CATEGORIEËN

HDMI adapters

Met een HDMI adapter sluit je een apparaat aan op je beeldscherm of laptop. Denk hierbij aan het aansluiten van een spelcomputer of een laptop op je TV met een andere aansluiting. Een HDMI adapter gebruik je om jouw HDMI aansluiting om te zetten naar een andere aansluiting of andersom. Denk aan USB-C of DisplayPort. Wij bieden diverse HDMI adapters aan voor verschillende aansluitingen.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3 4 5

Wat is een HDMI adapter?

HDMI staat voor High Definition Multimedia Interface. Met een HDMI adapter wordt het signaal van een HDMI apparaat of kabel overgezet naar een ander signaal. HDMI draagt zowel beeldsignalen als audiosignalen over. Het kan soms heel vervelend zijn als je een HDMI apparaat wilt aansluiten met een ander apparaat zonder HDMI aansluiting. Je zou hiervoor een speciale kabel kunnen aanschaffen, maar een zeer eenvoudige oplossing is de aanschaf van een HDMI adapter. Een HDMI adapter bespaart ruimte en geld.

Daarnaast kun je de bestaande kabel gebruiken of omzetten naar een andere aansluiting. HDMI adapters bestaan er in twee richtingen. Van HDMI naar een andere aansluiting en van een andere aansluiting naar HDMI. Tevens zijn er oneindig veel mogelijkheden beschikbaar, bijvoorbeeld:

  • USB-C naar HDMI adapter
  • HDMI naar VGA adapter
  • Apple Lightning naar HDMI adapter

USB-C naar HDMI adapter

USB-C is de nieuwe standaard aansluiting die steeds meer terugkomt op smartphones, tablets, laptops, powerbanks, opladers, laadkabels, kaartlezers en geluids adapters. Met een USB-C naar HDMI adapter verbind je een HDMI aansluiting met een USB-C aansluiting. Naast enkelvoudige adapters vind je bij Kabeldirect ook multipoort adapters. Bijvoorbeeld een HDMI adapter met USB-C, Gigabit Ethernet-poort en USB-hub.

HDMI naar VGA adapter

VGA staat voor Video Graphics Array. Dit was de standaardstekker om een monitor aan te sluiten op de computer. Nieuwe monitoren worden geleverd met DVI-aansluiting. Een HDMI naar VGA adapter wordt dus voornamelijk gebruikt om oudere computers op nieuwere HDMI beeldschermen of apparaten aan te sluiten. De HDMI naar VGA adapter kan een analoog VGA signaal omvormen tot een beeld en geluid HDMI signaal.

Apple naar HDMI adapter

Niet alle apparaten van Apple beschikken over een HDMI poort. Een Apple Lightning naar HDMI adapter is een slimme oplossingen wanneer bijvoorbeeld jouw MacBook geen HDMI poort heeft. Zo kun je jouw foto's en video's vanaf je telefoon afspelen op de televisie.

HDMI adapter of HDMI kabel

Wanneer je een HDMI adapter gebruikt hoef je geen nieuwe kabel te kopen. Een HDMI adapter en een HDMI kabel leveren hetzelfde resultaat. Namelijk dat het signaal van een apparaat zonder HDMI aansluiting digitaal wordt overgezet naar een apparaat met een HDMI poort. Kies jij in plaats van een HDMI adapter liever voor een HDMI kabel? Bekijk dan het ruime assortiment HDMI kabels. Bijvoorbeeld:

Een HDMI adapter kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke HDMI adapter jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.