CATEGORIEËN

Kabel op rol & per meter

Geen resultaten gevonden voor de filter!

Computernetwerk aanleggen met de patchkabels van Kabeldirect

Wilt u een computernetwerk aanleggen? Met behulp van netwerkkabels kunt u heel eenvoudig uw printer, computer of andere apparatuur aansluiten. Wij hebben een divers assortiment aan netwerkkabels. Deze kabels staan ook wel bekend als patchkabels. Wij hebben een ruim en divers assortiment aan netwerkkabels. Deze kabels zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen (op rol of per meter) en in verschillende varianten. Bekijk hieronder ons assortiment.

Snelheid netwerkkabels

Netwerkkabels zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, namelijk de Cat5e, Cat6, Cat6a en Cat7 patchkabels. Hierbij geldt: hoe hoger/nieuwer de categorie, hoe sneller de kabel. Zo heeft een Cat7 netwerkkabel een veel hogere (doorvoer)snelheid dan een Cat5e patchkabel. Klik hier voor meer informatie over de snelheden van netwerkkabels.

Opbouw van netwerkkabels

Naast verschillen in snelheid, zijn netwerkkabels ook op diverse manieren opgebouwd. Dit heeft te maken met de afscherming van de kabel. Hoe beter de afscherming van een netwerkkabel, hoe kleiner de kans op interferentie (overspringen van data). Een UTP (Unshielded Twisted Pair) kabel is niet afgeschermd. In een STP (Shielded Twisted Pair) netwerkkabel zijn de aderparen afgeschermd met folie. Daarnaast verkopen wij ook FTP (Foiled Twisted Pair) patchkabels. Deze kabel is afgeschermd met folie. Gebruikt u de kabel in een omgeving met weinig externe stroomfactoren? Dan is een UTP kabel voldoende. In een buis met een (kracht)stroomkabel of COAX kunt u het beste gebruik maken van een afgeschermde kabel. Bekijk hieronder ons assortiment aan netwerkkabels op rol of per meter.