CATEGORIEËN

3,5mm Jack kabels en adapters

3.5 mm Jack kabels zijn kabels waarop een 3.5 mm jack plug bevestigd is. Ze worden vaak gebruikt om een audio signaal over te dragen bij diverse apparaten zoals oordopjes van een smartphone, maar ook bij signalen naar een versterker. Bekijk hieronder ons aanbod aan 3.5 mm jack kabels en adapters. Je vindt hier alle verschillende onderdelen voor jouw 3.5 mm jack kabel: jack aansluitkabels, jack verloopkabels, jack pluggen, jack connectors en jack adapters.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Wat is een 3.5 mm jack kabel?

Een 3.5 mm jack kabel is een van de meest standaard en gangbare kabels en wordt ook wel een mini jack genoemd. Deze kabel wordt gebruikt bij oordopjes of koptelefoons, maar ook bij meetinstrumenten en videotoepassingen. Een 3.5 mm jack kabel heeft een 3.5 mm jack plug als in- en/of uitgang. Dit zijn de delen die je in de apparatuur steekt. De pluggen bestaan al voorgemonteerd op de kabel, maar ook als losse onderdelen. Losse jack pluggen zijn handig als je bijvoorbeeld kabels door kasten, tafels of muren wilt trekken. Op die manier kun je een kleiner gat boren omdat de plug niet door het gat hoeft te passen. Naderhand kun je de plug dan op de kabel monteren.

3.5 mm jack verloopkabel of 3.5 mm jack aansluitkabel?

Een 3.5 mm jack aansluitkabel is een kabel waarbij beiden uiteinden een 3.5 mm jack plug hebben. Een 3.5 mm jack verloopkabel daarentegen is een kabel waarbij aan de ene zijde een 3.5 mm jack plug is bevestigd en aan de andere kant een andere soort plug zoals een Tulp plug. Een jack verloopkabel kan bovendien meerdere uitgangen hebben, bijvoorbeeld 2 of 3 Tulp pluggen. Muziekinstrumenten hebben vaak een 6.3 mm jack aansluiting. Wanneer je bijvoorbeeld je gitaar wilt aansluiten op een versterker gebruik je dus een 3.5 mm jack verloopkabel met een 6.3 mm jack plug uitgang. Wanneer je jouw telefoon aansluit op een versterker gebruik je vaak een 3.5 mm aansluitkabel. De meeste smartphones en versterkers hebben namelijk een 3.5 mm aansluiting.

3.5 mm jack adapter

Wanneer je een kabel hebt waarop de 3.5 mm jack pluggen al gemonteerd zijn, maar je een andere uitgang nodig hebt zul je een adapter moeten gebruiken. In tegenstelling tot jack pluggen die je op een kale kabel monteert gebruik je een jack adapter dus als er al een uitgang op zit. Jack adapters zijn tussenstukjes die je kunt gebruiken wanneer de uitgang van je kabel niet overeenkomt met de ingang van je apparaat. Als je bijvoorbeeld een 3.5 mm jack aansluitkabel hebt, maar een 6.3 jack nodig hebt kun je gebruik maken van een adapter. In het hiervoor beschreven geval zou dat dan een 6.3mm jack adapter zijn die je op een 3.5mm jack kabel plaatst. Op deze manier kun je een adapter ook gebruiken voor het wisselen van een mannelijke/vrouwelijke in- of uitgang, het wisselen van een analoog naar digitaal signaal of andersom en voor mono/stereo signaal. Wij bieden zowel losse 3.5 mm jack adapters als 3.5 mm adapterkabels aan met verschillende uitgangen waarin de adapter al bevestigd is.

Verschillende soorten 3.5 mm jack kabel

3.5 mm jack kabels zijn er in veel verschillende vormen en maten. Zo bestaan deze kabels in diverse lengtes en kleuren, met verschillende in- en uitgangen en met 1 uitgang of met meerdere uitgangen. Wanneer je een 3.5 mm jack kabel bij Kabeldirect koopt, houd dan rekening met de volgende zaken:

Geslacht:

3.5 mm jack kabels kunnen mannelijk of vrouwelijk zijn. Een mannelijke connector is ontworpen om in een ander apparaat te stoppen, zoals de headphone jack van een smartphone, terwijl een vrouwelijke connector kleine gaatjes of openingen bevat waarin een mannelijke connector kan worden gestoken. Denk bijvoorbeeld aan de 3.5mm jack ingang in laptops. Wij bieden kabels met diverse in- en uitgangen aan, zoals:

  • 3.5 mm (m) - 3.5 mm (m)
  • 3.5 mm (m) - 2,5 mm (v)
  • 3.5 mm (m) - 5 x 3.5 mm (m)
  • 3.5 mm (m) - Tulp (m)
  • 3.5 mm (m) - USB-C (m)
  • 3.5 mm (m) - DIN 5-pins (m)

Signaalversie:

Er bestaan diverse signaalversies, zoals 4-polig, mono en stereo. Met een mono adapter (2-polig) wordt het geluid via één kanaal gedistribueerd. Het geluid door verschillende speakers wordt op dezelfde manier afgespeeld. Met een stereo adapter (3-polig) kan het geluid via twee kanalen worden gedistribueerd. De geluidsopname bevat dan verschillende signalen voor twee verschillende luidsprekers. Een 4-polige adapter bevat nog een extra aansluiting. Deze extra aansluiting is vaak een telefoonaansluiting en je vindt deze 4-polige adapters vaak op laptops en smartphones.

Connectorvorm:

Er bestaan rechte en haakse connectoren. Een kabel kan aan beide zijden identieke connectoren hebben (haaks x haaks of recht x recht) of verschillende connectoren (haaks x recht). Welke je vorm je kiest is afhankelijk van ruimtelijke mogelijkheden. Zo is een haakse connector bijvoorbeeld handig voor krappe ruimtes of als laptopaansluiting.

3.5mm jack plug kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke jack kabel of adapter jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.