CATEGORIEËN

Glaszekeringen

Ter bescherming van elektrische apparatuur tegen overbelasting kun je ervoor kiezen om met glaszekeringen te werken. Glaszekeringen worden ook wel smeltzekeringen genoemd vanwege de werking. Het draadje in de zekering smelt namelijk wanneer deze apparatuur aan het beschermen is. Het fijne aan glaszekeringen is dat deze erg goedkoop zijn. Tegen enorm lage kosten kun je ervoor zorgen dat dure apparatuur geen schade oploopt door overbelasting. Hoge elektrische stromen worden namelijk geremd wanneer deze gevaarlijk worden. Daarnaast zijn deze zonder speciaal gereedschap te vervangen.

lees meer...
1 2 3 4 5

Glaszekering

Een glaszekering ook wel smeltzekering genoemd beschermt elektrische apparaten tegen schade door overbelasting. Als er overbelasting optreedt smelt het draadje in de zekering waardoor het stroomcircuit verbroken wordt. Glaszekeringen komen voor in vele verschillende elektrische apparaten. Smeltzekeringen zijn eenmalig te gebruiken, als het draadje gesmolten is dient de zekering vervangen te worden. Glaszekeringen zijn eenvoudig te vervangen, bij het zoeken naar een nieuwe glaszekering moet er op een aantal dingen goed worden opgelet; 1. De maat van de zekering. (6.3x32mm of 5x20mm )
2. Is de zekering; Traag(T), medium(M) of snel(F). Dit kunt u controleren door te kijken welke letter er op de zekering staat.
3. Het ampèrage (mA) van de zekering.