CATEGORIEËN

USB 3.0 Kabel

Een USB 3.0 kabel wordt veelal gebruikt voor het aansluiten van randapparatuur. Denk hierbij aan het aansluiten van een computer muis, toetsenbord, printer, scanner, harde schijf en meer. Zo kun je eenvoudig verschillende soorten data zoals foto’s, documenten, films of series overzetten naar je laptop, desktop, tablet of smartphone.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2

Welke type USB 3.0 kabels zijn er?

Er zijn verschillende soorten USB 3.0-kabels beschikbaar, elk met verschillende connectoren en toepassingen. Deze kabels herken je aan de blauwe kleur van de connector aan de binnenzijde. Voordat je een USB 3.0 kabel koopt is het belangrijk om te kijken welke uitgangen je nodig hebt. Elk soort apparaat heeft zijn eigen aansluiting. Om het gemakkelijker te maken hebben we hieronder een aantal USB 3.0 kabels op een rijtje gezet.

  • Standaard USB 3.0-kabel: Dit is de meest voorkomende soort USB 3.0-kabel en heeft aan de ene kant een standaard USB-A-connector en aan de andere kant een USB-B-connector.
  • Micro-USB 3.0-kabel: Dit type USB 3.0-kabel heeft aan de ene kant een standaard USB-A-connector en aan de andere kant een micro-USB-B-connector. Dit type kabel wordt vaak gebruikt om mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets, aan te sluiten op computers of opladers.
  • Mini-USB 3.0-kabel: Dit type USB 3.0-kabel heeft aan de ene kant een standaard USB-A-connector en aan de andere kant een mini-USB-B-connector. Dit type kabel wordt minder vaak gebruikt dan de andere soorten.
  • USB 3.0-verlengkabel: Dit type kabel heeft aan de ene kant een USB-A-connector en aan de andere kant een USB-A-poort. Hierdoor kunt u de kabel tussen uw apparaat en uw computer of oplader aansluiten om de afstand tussen de twee te vergroten.
  • USB 3.0-hub: Dit is geen kabel, maar een apparaat dat meerdere USB 3.0-poorten bevat, waardoor u meerdere apparaten kunt aansluiten op een enkele USB 3.0-poort op uw computer. Een USB 3.0-hub wordt meestal geleverd met een standaard USB 3.0-kabel om deze aan te sluiten op uw computer.

Naast bovenstaande uitgangen zijn de USB aansluitkabels ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, lengtes en merken zoals Goobay, Grab n Go, InLine, Nedis, ROLINE en StarTech.

Wat is het verschil tussen een USB 2.0 en USB 3.0 kabel?

Het belangrijkste voordeel van USB 3.0-kabels ten opzichte van eerdere versies van USB-kabels is de hogere snelheid. USB 3.0-kabels kunnen gegevens overdragen met snelheden tot 5 Gbps, terwijl USB 2.0-kabels beperkt zijn tot 480 Mbps. Dit betekent dat gegevensoverdracht via een USB 3.0-kabel veel sneller kan verlopen dan via een USB 2.0-kabel. Een ander kenmerk van USB 3.0-kabels is dat ze vaak meer aders hebben dan USB 2.0-kabels, wat bijdraagt aan de hogere snelheid. USB 3.0-kabels zijn doorgaans ook backward compatibel met USB 2.0- en USB 1.1-poorten, wat betekent dat je een USB 3.0-apparaat kunt aansluiten op een USB 2.0- of USB 1.1-poort, maar dan wel met de beperkte snelheid van die eerdere versies. Ook is USB 3.0 is energiezuiniger en dat is vooral voordelig bij gebruik van mobiele apparatuur.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle USB 3.0-kabels hetzelfde zijn. Er zijn verschillende soorten USB 3.0-kabels met verschillende kenmerken en snelheden. Bij het kopen van een USB 3.0-kabel is het belangrijk om te controleren of de kabel de juiste specificaties heeft voor het apparaat waarmee je het wilt gebruiken.

Welke USB 3.0 kabel kopen?

Kom je er niet uit, weet je niet welke USB 3.0 kabel het best bij jou past of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.