CATEGORIEËN

Kabel op rol & per meter

Een eigen netwerk aanleggen kan een klus zijn waarbij veel verschillende kabels en onderdelen nodig zijn. Een van deze onderdelen is een netwerkkabel of UTP kabel. Wanneer je veel bekabeling nodig hebt is het voordeliger om een UTP kabel op rol te bestellen. Ook kan dit handig zijn wanneer je niet precies weet hoeveel meter je nodig gaat hebben. Met een kabel op rol zit je vaak goed. Wij raden toch altijd aan om alvorens je een bestelling plaatst op te meten of een inschatting te maken van hoeveel je nodig hebt. In ons assortiment kun je terecht voor vele verschillende soorten netwerkkabels in verschillende afmetingen. Bestel bijvoorbeeld op rol of kies de benodigde lengte per meter.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Welke UTP kabel op rol heb ik nodig?

Zoals eerder benoemd zijn er meerdere mogelijkheden om uit te kiezen wanneer je een UTP kabel op rol wilt gaan bestellen. Wij vertellen je iets meer over de belangrijkste factoren bij het bestellen van een netwerkkabel op rol.

De lengte

Allereerst is de lengte natuurlijk belangrijk. Niets is vervelender dan tijdens het installeren van je netwerk erachter te komen dat je een paar meter mist. Hierdoor kan het hele proces vertraging oplopen wat je natuurlijk het liefst wilt voorkomen.

De snelheid

Verder bestaan er verschillende varianten als het gaat om de kabel zelf. Zo kun je kiezen uit Cat5e, Cat6, Cat6a en Cat7 patchkabels. Het verschil zit hem hier in de snelheid die de kabel kan bieden. Hoe hoger/nieuwer de kabel is, hoe sneller. Een Cat7 patchkabel heeft bijvoorbeeld een stuk hogere doorvoersnelheid dan een Cat5e patchkabel.

De opbouw

Niet alle kabels zijn exact hetzelfde opgebouwd. Dit heeft namelijk te maken met de afscherming van de kabels. Hoe beter een netwerkkabel is afgeschermd, hoe kleiner de kans op interferentie is. Interferentie is het overspringen van data. Je kunt in de categorie kiezen tussen UTP, STP en FTP. De eerste in dit rijtje is UTP (Unshielded Twisted Pair) welke niet is afgeschermd. STP (Shielded Twisted Pair) beschikt over afgeschermde aderparen. Deze zijn met folie afgeschermd. FTP (Foiled Twisted Pair) is een kabel die afgeschermd is met folie. Wanneer de ruimte waarin de kabel komt te liggen weinig externe stroomfactoren bevat is UTP voldoende.

UTP kabels op rol kopen bij Kabeldirect.nl!

Bekijk ons assortiment UTP en netwerkkabels op rol. Bestel je vandaag vóór 22:00? Dan ontvang jij jouw product vaak morgen al in huis! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel jouw vraag in onze live chat of stuur ons een e-mailbericht.