CATEGORIEËN

ISO stekker - autoradio merken

Een ISO stekker, ook wel ISO kabel genoemd, gebruik je om je autoradio aan te sluiten. Vroeger was het aansluiten van een autoradio een redelijk technisch karweitje; iedere kabel moest je apart aan elkaar knopen. Een ISO stekker bevat alle benodigde aansluitingen, behalve de antenne. Dat maakt het aansluiten van je autoradio een fluitje van een cent. Plug and play en genieten van je muziek!

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3 4

Welke ISO stekker heb ik nodig?

De meeste aftermarket autoradio’s zijn uitgerust met een standaard ISO aansluiting. Welke ISO aansluitkabel je nodig hebt verschilt per radiomerk en zelfs per model. De rood-bruine en zwarte aansluiting is de ISO kant, deze past op de stekker in de auto (indien de auto beschikt over ISO). De connector aan de andere kant is vaak uniek per merk en model autoradio. Gebruik de filter op deze pagina op het radiomerk en je ziet vanzelf welke ISO stekkers je mogelijk kunt gebruiken. Je kunt ook de zoekfunctie gebruiken en zoeken naar het model radio dat je hebt. Kijk altijd in de beschrijving of jouw model radio ertussen staat. Als dit niet zo is en je twijfelt, neem dan contact met ons op. Sommige auto’s hebben geen ISO aansluiting. In dat geval heb je een verloopkabel van auto naar ISO nodig. Kom je er zelf nog steeds niet uit? Vul dan onze advieshulp in.

Wat is een ISO stekker?

Een ISO stekker is een bundeling van verschillende kabels. In de stekker zitten de kabels op precies dezelfde plek als de (standaard ISO) aansluiting van een auto, waardoor je niet meer hoeft te knoeien met kabels. Na het aansluiten van de ISO stekker hoef je nog alleen de antenne aan te sluiten. De verschillende kabels in de connector hebben altijd dezelfde herkenbare kleuren, waardoor deze gemakkelijk aan te sluiten zijn. Een ISO stekker is modulair, wanneer twee kleuren niet op de juiste plek zitten kan de pin op een andere plek in de connector gestoken worden waardoor deze daarna wel goed aangesloten is.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat een ISO kabel eigenlijk altijd een rood-bruine en zwarte stekker heeft In sommige gevallen twee zwarte wanneer het om een vrouwelijke stekker gaat. Een van de twee stekkers heeft als functie de radio te voorzien van stroom. Deze is te herkennen aan de gele, zwarte en rode draad. Geel is 12V, ook wel plus (+), de zwarte draad is massa (-) en de rode draad is de geschakelde plus (ACC power on). Die laatste zorgt ervoor dat de radio aan en uit gaat wanneer je de auto op contact zet. Daarnaast beschikt deze stekker vaak over andere kleuren draden zoals oranje (verlichting), blauw (12V naar antenne) enzovoorts. De andere connector beschikt altijd over paarse, grijze, witte en groene luidsprekerdraden. Deze dient enkel om de luidsprekers aan te sluiten op de aftermarket autoradio.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste ISO stekker?

Kom je er niet uit, weet je niet welke ISO stekker het beste bij jou past of wil je gewoon wat extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel onze vraag in onze live chat of stuur ons een e-mailbericht.