CATEGORIEËN

S-video

Maak je gebruik van een oudere (spel)computer, dvd-speler of beamer? Dan heb je wellicht een S video kabel nodig om een beeldverbinding tot stand te brengen. Met een S-video kabel ontvang je beter beeldsignaal dan met een Scart kabel. Hierdoor worden kleuren veel beter weergegeven en is het beeld beduidend scherper. Verder zijn er nog tal van mogelijkheden, voordelen en varianten van dit type video kabel. Bij Kabeldirect vind je verschillende S-video kabels en onderdelen in lengtes van 1 tot 10 meter. Ook hebben we diverse adapters om bijvoorbeeld een S-video kabel aan te sluiten op een tulp aansluiting.

lees meer...

Waar wordt een S-video kabel voor gebruikt?

S-video staat voor separate video. Dit is een videokabel die de kleurinformatie over een aparte geleider verstuurt. Het zwart-wit beeld wordt over een tweede geleider verstuurd. Door het scheiden van beeldinformatie worden kleuren beter weergegeven en is het beeld beduidend scherper. Ten opzichte van bijvoorbeeld een Scart kabel haalt een S-video kabel daarnaast betere kwaliteit aangezien deze enkel beeld overzet. In 1987 werd de S video kabel geïntroduceerd. Hiermee nam de resolutie van het beeld toe van 240 naar 400 beeldlijnen. De kabelconnector heeft vier pinnen. Doordat een S-video kabel enkel beeldsignalen transporteert is het wel nodig om een aparte kabel voor geluid aan te sluiten. Klik hier voor ons assortiment van audiokabels. Door het scheiden van informatie is de kwaliteit van het beeld vele malen beter. De kleurinformatie kan via een aparte geleider worden verstuurd. De helderheid en synchronisatie-informatie worden via een aparte geleider verzonden. Samen zorgt dit voor een verbetering van je beeld. De S video kabel kun je herkennen aan het ronde uiteinde met daarin vier verschillende geleiders. Deze geleiders hebben elk een eigen functie.

Welke S-video kabel moet ik kiezen?

Bij S-video kabels is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest voor jouw toepassing. Let op de volgende punten bij je keuze:

  • Lengte: zoals bij alle kabels geldt: hoe langer de kabel, hoe groter de kans is dat de het signaal minder wordt of afzwakt. Neem geen langere kabel dan je nodig hebt.
  • Heb je last van storingen of ruis? Maak dan gebruik van kabels met vergulde connectoren en een dubbele afscherming om de geleiders.

Indien de tv niet beschikt over een S-video aansluiting, kun je gebruik maken van een S video naar scart verloopstekker, of het signaal zelfs omvormen naar HDMI met een omvormer. Voor geluid dient een andere verbinding te worden gemaakt, bijvoorbeeld met behulp van een tulp of 3,5mm jack verbinding. Op veel nieuwe apparaten is de S-Video-standaard echter niet meer aanwezig en vervangen door de nieuwe standaard voor digitale hoge definitie beeldoverdracht HDMI.

S video omvormers

Ook kun je bij Kabeldirect terecht voor S video omvormers waarmee je het signaal van S video kunt wijzigen naar een ander type signaal. Op deze manier wordt het alsnog mogelijk om bijvoorbeeld van S video aansluiting, op een HDMI connector aan te sluiten. Daarnaast bieden wij ook SVHS kabels aan. Een variant op de S video kabel. Tot slot zijn er een aantal producten waarmee een verbinding naar Scart of met tulpkabels kan worden gerealiseerd.

Een S-video kabel kopen bij Kabeldirect.nl

Kom je er niet uit, weet je niet welke S-video kabel jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.