CATEGORIEËN

USB 2.0 Verlengkabels

Is je huidige USB kabel te kort? Dan is een USB 2.0 verlengkabel de oplossing. Kabeldirect heeft USB 2.0 verlengkabels in verschillende maten zoals 1 meter, 2 meter, 3 meter, 5 meter, 10 meter en meer. Wij hebben namelijk een divers assortiment aan USB verlengkabels. Bekijk hierboven ons assortiment of lees verder voor meer informatie.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3

Heb ik een USB 1.0, 2.0 of 3.0 verlengkabel nodig?

Bij het kiezen van een USB verlengkabel is het belangrijk om te bepalen welke snelheid de USB verlengkabel moet aankunnen. De USB 2.0 kan een snelheid aan van 480Mbit/s. Deze snelheid is ruim voldoende voor randapparatuur zoals printers, scanners, toetsenborden en dergelijke. De USB 2.0 verlengkabel is ook geschikt voor USB 1.1. Deze standaard 2.0 kabel en aansluiting herken je eenvoudig aan het witte of zwarte kunststof balkje dat je ziet als je recht in de stekker of aansluiting kijkt. Heb je toch liever een USB 3.0 verlengkabel? Klik dan hier. Deze kabel kan een snelheid aan van 4,8 Gbits/s en is daarmee een snellere variant van de USB 2.0. Dit verschil is pas echt merkbaar bij de overdracht van grote bestanden en het maken van backups.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een USB 2.0 verlengkabel?

Naast de snelheid van een USB verlengkabel is het ook belangrijk dat je het apparaat daadwerkelijk kunt aansluiten als je de USB kabel gaat verlengen. Er zijn verschillende soorten in- en uitgangen voor USB verlengsnoeren:

  • USB-A: is de standaard USB aansluiting en zit op de meeste USB kabels. Dit is ook de aansluiting die op computers zit. De meeste USB sticks, muizen en toetsenborden hebben ook een Type A aansluiting.
  • USB-B: is een vierkantige aansluiting en wordt vooral bij printers gebruikt.
  • Mini USB: is terug te vinden bij oudere camera’s, telefoons, externe harde schijven, etc.
  • Micro USB: is de kleinste variant. Deze wordt vaak gebruikt bij smartphones. Deze aansluiting is een stuk platter dan de Mini USB.
  • USB-C: is de allernieuwste variant en zal de komende jaren de nieuwe standaard USB aansluiting worden.
  • Als een USB kabel langer is dan 5 meter, kunnen er storingen en signaalverlies ontstaan. Wil je toch meer afstand overbruggen? Dan kun je ervoor kiezen om een actieve USB kabel aan te schaffen. Deze actieve kabel zorgt voor de versterking van USB signalen. Hierdoor treedt er minder signaalverlies op en zijn er minder storingen. De actieve kabels kun je tot 25 meter aan elkaar koppelen.

    Welke USB verlengkabel heb jij nodig?

    Kom je er niet uit, weet je niet welke USB verlengkabel het best bij jou past of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.