CATEGORIEËN

Glaszekeringen

Ter bescherming van elektrische apparatuur tegen overbelasting kun je ervoor kiezen om met glaszekeringen te werken. Glaszekeringen worden ook wel smeltzekeringen genoemd vanwege de werking. Het draadje in de zekering smelt namelijk wanneer deze apparatuur aan het beschermen is. Het fijne aan glaszekeringen is dat deze erg goedkoop zijn. Tegen enorm lage kosten kun je ervoor zorgen dat dure apparatuur geen schade oploopt door overbelasting. Hoge elektrische stromen worden namelijk geremd wanneer deze gevaarlijk worden. Daarnaast zijn deze zonder speciaal gereedschap te vervangen.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3 4 5

Welke glaszekering heb ik nodig?

Bij het aankopen van glaszekeringen zijn er een drietal onderdelen waar je rekening mee moet houden, namelijk: de maat van de zekering, de snelheid waarmee de zekering reageert en het ampèrage van de zekering. Voor zowel glaszekeringen 6.3x32mm als glaszekeringen 5x20mm kun je terecht bij Kabeldirect.nl. Denk ook goed na over de snelheid van het smelten van de zekering, dit kun je afstemmen op de apparatuur die jij wil beschermen.

Hoe werkt een glaszekering?

Wanneer er overbelasting in een van je elektronische apparaten of aansluitingen optreedt smelt het draadje in de glaszekering. Doordat het draadje smelt wordt de verbinding verbroken. Hierdoor kunnen aangesloten apparaten niet beïnvloed worden door de overbelasting. Een glaszekering is dus een goedkope manier om dure apparatuur te beschermen tegen schade.

Wat is het verschil tussen een trage en snelle glaszekering?

Hiermee wordt de snelheid waarmee de glaszekering zal smelten aangegeven, namelijk: T voor traag, M voor medium (middeltraag) en F voor snel. Het verschil hierin zit in de snelheid waarmee een zekering smelt. Soms is het enorm belangrijk dat het circuit meteen verbroken wordt en andere keren is dit juist niet gewenst. Stel er treedt een belasting op die boven de zekeringswaarde stijgt maar vervolgens weer onder dit niveau zakt zal een trage glaszekering niet smelten. Een snelle glaszekering daarentegen wel. Bedenk alvorens een aankoop welke snelheid je nodig hebt.

Glaszekeringen kopen bij Kabeldirect.nl

Bij Kabeldirect kun je terecht voor verschillende glaszekeringen. Kom je ergens niet uit, weet je niet welk product je nodig hebt of wil je gewoon extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel je vraag in onze live chat of stuur ons een mail.