CATEGORIEËN

Tafelstandaarden

Het inrichten van je ideale kantoorsetting kan een hele opgave zijn. Ongeacht of dit thuis of op je werk is wil je er natuurlijk voor zorgen dat je op een zo fijn mogelijke manier te werk kunt gaan. Iedere omgeving en situatie is daarin verschillend en vraagt daarom om een inrichting op maat. Een belangrijk onderdeel van je bureau zijn natuurlijk je monitoren. Om deze van de juiste hoogte en stand te voorzien is een tafelstandaard de ideale oplossing. Maar niet alleen voor je bureau zijn onze tafelstandaarden bruikbaar, ook voor het perfect positioneren van je TV schermen kun je onze standaarden gebruiken. Graag vertellen we je meer over het gebruik en de toepassing van de tafelstandaarden van Kabeldirect.nl.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3

Wat is een tafelstandaard?

In principe is een tafelstandaard niks meer dan een beugel of bevestiging voor je schermen waarmee je de ideale stand kunt instellen. Door middel van verschillende mogelijkheden draai en verschuif je het scherm exact zoals je het graag ziet. Dit brengt ook een ergonomisch voordeel met zich mee. Je kunt de schermen namelijk zo instellen zodat jij altijd in de juiste hoek kunt zitten en naar je schermen kijkt. Dit zorgt er tevens voor dat het scherm altijd op de juiste hoogte staat, waardoor nek-, rug- en andere pijnklachten worden verminderd.

De mogelijkheden van een tafelstandaard

Zoals eerder benoemd valt met een tafelstandaarde de ideale stand te behalen voor jouw TV of monitor. Veel van onze standaarden zijn bovendien verstelbaar in hoogte. Daarnaast zijn de beugels die gebruikt worden ook vaak draaibaar zodat jij eenvoudig je scherm kunt draaien. In ons assortiment vind je standaarden voor diverse schermen van verschillende groottes en verschillende gewichten. Tot slot kun jij ook kiezen voor een standaard dat twee schermen naast elkaar kan dragen.

Een tafelstandaard monteren met VESA

Een TV of monitor monteren op je tafelstandaard of tv-standaard kan op verschillende manieren worden gedaan. Een van deze mogelijkheden is met het gebruik van een VESA adapter. VESA is de internationale standaard voor montage van monitoren en Televisies. Het is een universele maat die de afstand tussen de schroefgaten aan de achterkant van een scherm aangeeft. Een klein voorbeeld, als de afstand tussen de schroefgaten 20 centimeter horizontaal en 20 centimeter verticaal is, dan is de VESA maat 200 x 200. Door het overgrote deel van de markt wordt deze standaard aangehouden zodat TV beugels universeel te gebruiken zijn. Controleer alvorens welke maat nodig is om jouw schermen te monteren. Mocht je niet de juiste maat hebben kun je gebruik maken van een VESA adapter waarmee de maat aangepast kan worden. De VESA maat kun je vinden op de doos, in de gebruiksaanwijzing of op internet.

Kan ik mijn Curved TV monteren op een standaard?

Een universele standaard is mogelijk ook geschikt voor Curved TV scherm. Houd er rekening mee dat we hierop geen garantie geven. Een Curved TV scherm is namelijk aan de achterkant van het scherm gebogen, waardoor de montagegaten niet altijd overeenkomen met die van de standaard. Er wordt een kleine uitsparing gevormd doordat de TV niet helemaal tegen de standaard aan komt. Echter maken veel Curved beeldschermen ook gebruik van de VESA standaard en is dit is in veel gevallen gemakkelijk op te lossen door gebruik te maken van meegeleverde montage accessoires of je eigen opvul rubbertjes. De kans is groot dat jouw Curved TV daarom gewoon op een universele standaard met de juiste VESA maat past.

Een tafelstandaard kopen bij Kabeldirect.nl!

Bekijk hier ons assortiment aan tafelstandaards. Bestel je vandaag vóór 22:00? Dan ontvang jij jouw product vaak morgen al in huis! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.