je keuze:

  • Lengte: zoals bij alle kabels geldt: hoe langer de kabel, hoe groter de kans is dat de output minder wordt. Pak geen langere kabel dan het aantal meters dat je nodig hebt.
  • Heb je last van storende ethersignalen? Maak dan gebruik van vergulde kabels met een dubbele afscherming om de geleiders.

Een S-video kabel kopen bij Kabeldirect.nl

Kom je er niet uit, weet je niet welke S-video kabel jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.