CATEGORIEËN

Kabel op rol & per meter

Een eigen netwerk aanleggen kan een klus zijn waarbij veel verschillende kabels en onderdelen nodig zijn. Een van deze onderdelen is een netwerkkabel, bijvoorbeeld een UTP kabel. Wanneer je veel bekabeling nodig hebt is het voordeliger om een UTP kabel op rol te bestellen, zodat je deze zelf kunt afknippen. Ook kan dit handig zijn wanneer je niet precies weet hoeveel meter je nodig gaat hebben. Met een kabel op rol zit je daarom vaak goed. Wij raden toch altijd aan om alvorens je een bestelling plaatst op te meten of een inschatting te maken van hoeveel je nodig hebt. Bij ons kun je terecht voor vele verschillende soorten netwerkkabels in verschillende afmetingen. Bestel bijvoorbeeld op rol of kies de benodigde lengte per meter.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Welke UTP kabel op rol heb ik nodig?

Zoals eerder benoemd zijn er meerdere mogelijkheden om uit te kiezen wanneer je een UTP kabel op rol wilt gaan bestellen. Wij vertellen je iets meer over de belangrijkste factoren bij het bestellen van een netwerkkabel op rol.

De lengte

Allereerst is de lengte natuurlijk belangrijk. Niets is vervelender dan tijdens het installeren van je netwerk erachter te komen dat je een paar meter mist. Hierdoor loopt het hele proces vertraging op, wat je natuurlijk het liefst wilt voorkomen. Zorg daarom altijd dat je net iets meer neemt dan je nodig denkt te hebben.

De snelheid

Verder bestaan er verschillende varianten als het gaat om de kabel zelf. Zo kun je kiezen uit Cat5e, Cat6, Cat6a en Cat7 netwerkkabel. Het verschil zit hem voornamelijk in de snelheid die de kabel kan bieden. Hoe hoger de categorie van de kabel, hoe hoger de maximale snelheid van je netwerk. Een Cat7 patchkabel heeft bijvoorbeeld een stuk hogere doorvoersnelheid dan een Cat5e patchkabel.

De opbouw

Niet alle kabels zijn exact hetzelfde opgebouwd. Dit heeft te maken met de afscherming van de kabels. Een betere afscherming geeft een lagere kans op interferentie. Interferentie is het overspringen van data wat storingen in het netwerk kan veroorzaken. Interferentie treedt bijvoorbeeld op wanneer een netwerkkabel dichtbij een stroomkabel ligt. Je kunt kiezen tussen UTP, FTP en S/FTP. De eerste in dit rijtje is UTP (Unshielded Twisted Pair) welke niet is afgeschermd. FTP (Foiled Twisted Pair) beschikt over afgeschermde individuele aderparen. Deze zijn met folie afgeschermd. S/FTP (Shielded Foiled Twisted Pair) is een kabel die dubbel afgeschermd is met folie om zowel de individuele aderparen als de aderparen samen. Wanneer de netwerkkabel niet naast andere kabels ligt en er weinig andere elektrische apparaten in de ruimte aanwezig zijn, is UTP voldoende. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Kies dan voor een afgeschermde kabel.

UTP kabels op rol kopen bij Kabeldirect.nl!

Bekijk ons assortiment UTP en netwerkkabels op rol. Bestel je vandaag vóór 22:00? Dan ontvang jij jouw product vaak morgen al in huis! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel jouw vraag in onze live chat of stuur ons een e-mailbericht.