CATEGORIEƋN

Kooimoeren & bevestiging

Gebruik je serverkasten, wandkasten of patchkasten? Dan zijn kooimoeren van groot belang. Kooimoeren houden de plateaus waarop apparatuur geplaatst wordt op zijn plaats. Wij bieden diverse kooimoeren, zoals m5 en m6 aan. In ons assortiment kun je kooimoeren in verschillende oplages, zoals per 10, 50 of per 100 stuks bestellen. Bekijk ons aanbod hieronder!

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2

Wat is een kooimoer?

Een kooimoer is een vierkante moer in een eveneens vierkante messing behuizing. Deze behuizing zorgt ervoor dat de moer niet meedraait tijdens het vastdraaien van bouten. De vierkante kooi zorgt ervoor dat de bout in het profiel gedraaid kan worden en is voorzien van klemmetjes waarmee je de kooi vast kunt zetten in het profiel van serverkasten en patchkasten.

Waarom een kooimoer?

Zoals gesteld zijn kooimoeren nodig als je serverkasten vast wilt zetten op een bepaalde hoogte. Op de verticale frame profielen worden legborden voor apparaten bevestigd. Deze legborden worden op hun beurt met stevige moeren op hun plaats gehouden. Het voordeel van kooimoeren is dat ze erg stevig zijn en grote belasting kunnen weerstaan. Tussen de kooi en de kooimoer zit een metalen plaatje om axiale krachten op te vangen. Bovendien vangt de moer ook zijwaartse krachten op. Niet alleen kunnen kooimoeren dus grote belastingen (gewicht) weerstaan, ook de krachten die op de moer werken kunnen ze aan. Door de metalen houder en het kunststof plaatje dat tussen de kop van een bout en de houder wordt geplaatst, kan de zijwaartse kracht verdeeld worden over de houder, de boutkop en het plaatje. Op deze manier is het gewicht van de legborden, plateaus en apparaten dus geen enkel probleem!

Diverse maten en functies

De lengtes en diameters van bouten worden aangeduid in millimeters. Bij moeren wordt meestal alleen naar de diameter verwezen. De draad op de bouten en moeren is metrisch. Daarom staat er voor de afmeting van de diameter de hoofdletter M. De meest gangbare maat is een M6 kooimoer. Deze kooimoer heeft dus een 6mm diameter en kun je gebruiken bij bouten van 6mm diameter. Vaak worden ze gebruikt bij platen waarin geen windingen gesneden kunnen worden. De M5 kooimoer is geschikt voor een bout met een metrische draad van 5mm dik.

Kooimoer m5 en m6 gebruiken

Wij bieden diverse maten kooimoeren aan. Bij onze kooimoeren leveren we ook de kunststof ringen om krassen tijdens het vastdraaien te voorkomen. De kooimoeren zijn verzinkt en roesten niet. M5 kooimoeren zijn geschikt voor gaten van een 19 inch profiel. Met de kooibout kun je vervolgens panelen en switches bevestigen. Wil je echter legborden bevestigen? Dan raden wij aan om M6 kooimoeren en -bouten te kopen. Ook als je frontpanelen, verdeelpanelen of andere ingebouwde componenten aan een frame, hoekprofiel of diepte steun wilt bevestigen zijn M6 kooimoeren uiterst geschikt. Wil je kooimoeren plaatsen of verwijderen? Bekijk dan ons gereedschap voor kooimoeren. Dit tooltje zorgt dat je eenvoudig en veilig kooimoeren kunt monteren en demonteren.

Kooimoeren kopen bij Kabeldirect.nl

Kom je er niet uit, weet je niet welke kooimoer jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.