CATEGORIEËN

RCA kabel / Composiet kabel

Maak je gebruik van een oudere televisie? Dan heb je wellicht een RCA kabel nodig om een beeldverbinding tot stand te brengen vanuit je videocamera, videorecorder of dvd-speler. Deze kabel wordt ook wel een composiet kabel genoemd. Bij Kabeldirect vind je verschillende composiet kabels en aansluitingen in lengtes van 1 tot 10 meter.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2

Waar wordt een RCA kabel voor gebruikt?

Met een composiet kabel of RCA kabel kun je makkelijk een apparaat met beeld verbinden. Deze kabel wordt tevens composiet kabel genoemd. De kabel bestaat voor een gedeelte uit een tulp aansluiting, namelijk de tulp plug. De composiet kabel bestaat meestal uit een enkele gele tulp plug. Hierdoor transporteert de kabel enkel beeldsignaal. Wil je naast beeld ook geluid afspelen op je televisie? Er bestaan ook RCA kabels met meerdere tulp stekkers. Deze bestaan uit meerdere verschillende kabels en kleuren. Hiermee kun je zowel beeld als geluid overdragen.

Wat is het verschil tussen een RCA kabel/composiet kabel en een S-video kabel?

In een composiet kabel wordt alle beeldinformatie over één kabel naar het display gestuurd. S-video staat voor separate video. De S video kabel kun je herkennen aan het ronde uiteinde met daarin vier verschillende geleiders. Deze geleiders hebben elk een eigen functie. Dit is een videokabel die de kleurinformatie over een aparte geleider verstuurt. Het zwart-wit beeld wordt over een tweede geleider verstuurd. Door het scheiden van beeldinformatie worden kleuren beter weergegeven en is het beeld beduidend scherper dan bij een composiet kabel. Welke kabel je nodig hebt is afhankelijk van je aansluitmogelijkheden. In sommige gevallen heeft je televisie een composiet aansluiting en je DVD speler een S-video aansluiting. In dat geval bestaat er een S-video naar composiet aansluiting. Je hebt dan nog geen geluid. Klik hier voor ons assortiment van audiokabels.

Composiet kabel naar hdmi

Ook kun je bij Kabeldirect terecht voor omvormers waarmee je het signaal van composiet kunt wijzigen naar een ander type signaal. Op deze manier wordt het alsnog mogelijk om bijvoorbeeld van een composiet aansluiting, op een HDMI connector aan te sluiten. Tot slot zijn er een aantal producten waarmee een verbinding naar Scart of met tulpkabels kan worden gerealiseerd.

Een RCA kabel kopen bij Kabeldirect.nl

Kom je er niet uit, weet je niet welke RCA kabel jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.